Een bedrijf starten? Houd rekening met je bereikbaarheid

| Voys | 2 min | 5 februari 2021 9:59
Copyright: Compare Fibre op Unsplash
Sta je op het punt om een bedrijf op te richten? Dan zijn er heel veel dingen waar je aan moet denken. Ook bereikbaarheid speelt daarbij een belangrijke rol. Hoe wil je dat je klanten je kunnen bereiken? Wat wil je als bedrijf uitstralen, en hoe zorg je ervoor dat mensen nooit hun telefoontjes in jouw richting onbeantwoord zien?

Flexibiliteit zorgt voor een betere bereikbaarheid

Het is al lang niet meer de standaard dat iedere medewerker iedere werkdag de hele dag op zijn of haar werkplek aanwezig is. Er zijn mensen die een deel van hun tijd over de vloer komen bij klanten, bijvoorbeeld, maar ook van huis uit werken wordt steeds normaler. We worden steeds flexibeler, zowel werkgever als werknemer, en dat is goed. Het kan op het gebied van bereikbaarheid echter ook voor heel wat hoofdbrekens zorgen. Want als er niemand op kantoor is, wie neemt dan de telefoon op, om maar eens wat te noemen?

Door dit niet als een probleem maar juist als een uitdaging te zien, zal al snel duidelijk worden dat de flexibiliteit waar we allemaal steeds meer aan wennen ook juist heel veel meer mogelijkheden biedt op het gebied van bereikbaarheid. Zeker als er wordt gekozen voor VoIP telefonie, telefonie via een internetverbinding, kun je als bedrijf beter bereikbaar zijn dan ooit, zelfs wanneer geen enkele medewerker op kantoor aanwezig is. Het is gemakkelijk om precies in te stellen wat er met binnenkomende gesprekken moet gebeuren, of deze nu naar het algemene nummer of het nummer van een specifieke medewerker gaan. Vrijwel niets is onmogelijk, zolang mensen maar een mobiele telefoon of een telefoon die werkt via een internetverbinding bij de hand hebben. Of men zich op kantoor, thuis, onderweg of zelfs op een tropisch eiland bevindt, de klant zal het verschil niet merken.

Lokaal of landelijk aan de slag?

Bij het opstarten van een nieuw bedrijf, is het ook goed om duidelijk te hebben wat je doelgroep is en op welke schaal je wilt gaan opereren. Wil je vooral lokaal aan de slag? Dan kan een lokaal telefoonnummer een prima keuze zijn; mensen zien dan ook meteen dat ze met een bedrijf uit de buurt te maken hebben. Wil je echter meer landelijk werken, dan kan een 085 nummer aanvragen een goede keuze zijn. Dit zijn nummers die niet aan een plaats verbonden zijn, zodat je vestigingsplaats voor mensen die je willen bereiken geen issue is. Fijn, als je hier ook niet aan gebonden bent voor je werkzaamheden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Voys
Zorgen dat jouw bedrijf kan bellen en bereikbaar is voor jouw klanten. Dat is wat Voys doet, maar dan op een unieke manier. 14 jaar geleden ontwikkelden we bij TNO een product dat de telecomwereld radicaal veranderde: telefonie in de cloud. En daar werden met de jaren steeds meer bedrijven fan van. Terwijl we groeiden, merkten we dat alleen de techniek niet genoeg zou zijn.
Meer over Voys
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.