Unieke bedrijfscultuur en DNA maken Macaw een Great Place to Work

Macaw ontvangt Great Place to Work-certificaat in Nederland en Duitsland

| Macaw | 3 min | 05 februari 2021 11:48
Copyright: Macaw
IT-dienstverlener Macaw is voor de eerste keer Great Place to Work Certified in Duitsland en voor de derde keer in Nederland. De resultaten van een onafhankelijk onderzoek onder medewerkers en een analyse van de bedrijfscultuur en het beleid lagen ver boven de norm waardoor Macaw het predicaat van goed werkgeverschap in beide landen mag dragen.

In december 2019 nam Macaw het Duitse B+D Interactive over. Het Duitse fullservicebureau voor digitale communicatie en e-business werd opgenomen in de mensgerichte bedrijfscultuur en de werkwijzen van Macaw. Dat de Duitse vestiging met de eerste gooi naar het certificaat meteen succesvol is, zorgt voor een trots gevoel.

Waardering

Ronald van Es, CFO van Macaw, licht toe: “Het is geweldig om te zien dat onze cultuur - die gericht is op vertrouwen, samenwerken, welzijn, respect, vitaliteit en ontwikkeling - ook daadwerkelijk door het team zo wordt gewaardeerd. Het onderzoek is namelijk hoofdzakelijk gericht op de beleving van de medewerkers. Het is als het ware een echo van je hele organisatie. Mensen komen bij ons op de eerste plek en dat zie je terug in onze werkgeversvisie; we willen een vertrouwelijke omgeving creëren waarin mensen geïnspireerd worden, zich veilig voelen en met meer energie en een voldaan gevoel de werkdag afsluiten.”

88 procent van de medewerkers vindt Macaw een leuke plek om te werken

Uit het onderzoek komt naar voren dat medewerkers zich eerlijk behandeld voelen met scores ver boven de negentig procent. 91 procent zegt dat je op collega’s kunt rekenen en 89 procent geeft aan zichzelf te kunnen zijn binnen de organisatie. Maar liefst 88 procent bestempelt Macaw als een leuke plek om te werken, en 84 procent vindt dat ze gestimuleerd wordt om een goede werk-privébalans te realiseren. De algehele score van de Trust Index bedraagt 80 procent en dat is ruim 10 procent boven de norm.

Vertrouwen

Van Es vervolgt: “In een jaar met nieuwe uitdagingen, veel minder persoonlijk contact en minder informele praatjes en updates aan de koffiemachine, is het geweldig te zien hoe we met elkaar de schouders eronder hebben gezet en hoe groot het vertrouwen is. Elke collega maakt ons bedrijf tot wie we zijn en de inzet, passie, creativiteit, saamhorigheid en hulpvaardigheid van iedereen zijn voor mij een grote inspiratiebron. Ik ben dan ook ontzettend trots op wat we samen hebben bereikt en kijk uit naar wat de toekomst ons gaat brengen.”

Great Place to Work

Great Place to Work werkt vanuit de overtuiging dat een hoge mate van vertrouwen het belangrijkste concurrentievoordeel is voor organisaties. Al meer dan 35 jaar meet de organisatie het vertrouwen in bedrijven door medewerkers een vragenlijst in te laten vullen en de organisatie te laten zien wat ze doen om te groeien. Great Place to Work is inmiddels actief in 60 landen. De bedrijven die meedoen variëren van omvang, leeftijd en industrie, maar ze hebben allemaal één doel voor ogen, namelijk goed werkgeverschap.

Award

Macaw dingt als gecertificeerde mee voor de ‘Best Workplace Award’ in Nederland. Tijdens de award ceremonie op 8 juni 2021 zullen de winnaars bekend worden gemaakt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Macaw
IT-dienstverlener Macaw helpt grootzakelijke bedrijven met oplossingen en diensten op het gebied van digitale marketing & e-commerce, data & AI, werken in de cloud en geïntegreerde bedrijfsapplicaties. Macaw heeft zich gespecialiseerd in de softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore. Klanten kunnen hierdoor profiteren van eersteklas technologie en de uitgebreide kennis en ervaring van onze medewerkers.
Meer over Macaw
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.