Bit Academy gaat ‘NL Leert Door’ ondersteunen om professionals in tijden van crisis om te scholen tot developer of data engineer

Deelnemers leren gratis de basisvaardigheden van een full stack web developer of junior data engineer

| Bit Academy | 2 min | 09 februari 2021 13:24
Copyright: Bit Academy
Volgens het UWV kost de coronacrisis Nederland 189.000 banen. Bit Academy, de vernieuwende peer-to-peer opleiding voor ICT-onderwijs, is daarom een samenwerking gestart met het overheidsinitiatief ‘NL Leert Door’. Op deze manier kunnen professionals gratis de basisvaardigheden van een full stack web developer of junior data engineer leren. Bovendien kan Bit Academy dankzij de samenwerking deelnemers een kosteloze opleiding aanbieden. Werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers komen in aanmerking voor de regeling.

Met het programma van de Bit Academy kunnen deelnemers binnen 10 weken een officieel erkend certificaat van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) behalen. De opleiding heeft tevens een branche erkenning ontvangen van de Stichting CA-ICT. Bovendien is er een samenwerking met verschillende ROC’s, waardoor de kwaliteit van het programma continu wordt bewaakt. Bij de lessen van het programma staat peer-to-peer onderwijs centraal. Hierdoor worden deelnemers, net als in het bedrijfsleven, gestimuleerd om samen te werken in teams en feedback aan elkaar te geven. Doordat de lessen live worden gegeven door ervaren coaches uit het bedrijfsleven, staan deelnemers direct in contact met het bedrijfsleven en kunnen ze inspiratie en ervaring opdoen met echte praktijkcases. Deelnemers kunnen bovendien vragen stellen dankzij een levendige community met experts die 24/7 beschikbaar zijn voor vragen.

“NL Leert Door biedt ondersteuning aan mensen die zich vanwege de coronacrisis (her)oriënteren op de arbeidsmarkt. De Bit Academy kan hier goed bij helpen, gezien er nog steeds een schrijnend tekort is aan data engineers en ontwikkelaars,” aldus Dennis Berkhof, mede-oprichter van de Bit Academy. “Dankzij ons omscholingsprogramma kunnen mensen versneld, binnen 10 weken, de skills leren van een ontwikkelaar of data engineer op mbo-niveau. Het traject stopt echter niet na de opleiding, we hebben ook een after care-programma opgezet. Op deze manier proberen we deelnemers te helpen met de verdere leerontwikkeling en blijven we ook nog even in contact als er een baan is gevonden. Deelnemers krijgen hierdoor écht hulp om goed te starten.”

Professionals die geïnteresseerd zijn in het programma kunnen zich direct aanmelden bij de Bit Academy of via een loopbaanadviseur.

Aanvullende informatie over het omscholingsprogramma kunt u vinden via: https://nlleertdoor.bit-academy.nl/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Bit Academy
Bit Academy is een vernieuwende peer-to-peer opleiding voor ICT-onderwijs, dat is opgezet in samenwerking tussen verschillende ROC’s en onderzoeksorganisatie Bit. Het onderwijsprogramma van de Bit Academy bestaat uit peer-to-peer onderwijs. Hierdoor krijgen studenten de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe hun onderwijstraject eruit ziet. De lessen van de Bit Academy worden verzorgd door bekwame, hybride docenten en coaches uit het bedrijfsleven die aan alle eisen voldoen om les te geven op het mbo. Bovendien krijgen de mbo’ers de kans om zich op te trekken aan de young professionals en topstudenten (uit het hbo en wo) van BIT, die werken aan innovatieve, betaalde projecten voor het bedrijfsleven. Op deze manier kunnen mbo’ers zich optrekken aan een ander niveau.

Om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen wordt de Bit Academy voortdurend gecontroleerd door de ROC’s, waardoor studenten een officiële mbo opleiding op niveau 4 kunnen afronden. Aangezien het een regulier bekostigde opleiding is, betalen studenten evenveel studiegeld als voor een reguliere opleiding en hebben ze de voordelen van studiefinanciering en een ov-studentenkaart. Op deze manier zorgt de opleiding ervoor dat studenten gemakkelijker kunnen doorstromen naar het HBO en sneller kans hebben op een baan in het ICT werkveld.
Meer over Bit Academy
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.