Britse pensioenbeheerder Nest in zee met Atos voor digitalisering pensioenbeheer

| Atos | 3 min | 09 februari 2021 10:41
Copyright: Andrea Piacquadio via Pexels
De Britse pensioenbeheerder Nest, dat ruim negen miljoen pensioenen beheert - heeft Atos geselecteerd voor de digitalisering van haar pensioenprogramma. De nieuwe dienstverlening, die vanaf 2023 van kracht wordt, is erop gericht om met gebruikmaking van de laatste technologie en de nieuwste inzichten op het gebied van data-analyse gepersonaliseerde en op maat gesneden services aan klanten te kunnen bieden. De hoogwaardige technologie en het cloud hosting-platform van Atos zullen een schaalbare, flexibele en CO2-neutrale oplossing bieden voor alle uitvoerende en administratieve IT-processen met de mogelijkheid deze aan te passen aan toekomstige vereisten.

De overeenkomst is het resultaat van een openbare aanbesteding en heeft een looptijd van tien jaar met een optie tot verlenging met vijf jaar en hierna nog een extra optionele verlenging tot drie jaar. “Na een aanbesteding waaraan veel partijen hebben deelgenomen, zijn we blij dat wij deze overeenkomst aan Atos hebben kunnen gunnen. Het was ons doel een leverancier te vinden die ons kan helpen om invulling te geven aan onze ambities om ons pensioenbeheer verregaand te digitaliseren, de dienstverlening aan klanten te verbeteren en te profiteren van de technologische vooruitgang met het oog op efficiencyverbetering en kostenreducties”, vertelt Otto Thoresen, bestuursvoorzitter van Nest Corporation. “We hebben er alle vertrouwen in dat deze samenwerking veel voordelen zal bieden aan klanten en ons in staat zal stellen kosten te beperken en een veilige en goede dienstverlening te waarborgen. We focussen nu op de voorbereiding van een veilige en stabiele transitie in 2023.”

“We zien er naar uit om met onze nieuwe partner samen te werken aan een nieuw hoofdstuk voor Nest. Atos zal ons helpen ons succes voort te zetten en de dienstverlening aan klanten sterk te verbeteren. We luiden een nieuwe fase in de evolutie van Nest in, maar ik ben ook erg trots op wat we hebben bereikt. In de afgelopen dertien jaar hebben we het fundament gelegd voor een digitaal pensioenprogramma voor miljoenen klanten. Hierdoor zijn we pensioenuitvoerder geworden voor honderdduizenden werkgevers”, zegt Helen Dean, CEO van Nest. “We zullen op deze sterke basis voortbouwen om Nest naar het volgende niveau te brengen, waarbij we nieuwe stappen zetten op het terrein van digitalisering en een uitstekende service blijven bieden aan klanten.”

“We zijn er trots op dat Nest deze overeenkomst met ons heeft gesloten. We delen de ambitie om de digitale transformatie van Nest in een veranderend landschap tot een succes maken. Dit partnership staat in het teken van het samenbrengen van mensen, activiteiten, processen en technologie om de best denkbare services te bieden. Onze internationale netwerk van specialisten op het gebied digitale en zakelijke transformaties gaat een belangrijke bijdrage leveren aan een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Nest. Nest zal nu het startsein geven voor een gefaseerd programma om een soepele en veilige overgang tot 2023 te waarborgen”, aldus Adrian Gregory, SEVP, Global Head of Financial Services & Insurance van Atos.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Atos
Atos is toonaangevend in digitale transformatie. Het is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications en Digital Workplace-oplossingen. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index. Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.
Meer over Atos
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.