Equinix investeert €32 miljoen in de uitbreiding van datacenters in Finland

Nieuwe investering ondersteunt de groeiende vraag vanuit klanten in Finland en Equinix’ aanwezigheid in Scandinavië

| Equinix | 2 min | 09 februari 2021 12:21
Afbeelding: Equinix Helsinki (HE6) IBX data center | Copyright: Equinix
Equinix, investeert in de uitbreiding van zijn datacentercapaciteit in Finland. Het bedrijf breidt twee van de International Business Exchange™ (IBX®)-locaties – HE5 en HE7 – in Helsinki uit, met een investering van 32 miljoen euro. Dit breidt de capaciteit uit en zorgt ervoor dat lokale én internationale klanten verder kunnen digitaliseren. Momenteel heeft Equinix ongeveer 147 miljoen euro geïnvesteerd in zijn datacenters in Finland.

Vergrote capaciteit

De hoeveelheid data die wereldwijd wordt gegenereerd, in verschillende sectoren, blijft in hoog tempo groeien. Dit wordt nog verder versterkt door de enorme vraag naar netwerkdiensten omdat steeds meer mensen als gevolg van de pandemie vanuit huis werken. Equinix breidt daarom de capaciteit in Finland uit om aan deze vraag te voldoen.

Deze investering maakt onderdeel uit van de voortdurende groeistrategie van Equinix in Scandinavië, met Finland als de meest geschikte locatie om de 27 miljoen consumenten in deze regio te bedienen. De uitbreiding benut en ondersteunt daarnaast ook de positie van Finland als connectiviteitshub tussen Europa, de Baltische staten en Rusland.

Snelle cloud-adoptie

Cloud-adoptie groeit snel in Finland. Naar verwachting groeit de hyperscale-sector in Finland tot 17 biljoen in 2025. Dankzij de uitgebreide datacentercapaciteit van Equinix krijgen Finse en andere Scandinavische klanten ook buiten de landsgrenzen verbeterde toegang tot Equinix Fabric. Met deze wereldwijde interconnectiedienst kunnen organisaties hun digitale infrastructuur en diensten on demand, en op softwaresnelheid, met elkaar verbinden. Met Equinix Fabric kunnen zowel organisaties als netwerkservice- en cloudproviders hun digitale activiteiten snel en veilig opschalen, om zo mee te draaien in de digitale economie.

Sami Holopainen, Managing Director, Finland bij Equinix: “Het tempo van de wereldwijde digitalisering, waaronder ook in Finland, is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Door de COVID-19-pandemie zijn veel plannen voor de digitale transformatie sneller uitgevoerd dan bedrijven oorspronkelijk hadden voorzien. De vraag van klanten in Finland blijft groeien en daarom investeren wij in extra capaciteit om de technologische ontwikkelingen van bedrijven die hier actief zijn verder te ondersteunen. Met het wereldwijde platform van Equinix zijn wij uitgerust met de juiste middelen om onze klanten te helpen bij de digitalisering van hun business.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Equinix
Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.