Energiebesparing en gezond binnenklimaat met nieuwe communicatieve regelaars van Siemens

| Siemens | 2 min | 04 februari 2021 13:44
Copyright: Siemens
  • Ingebouwde sensoren, bedieningsfuncties, in-/uitgangen en flexibele keuze bedrijfsspanning in één apparaat
  • Open KNX-communicatie voor integratie in eenvoudige tot geavanceerde gebouwmanagementsystemen
  • Nieuw ontwerp, slank en strak met aanraaktoetsen en draaiknop
  • Snelle installatie en inbedrijfstelling met nieuwe app 'PCT Go'
Siemens Smart Infrastructure introduceert haar nieuwe serie RDG200KN en RDG260 regelaars voor een gezond en productief binnenklimaat. Ruimteautomatisering draagt aanzienlijk bij aan de bescherming en verbetering van de gezondheid van alle gebruikers van de ruimte, verhoogt de productiviteit en maakt een veilige terugkeer naar kantoor mogelijk. Het nieuwe assortiment illustreert deze benadering en biedt twee varianten digitale regelaars voor temperatuur en vochtigheid en voor geavanceerde KNX-communicatie tussen sensoren en aandrijvingen voor gebouwmanagementsystemen van Siemens zoals Desigo en Synco of systemen van derden. Dit zorgt voor een goede luchtkwaliteit en een gecontroleerd binnenklimaat. De nieuwe RDG200KN-regelaars zijn geschikt voor de meeste gebouwen, waaronder hotels, kantoren en onderwijsinstellingen, en ondersteunen alle denkbare energiebesparende strategieën voor ruimtes, zoals besparing via aanwezigheidsdetectie, keycardlezers of tijdprogramma's en verschillende setpoint-begrenzingen. Met hun moderne vormgeving en de Green Leaf-knop geven de nieuwe regelaars de energie-efficiëntiestatus weer en betrekken de gebruiker van de ruimte direct bij het energiebesparingsproces.

Slank en glad design voor hygiënisch gebruik

Met alle ruimteautomatisering in één slank apparaat, een dikte van slechts 25 mm, een groot scherm met achtergrondverlichting en intuïtieve aanraaktoetsen past de nieuwe serie regelaars in vrijwel iedere ruimte. Aanraaktoetsen en een touch-draaiknop voorkomen dat stof en vuil zich ophopen en ook het oppervlak is gemakkelijk en snel te reinigen. De regelaars kunnen worden gereinigd met verdunde alcohol om de verspreiding van ziektekiemen en virussen te voorkomen. Het scherm en de knoppen kunnen via parameterinstellingen worden aangepast aan verschillende toepassingen. Gemakkelijk te begrijpen symbolen op het display zorgen voor een intuïtieve bediening.

Universele oplossing voor ruimteautomatisering

De RDG2..KN-regelaars bieden een breed scala van voorgeïnstalleerde toepassingen en flexibele regeluitgangen die voldoen aan de vereisten van vele industrieën door middel van ingebouwde sensoren en een flexibele keuze van bedrijfsspanning. Van ventilator-convectoren en warmtepompen tot verwarmde of gekoelde plafondsystemen, de nieuwe regelaars hebben een breed toepassingsgebied. In combinatie met de grote keuze aan uitgangen (aan/uit, PWM, DC 0… 10 V, 3-punts) is de serie een universele oplossing voor ruimteautomatisering.

Snelle installatie en inbedrijfstelling

De installatie en inbedrijfstelling kunnen eenvoudig en binnen enkele minuten worden uitgevoerd, dankzij de eenvoudig te bekabelen montageplaat en diverse inbedrijfstellingsmogelijkheden zoals systeemtools, DIP-switches en de smartphone-app PCT Go. De PCT Go-app is gebaseerd op near-field communicatietechnologie (NFC) en biedt functies voor het overnemen van gegevens vanaf verschillende apparaten, het overbrengen van import- en exportinstellingen via e-mail of messaging-apps, en het configureren van niet op de stroomvoorziening aangesloten apparaten, zelfs terwijl ze nog in de verpakking zitten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Siemens
Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.