Amazon kondigt haar grootste afzonderlijke hernieuwbare energieproject tot nu toe aan

Nieuw offshore windproject in Nederland staat gepland voor 2023, wat ons dichter bij ons doel brengt om in 2040 netto nul koolstof te produceren

| AWS | 3 min | 08 februari 2021 15:04
Copyright: AWS
Op 10 december 2020 werd Amazon 's werelds grootste zakelijke koper van hernieuwbare energie, en we blijven snel bewegen om onze activiteiten van 100% hernieuwbare energie te voorzien. Toen we de Climate Pledge lanceerden, stelde Amazon zich ten doel om tegen 2030 100% hernieuwbare energie te bereiken. We denken nu dat we op weg zijn om dit doel tegen 2025 te bereiken.

Onze nieuwste investering in hernieuwbare energie, het Amazon-Shell HKN Offshore Wind Project, is tot nu toe het grootste single-site hernieuwbare energieproject van Amazon.

Het offshore windpark wordt beheerd door het Crosswind Consortium, een joint venture tussen energiebedrijven Shell en Eneco. Het staat gepland voor 2023 en zal een totale capaciteit hebben van 759 megawatt (MW) die het elektriciteitsnet van Nederland van stroom zal voorzien zonder overheidssubsidies. Amazon koopt meer dan 50 procent van die capaciteit, in totaal 380 MW, voor onze activiteiten in Europa. Onze investering maakt de ontwikkeling van dit grootschalige, innovatieve windproject verder mogelijk.

Onze samenwerking combineert de schaal van Amazon met de innovatie van het Crosswind Consortium. In dit project heeft het consortium een aantal unieke innovaties voor het windpark voorgesteld, waaronder technologiedemonstraties die in de toekomst op volledige schaal kunnen worden geïmplementeerd. Deze omvatten een drijvend zonnepark, batterijopslag voor de korte termijn, optimaal afgestemde turbines en ‘groene waterstof’ gemaakt door elektrolyse als een verdere uitbreiding van de opslagtechniek. Bovendien biedt dit project de mogelijkheid om de combinatie van deze maatregelen te demonstreren om een ??continue stroomvoorziening te garanderen, ongeacht de windomstandigheden.

Over de klimaatbelofte van Amazon

In 2019 hebben Amazon en Global Optimism samen The Climate Pledge opgericht, een toezegging om 10 jaar eerder de Overeenkomst van Parijs te bereiken en tegen 2040 netto nul koolstof te produceren.

Aanzienlijke investeringen in hernieuwbare energie zijn een cruciale stap om de koolstofvoetafdruk van Amazon wereldwijd te verkleinen. Met 187 zonne- en windprojecten wereldwijd is Amazon 's werelds grootste zakelijke koper van hernieuwbare energie. Deze projecten hebben een capaciteit van meer dan 6,9 GW en leveren jaarlijks meer dan 20 miljoen MWh aan energie. Ze omvatten 62 wind- en zonne-energieprojecten op utiliteitsschaal en 125 zonnedaken op fulfilmentcentra en sorteercentra over de hele wereld.

In heel Europa omvatten deze investeringen 20 zonnedaken bovenop Amazon- fulfilmentcentra en 16 wind- en zonne-energieprojecten op utiliteitsschaal in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Zweden. Dit is het tweede offshore windproject van Amazon.

Andere investeringen in schone energie omvatten het nieuwe Tallaght District Heating Scheme (stadsverwarmingsprogramma) in de buurt van Dublin, Ierland, dat warmte,die wordt gerecycled uit het onlangs voltooide AWS-datacenter, zal leveren aan de publieke sector, woningen en commerciële klanten.

In het VK onthulde Amazon vorig jaar ook de grootste zonnepaneelinstallatie op een Europese Amazon-locatie. Het gebouw staat gelijk aan 28 voetbalvelden en is uitgerust met meer dan 11.500 zonnepanelen die voldoende elektriciteit opwekken om 700 woningen een jaar lang van stroom te voorzien.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.