Vier uitdagingen bij cloudmigratie voor organisaties in de gezondheidszorg

Trend Micro-onderzoek wijst uit dat een snelle migratie negatieve gevolgen kan hebben voor beveiliging

| Trend Micro | 3 min | 08 februari 2021 15:08
Copyright: Getinge
Trend Micro, de leider in cloud security, heeft ontdekt dat organisaties in de gezondheidszorg overal ter wereld hun uitgaven voor cloudmigratie hebben verhoogd, maar dat velen hun vaardigheid en vermogen om deze omgevingen te beschermen mogelijk overschatten.

Dit blijkt uit een onderzoek dat Sapio Research in opdracht van Trend Micro heeft uitgevoerd onder meer dan 2.500 IT-besluitvormers in 28 landen in diverse bedrijfstakken, waaronder de gezondheidszorg. De resultaten tonen verder aan dat maar liefst 88% van de zorginstellingen hun migratie naar de cloud heeft versneld als gevolg van de pandemie. Werken op afstand, kostenbesparingen en verbeterde flexibiliteit op het gebied van IT zijn de drie voornaamste redenen voor de overstap naar een cloudgebaseerde infrastructuur.

Een snelle migratie naar de cloud kan organisaties echter blootstellen aan een groter risico op cyberbedreigingen. Hier zijn vier uitdagingen waarmee organisaties in de zorg volgens het onderzoek werden geconfronteerd bij de overstap naar een cloudgebaseerde omgevingen:
  • Tekort aan juiste vaardigheden: Zo’n 43% onthult dat het tekort aan de juiste skills een voortdurende belemmering vormt voor de migratie naar cloudbeveiligingsoplossingen.
  • Dagelijkse werkzaamheden: Instellingen en onderhoudsmaatregelen (34%), patchen en vulnerability management (32%), en misconfiguraties (32%) zijn de grootste uitdagingen bij het beschermen van cloud-workloads.
  • Stijgende kosten: 43% heeft meer kapitaal uitgegeven en betaalt ook meer voor geoutsourcete diensten, terwijl 39% sinds de migratie meer heeft uitgegeven aan operationele kosten en opleidingen.
  • Beveiligingsverantwoordelijkheid: Slechts 40% is ervan overtuigd dat zij hun deel van het Shared Responsibility Model (gedeelde verantwoordelijkheid tussen de cloudprovider en klant) beveiligen.
Hoewel cloudmigratie niet eenvoudig is, kan dit wel worden gefaciliteerd en verbeterd met behulp van de juiste beveiligingstools.

"Beveiliging is een onderdeel van goed opbouwen, het is geen aparte functie. En beveiligingscontroles helpen teams om hun infrastructuur in de cloud beter te bouwen", zegt Mark Nunnikhoven, Vice President Cloud Research bij Trend Micro. "Beveiliging kan een accelerator zijn voor het bouwen in de cloud. Het gebruik van de juiste tools en inzicht in de platformen die je gebruikt, zijn echter cruciaal om dat te realiseren."

In de strijd tegen COVID-19 staat de gezondheidszorgsector in de frontlinie. Digitale transformatie kan - zeker in deze crisisperiode - een positieve impact hebben op de productiviteit van de zorginstellingen en op de patiëntenzorg. Het is echter essentieel dat het bredere aanvalsoppervlak van een vergrote digitale infrastructuur de nodige aandacht krijgt.

Met de juiste cloud-ready oplossingen kunnen zorginstellingen de voordelen van de cloud maximaliseren zonder bedrijfskritieke systemen of patiëntgegevens in gevaar te brengen. Dergelijke tools kunnen ook de uitdagingen op het gebied van ontbrekende vaardigheden minimaliseren door misconfiguraties te detecteren, patching en policy-management te automatiseren en security te integreren in DevOps, zowel in cloud- als on-premise-omgevingen.

Meer informatie over het onderzoek en beveiligingsoplossingen voor o.a. de gezondheidszorg vind u hier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Trend Micro

Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity-oplossingen, zet zich in voor een wereld waarin we digitale informatie veilig kunnen uitwisselen – zowel vandaag als in de toekomst. Door slimme toepassing van onze XGen security-strategie, leveren wij onze innovatieve oplossingen aan consumenten, bedrijven en overheden: connected security voor hun datacenters, cloud-omgevingen, netwerken en endpoints. Onze connected threat defense maakt het eenvoudig om threat intelligence te delen. Ook biedt het centraal inzicht en onderzoek om organisaties zo veerkrachtig mogelijk te maken.
Meer over Trend Micro

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.