Gamers testen sportieve VR-game op 5G-netwerk van KPN

Arie Boomsma daagt o.a. Gamemeneer, xLinkTijger en Jeremy uit om ‘Exodus Burned’ te spelen

| KPN | 2 min | 20 december 2019 13:04
Copyright: KPN / Remy Sapuletej

Of het 5G-netwerk daadwerkelijk veel sneller en krachtiger is dan wat we van 4G gewend zijn wordt door KPN getest in de Johan Cruijff ArenA te Amsterdam. Daar daagt presentator en fanatiek sporter Arie Boomsma drie teams van bekende gamers uit om het tegen elkaar op te nemen in de actieve VR-game ‘Exodus Burned’. De drie teams bestaan uit Jeremy, xLinkTijger, GameMeneer, Milan Knol, Roediementair en Puxque.

Met het mobiele 5G-netwerk kan men veel sneller downloaden, data versturen en gamen. Zware games zoals ‘Exodus Burned’ kunnen dankzij de hoge bandbreedte gemakkelijk in hoge kwaliteit met meerdere mensen worden gespeeld. Tijdens de test in de Johan Cruijff ArenA wordt de VR-game via een 5G-smartphone uit de cloud gestreamd naar de VR-brillen. Niet alleen is de hoge snelheid van het 5G-netwerk van belang, de lage reactietijd (ping of latency) maakt ook een groot verschil: dankzij vrijwel real-time communicatie worden spelers van de game niet misselijk in VR.

Arie Boomsma vertelt: “Dankzij 5G kun je straks overal gamen en daarmee ziet de toekomst van gaming er een stuk sportiever uit. Dat klinkt natuurlijk als muziek in mijn oren. Het is een geweldige ervaring om in de ArenA zonder enige hapering zo actief te kunnen gamen en als 5G over een tijdje in heel Nederland beschikbaar is kan dit dus overal. Een voetbalveldje om de hoek kan zo omgetoverd worden tot een virtuele game arena.”

Ook tech-expert Jan Meijroos (o.a. Mashable Benelux) is te spreken over de ervaring van het VR gamen op 5G: "Het is een hele nieuwe dimensie, voor gamers wordt 5G echt een revolutie. Als 5G straks uitgerold wordt, is het in potentie mogelijk om echt overal te gamen met minimale latency."

De test met ‘Exodus Burned’ is één van de 5G-toepassingen die KPN uitvoert om het nieuwe mobiele netwerk te testen. Jacob Groote, verantwoordelijk voor 5G bij KPN: “Wij richten ons op de toegevoegde waarde van 5G voor de consument en dankzij de specifieke eigenschappen van 5G zien wij veel potentie voor gaming. Het is fantastisch dat we nu al in de praktijk kunnen laten zien wat toekomstige mogelijkheden zijn.” Het 5G-netwerk van KPN is al even aanwezig in de Johan Cruijff ArenA, waar KPN al sinds eind 2018 samen met de gemeente Amsterdam, de Johan Cruijff ArenA en partners in het 5G FieldLab Amsterdam Zuidoost test hoe 5G-technologie een bijdrage kan leveren aan het duurzamer, veiliger en aangenamer maken van steden.

Bekijk hier de eerste aflevering van de KPN 5G test ‘Exodus Burned’.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over KPN
KPN is al bijna 140 jaar de toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT-diensten in Nederland. Elke Nederlander gebruikt dagelijks direct of indirect het KPN-netwerk, van de glasvezelverbindingen in de grond tot de pinautomaten in een winkel of de matrixborden boven de snelweg. Via het netwerk van Nederland, waar KPN continu in investeert door de aanleg van glasvezel en de uitrol van bijvoorbeeld het nieuwe mobiele 5G-netwerk, bedient KPN consumenten en zakelijke klanten met diensten voor telefonie, data, televisie, internet-of-things, cloud, werkplekken en security. KPN heeft een open netwerk waarover ook andere providers diensten aanbieden. 
Meer over KPN
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.