Zetes optimaliseert logistieke processen in 7 distributiecentra en 81 vestigingen van BMN Bouwmaterialen

| Zetes | 2 min | 04 februari 2021 9:56
Gewaardeerd
Copyright: BMN IJzerwaren
Softwareleverancier Zetes is gestart met de digitalisering en optimalisatie van alle inbound logistieke processen bij Bouwmaterialen Nederland (BMN). BMN wil een beter beheer van en meer inzicht in de voorraden van haar zeven distributiecentra en de magazijnen en shops van 81 winkels. Daarvoor gaat het aan de slag met ZetesMedea, magazijnsoftware die medewerkers helpt logistieke verplaatsingen van goederen efficiënter te beheren en te controleren.

Met meer dan tachtig vestigingen en zeven distributiecentra heeft BMN dagelijks grote volumes in omloop. Dankzij ZetesMedea krijgt BMN volledige visibiliteit over haar voorraden en een beter inzicht in de artikelen die van de distributiecentra naar één van de 81 vestigingen in Nederland worden vervoerd, of rechtstreeks naar eindklanten op de bouwplaats.

“We willen onze klanten de beste service bieden en om dit te bereiken is het van groot belang om onze magazijnen efficiënt en flexibel in te richten en te beheren. Door de digitalisatie van processen, zoals goederenontvangst, inventarisatiebeheer en orderverwerking kan dit worden gewaarborgd, aan de vraag van de markt worden voldaan en behouden we ons concurrentievoordeel”, zegt R.S. Beukema, projectmanager van BMN.

Overtuigd na een pilotfase van amper vijf weken

Na een grondige analyse van de magazijnprocessen, met name in de distributiecentra, kon Zetes prioriteiten stellen en meteen aan de slag met het project via een uitdagend opgesteld stappenplan. “Een maand na onze analyse is de pilotfase met BMN opgestart in één van de vestigingen. Het hele team heeft ZetesMedea getest en na amper vijf weken besliste BMN al om het systeem versneld uit te breiden naar al haar vestigingen. Dit toont aan dat onze oplossingen voldoen aan de vraag van de klant: snel inzetbaar en makkelijk op te schalen”, aldus Paul Lankhout, de Country Manager van Zetes Nederland.

Snellere verwerking van inkomende goederen

Concreet houdt het in, dat alle inkomende goederen bij BMN voortaan een QR- of barcode krijgen. De materialen worden dan meteen gescand met de nieuwe handterminals van BMN, die gekoppeld zijn aan ZetesMedea. De magazijnsoftware geeft de voorraadlocatie aan en vervolgens worden de materialen meteen naar de juiste positie in het magazijn verplaatst. Op deze wijze wordt vermeden dat goederen in de ‘wacht’ blijven staan. Tijdens de volgende stap in het digitaliseringstraject zullen de magazijnmedewerkers door Zetes worden geholpen om orders sneller te verwerken.

Het is opmerkelijk dat BMN het belangrijke digitaliseringsproject opstartte aan het begin van de eerste coronagolf. “Het was een uitgelezen kans om de digitalisering te realiseren, in deze periode. In samenwerking met Zetes is er snel geschakeld en we waren wij direct overtuigd van de toegevoegde waarde”, aldus Beukema.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (8 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Zetes
Zetes is een internationaal technologiebedrijf gespecialiseerd in oplossingen voor supply chain optimalisering en persoonsidentificatie. Onze supply chain oplossingen helpen bedrijven om agility, visibility en traceability in hun hele volledige supply chain te realiseren. Zetes is zowel pionier als marktleider. Zetes heeft ervaring in tal van sectoren, onder andere in retail, farma-industrie en gezondheidszorg, magazijn en distributie, voedingsmiddelen en drank, productie, transport en logistiek, automobielindustrie en post- en koeriersdiensten.
Meer over Zetes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.