Google Cloud benoemt Joris Schoonis tot nieuwe Benelux Country Manager

Aanstelling helpt Google Cloud bij het bereiken van de volgende groeifase

| Google | 1 min | 04 februari 2021 11:14
Afbeelding: Joris Schoonis, Country Manager Benelux bij Google Cloud | Copyright: Google
Google Cloud benoemt Joris Schoonis als Benelux Country Manager. Hij krijgt de verantwoordelijk over het verder ontwikkelen van de go-to-market-functies van Google Cloud in de Benelux.

Schoonis voert straks de verkoopstrategie van Google Cloud in de regio aan, waar recent een aantal spraakmakende deals met klanten en partners zijn gesloten waaronder ASML, Randstad en Unilever.

Brede ervaring met leidinggeven in tech

Schoonis heeft ruim twintig jaar ervaring met het opbouwen van salesteams in de tech-sector. Voordat hij bij Google Cloud kwam, was hij Vice President EMEA bij MessageBird. Hij bekleedde ook verschillende leidinggevende functies bij Oracle en Salesforce. Zijn ervaring strekt zich uit over meerdere marktsegmenten, waaronder grote organisaties en opkomende markten. Zijn staat van dienst zal ook bijdragen aan de verdere groei van Google Cloud. Hij gaat zich daarbij richten op het uitbreiden van het lokale partnerecosysteem en klanten ondersteunen bij hun digitale transformatie.

De benoeming van Schoonis volgt op een aantal recente nieuwe aanstellingen. Bovendien sluit het aan bij de plannen van het bedrijf om de EMEA-salesteams te versterken en om zich te richten op zakelijke klanten in een aantal belangrijke vertical-markten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.