Werken zonder vaste werkplek: hoe pak je dat aan?

| Viadennis | 3 min | 8 februari 2021 9:49
Copyright: Arina Krasnikova via Pexels
Binnen steeds meer bedrijven heeft vrijwel niemand een vaste werkplek. Iedereen bepaalt per dag waar hij of zij gaat zitten, en dat hoeft niet eens per se op kantoor te zijn. Ook zelfstandigen hebben steeds vaker geen vaste werkplek, maar verrichten hun werkzaamheden op iedere plek die uitkomt. Alhoewel het heerlijk flexibel klinkt, kun je best tegen wat dingen aanlopen als je geen vaste plek hebt om te werken. Gelukkig vallen de meeste zaken ook simpel op te lossen.

Een stopcontact bij de hand?

Een echte must als je niet op je vaste plek op een kantoor aan het werk bent: is er een stopcontact in de buurt? Het voelt misschien niet als een eerste levensbehoefte, maar iedereen die voor zijn of haar werk een laptop of telefoon nodig heeft, weet hoe zeer je er niet zonder kan. Alhoewel de apparaten zijn uitgerust met een accu, weten we allemaal dat deze op de meest onhandige momenten leeg blijkt te zijn. Ben je bijna klaar met een document, geeft je laptop accu het op. Ben je aan de telefoon met een klant, heeft je telefoon nog maar 2%. Daar zit je niet op te wachten! Zorg dus altijd voor een goede stroomvoorziening en uiteraard ook voor de juiste opladers die je altijd bij de hand hebt. Een oplader laptop is echt onmisbaar om je werk goed te kunnen doen!

Denk aan je houding

Fijn hè, dat al onze apparaten die we voor ons werk gebruiken tegenwoordig zo mobiel zijn. Je kan je laptop werkelijk overal waar je maar wilt neerzetten om aan het werk te gaan. Wie heeft er nog een bureau nodig?!

Nou, jij. Als je tenminste niet zit te wachten op vervelende klachten aan je nek, armen of rug. Want ook al kun je die laptop overal neerzetten, niet iedere plek is geschikt om te werken. Kun je er niet goed rechtop zitten terwijl je werkt, dan is het geen goede plek. Zorg dus voor een goede stoel, een goede werkhouding, kortom, al die zaken die op kantoor ook geregeld zijn.

Waar laat je je spullen?

Werk je thuis of steeds op een andere werkplek? Dan is de kans groot dat je altijd en eeuwig met een flinke tas of koffer rondloopt. Want al hebben we tegenwoordig geen grote desktop en losse monitor nodig om ons werk te doen, dat betekent nog niet dat we geen andere spullen met ons meenemen. Waar laat je die? Zit je iedere dag op een andere plek dan zit er weinig anders op dan toch met die tas of koffer rond te blijven lopen, met daarin alles dat je nodig hebt. Werk je vooral thuis, dan is een kastje waar je al je werkspullen in op kunt bergen zeker aan te raden. Zo voorkom je dat ze allemaal door het huis gaan zwerven.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Viadennis
ViaDennis levert al jaren vervangende accessoires voor alle merken laptops van uitstekende kwaliteit tegen de scherpste prijzen. Voor alle A-merken leveren wij zowel orginele producten als vervangende producten van hoge kwaliteit. Onze medewerkers weten altijd welke producten geschikt zijn voor uw laptop en u kunt altijd bij ons terecht.

Momenteel verkopen we op onze webshops hoofdzakelijk laders, autoladers en accu's maar wij zijn druk bezig ons assortiment uit te breiden. Houdt u vooral onze website in de gaten voor andere producten zodat u als eerste kan profiteren van onze voordelige aanbiedingen.
Meer over Viadennis
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.