Uitzonderlijke financiële resultaten in 2020 en goede vooruitzichten voor Unit4 in 2021

| Unit4 | 4 min | 02 februari 2021 16:51
  • 43 procent groei van cloud-opdrachten op jaarbasis (Q4: 82% op jaarbasis) en cloud ARR groei van 20 procent.
  • 18 procent groei in totaal aantal opdrachten op jaarbasis (Q4: 20% op jaarbasis).
  • 15 procent inkomensgroei uit cloud-abonnementen in 2020, totaal €97,3 miljoen, met een groei van 12 procent in Q4 ten opzichte van vorig jaar, totaal €26,4 miljoen.
Unit4, leverancier van cloudbedrijfssoftware voor mensgerichte organisaties, kondigt vandaag een aanhoudend wereldwijd zakelijk momentum aan en sterke financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige jaar 2020.

Robuuste strategie leidt tot goede resultaten

In 2020 heeft Unit4 belangrijke mijlpalen bereikt in haar driejarige strategie om zowel het bedrijf als haar technologiepropositie te transformeren. De groei van cloud-opdrachten bedroeg 82 procent (op jaarbasis) in het vierde kwartaal en 43 procent (op jaarbasis) voor het hele jaar. De inkomsten uit cloud-abonnementen stegen in het vierde kwartaal met 12 procent op jaarbasis tot 29,6 miljoen dollar en met 15 procent tot 119,9 miljoen dollar in het boekjaar 2020. Het bedrijf meldde 20 procent groei in totale boekingen (op jaarbasis) in Q4 en 18 procent voor het hele jaar.

Mijlpaal in next generation ERP-platform bereikt

Tijdens het Experience4U event in oktober kondigde Unit4 ERPx aan, het resultaat van aanzienlijke investeringen in het leveren van een modern, modulair multitantent cloud ERP platform. De lancering ervan valt samen met de groeiende vraag van organisaties naar meer agile ERP-oplossingen, die hen in staat stellen om de digitale transformatie te versnellen als reactie op de impact van de pandemie. ERPx combineert ongeëvenaarde functionaliteit en tools om organisaties de flexibiliteit te geven om hun digitale toekomst op lange termijn te plannen.

"De pandemie heeft de overstap naar de cloud versneld en organisaties maken haast om digitale diensten en producten te leveren om hun mensen te ondersteunen en klanten aan zich te binden", zegt Mike Ettling, CEO van Unit4. "2020 liet een belangrijk omslagpunt zien in de adoptie van Cloud ERP. Dit heeft geleid tot een drastische toename van de behoefte aan innovatie. Het vereist ook een meer wendbare, dynamische aanpak van het implementeren van ERP-software. In het midden van een wereldwijde pandemie en economische tegenwind, ondersteunen onze bedrijfssoftware en onze people-first, service-centric mind-set, onze klanten niet alleen om te overleven, maar ook om te floreren."

Uitgebreid partner-ecosysteem ondersteunt aanzienlijke groei

De partners van Unit4 speelden, net als voorgaande jaren, ook in 2020 een belangrijke rol in het succes van het bedrijf. Met meer dan 22 nieuwe partners en een dynamisch en groeiend partnerecosysteem, realiseerde Unit4 50 procent groei (versus 2019) in de waarde van contracten via partners. Unit4 kondigde een aantal nieuwe en verlengde partnerschappen aan met Arribatec, Avalara, Embridge Consulting, groupelephant.com, Immedis en Pagero.

Succes bij klanten

Meer dan 200 klanten zijn in 2020 succesvol live gegaan met Unit4-producten, waaronder Algonquin College, GK Gruppen, Habitat for Humanity, Basingstoke and Deane Borough Council, Logan University, Titania, The Norwegian Post, Aramark, Qvantel, Levio, Northamptonshire Police en Surrey County Council in het Verenigd Koninkrijk. De focus blijft voor 2021 gericht op innovatie, toonaangevende technologie en het ondersteunen van klanten bij hun digitale transformatie.

Focus op klantsucces

De benoeming van Michelle MacCarthy als Global Head of Customer Success is een bevestiging van Unit4's focus op klantsucces en het opbouwen van een wereldwijde community. Unit4 heeft geïnvesteerd in een gloednieuw customer care ecosysteem, ontworpen en speciaal gebouwd om een optimale klantervaring te leveren. Deze focus heeft Unit4 geholpen te transformeren en heeft geleid tot een netto omzetretentiegroei tot en met Q4 2020 van 108 procent.

"Dienstverlenende organisaties in het middensegment zijn nu belangrijker voor de economie dan ooit. We zijn er trots op dat we hen ondersteunen bij het opbouwen van veerkracht voor de toekomst", aldus Gordon Stuart, CFO bij Unit4. "Het vierde kwartaal van 2020 was een recordkwartaal en ondanks een uitdagend jaar hebben we veel van onze doelstellingen voor het volledige jaar overtroffen. Terwijl de wereld reageert op de uitdagingen van de wereldwijde pandemie, heb ik er vertrouwen in dat we de infrastructuur, technologie en ambitie hebben om dit groeitraject voort te zetten en het marktaandeel in onze focussectoren in 2021 te vergroten."

"Unit4 heeft een reële kans om de kansen in deze groeiende markt te verzilveren, dankzij haar moderne en modulaire transformatieproducten," zegt Mickey North Rizza, Program VP Enterprise Applications & Digital Commerce Research Practice bij IDC. "Organisaties willen sneller kunnen reageren op de vragen van hun medewerkers en klanten met flexibele applicaties. We zien deze meer modulaire, low-code/no-code benadering van applicatieontwikkeling en -implementatie als integraal voor de toekomst van ERP."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Unit4ERP
Over Unit4
De next-generation bedrijfssoftware van Unit4 is de drijvende kracht achter veel van ’s werelds meest mensgerichte middelgrote dienstverleners. Het cloudplatform, ERPx, brengt de mogelijkheden van financieel-, inkoop- en projectmanagement, HR en FP&A samen binnen een geïntegreerd cloudplatform dat voorziet in real-time informatie. De software helpt om het inzicht, de effectiviteit en betrokkenheid van het medewerkers te vergroten. Het ondersteunt snelle en voortdurende veranderingen door maatwerk op schaal te leveren voor elke klant, het biedt de juiste tools om de processen in de gehele organisatie te verenigen en mensen met elkaar te verbinden.
Meer over Unit4
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.