Cisco biedt aanstormend IT-talent opleidingen met baangarantie

Networking Academy hbo-studenten krijgen toegang tot versneld opleidingstraject en afstudeerstage bij één van de zes Gold-partners

| Cisco | 4 min | 02 februari 2021 16:39
Copyright: Cisco
Samen met zes Gold-partners zet Cisco een versneld opleidingstraject op dat studenten niet alleen een afstudeerstageplek biedt bij een van deze partners, maar ook een baangarantie. Dit Cisco Partner Talent Programma, onderdeel van het Digitale Versnelling Nederland (DVN) programma, is bedoeld voor hbo-studenten van hogescholen met een Cisco Networking Academy opleiding in hun curriculum. Het gaat om opleidingen op het gebied van enterprise networking, security, collaboration, cloud en datacenters. De zes Gold-partners – Gold is het hoogste partnerniveau bij Cisco - waarmee dit traject is opgezet, zijn: Avit Group, Axians, Conscia, NTT, Simac en Telindus.

Hendrik Blokhuis, Director Digitale Versnelling Nederland Cisco: “Wij zetten ons DVN programma al jaren in voor het verbeteren van de digitale vaardigheden in Nederland. Met dit traject bieden we, samen met onze partners, IT-talent de kans om hun carrière een enorme impuls te geven en om te voorzien in de grote behoefte aan talent in de ICT-sector. De studenten die aan dit traject deelnemen zijn na een half jaar op een significant hoger kennisniveau dan de reguliere studenten. We verwachten enkele tientallen studenten op deze manier te kunnen opleiden. Als zij deze opleiding hebben afgerond, gaan zij een toekomst tegemoet bij de grootste partijen in de sector.”

Voor de afstudeerstage, die zes maanden duurt, kunnen de studenten terecht bij de Gold-partner die het beste bij hen past. Op kosten van de partner doorloopt de student daarna een Cisco certificeringstraject, dat wordt afgesloten met het eerste examen van de twee examens die nodig zijn voor de kwalificatie CCNP (Cisco Certified Network Professional). Dit Cisco-certificaat staat zeer hoog aangeschreven en leidt in de praktijk tot de best betaalde banen op netwerkgebied.

Na de afstudeerstage zullen de Gold-partner en de student met elkaar vaststellen of zij samen door willen gaan. Is dat het geval, dan krijgt de student een dienstverband bij de partner en begint het opleidingstraject voor het tweede examen. Cisco is nauw betrokken bij dit traject, om gezamenlijk met de partner de kwaliteit van de opleiding te waarborgen.

Robert van Zanten, Managing Director Avit Group: “Er is in de markt en binnen Avit veel behoefte aan IT-talent. Gemotiveerde en creatieve talenten willen leren van de beste IT-professionals. Bij Avit geloven wij in het ontwikkelen van jong IT-talent tot IT-professional waarbij wij hen meer leren op het gebied van o.a. Managed Services, SD-WAN, Security, Collaboration en Networking. Wij kijken er naar uit om de carrière van de NetAcad-studenten samen met Cisco een vliegende start te geven.”

"Al jaren geeft Axians, via haar eigen Academy en (young)professional programma’s, talenten de kans om zich in vrijheid te ontwikkelen tot innovatieve professionals die ambitieuze opdrachtgevers helpen in hun digitale transformatie. De intensieve samenwerking met Cisco in dit traject is, als één van de grootste partners in Nederland, dan ook logisch", zegt Sigrid Reeberg, HR, Axians.

“Er is een groot tekort aan goed gekwalificeerde netwerkspecialisten. Als ICT-dienstverlener vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan het terugbrengen van dit tekort, door het opleiden van nieuw talent. Of deze specialisten nu uiteindelijk bij ons aan de slag gaan, of elders in de markt”, aldus Marcel Cappetti, CEO, Conscia.

John Zwanepol, Vice President Human Resources: “Wij zijn enthousiast over het Cisco Partner Talent Programma en helpen graag jong talent in hun ontwikkeling. Bij NTT Ltd. geloven wij dat wij de toekomst samen vormgeven. Als strategisch Cisco-partner in Nederland en wereldwijd, met een hoog aantal Cisco gecertificeerde medewerkers, weten wij wat er nodig is om succesvol te worden in dit vakgebied. Werken bij NTT betekent dat je elke dag de kans hebt om een ??betekenisvolle impact te maken en plezier te hebben in de dingen die je doet.”

“Bijna vanaf het moment dat Cisco voeten aan de grond kreeg in Nederland werken we al samen”, zegt Thijs van Schagen, manager business development bij Simac. “Al die jaren maken één ding duidelijk: de topkwaliteit van Cisco’s netwerk- en securityoplossingen stelt hoge eisen aan de mensen die ermee aan de slag gaan bij onze klanten. Daarom zijn we continu op zoek naar nieuw talent en koesteren we dat talent. Het Cisco Partner Talent Programma is een prachtig initiatief waar we graag aan meedoen!”

Linda von Mauw, HR director bij Telindus: “De war for talent gaat onverminderd door, ook binnen Telindus merken we dat. Om onze ambities te realiseren hebben we behoefte aan jong talent. Sterker nog, wij hebben er een speciaal young talent programma voor ingericht. De samenwerking met partners als Cisco is hierin heel waardevol, nu en naar de toekomst toe.”

De Networking Academy is onderdeel het DVN-programma (Digitale Versnelling Nederland) dat is ontwikkeld om de digitalisering in Nederland te stimuleren aan de hand van de Digitale Agenda.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Cisco

Over Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren.
Cisco en het Cisco-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Cisco en/of zijn dochterondernemingen in de VS en andere landen. Een lijst met handelsmerken van Cisco is te vinden op www.cisco.com/go/trademarks. Genoemde handelsmerken van derden zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Het gebruik van het woord partner impliceert geen partnerschapsrelatie tussen Cisco en een ander bedrijf.
Meer over Cisco

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.