Heijmans en CSU lanceren met Beyond Eyes totaaloplossing voor toekomstbestendige (werk)omgeving

Beyond Eyes maakt gebouwbeheer slimmer en efficiënter

| CSU | 3 min | 09 februari 2021 15:09
Afbeelding: John van Hoof (Voorzitter Raad van Bestuur bij CSU) en Ton Hillen (Voorzitter Raad van Bestuur bij Heijmans N.V.) tijdens de lancering van Beyond Eyes | Copyright: CSU
Heijmans en CSU bundelen hun krachten en lanceren onder de naam Beyond Eyes een totaaloplossing voor slim gebouwbeheer. Real time en historische data brengen in kaart waar in een kantoor, zorginstelling, evenementenlocatie of ieder ander pand activiteit plaatsvindt. Zo is altijd direct inzichtelijk waar verbetering, schoonmaak of service nodig is. Beyond Eyes is ontstaan vanuit het grotere geloof dat duurzame gebouwen bijdragen aan een gezondere wereld en zorg dragen voor het welzijn van de mensen die er verblijven.

Beyond Eyes is een online platform dat bestaat uit verschillende diensten. Zo biedt BE Equipped de basis voor het on-demand faciliteren en het in kaart brengen van bezetting en benutting van een gebouw. Op basis van data wordt schoongemaakt waar nodig (BE Clean), de energie geregeld (BE Energized) en het klimaat beheerst (BE Vital). Het COVID-19 pakket (BE Safe) omvat alle services om op een verantwoorde en veilige manier werknemers bij elkaar te brengen in een werkomgeving. Beyond Eyes heeft de ambitie om in de toekomst verder uit te breiden met andere diensten, nieuwe partners kunnen gemakkelijk gebruik maken van de technologie.

Open platform

Heijmans en CSU sloegen al eerder de handen ineen met de start-up BeSense, dat nu een groei doormaakt naar Beyond Eyes. Het merk is een transitie doorgegaan van start-up met focus op platform en sensoren, naar een serviceorganisatie die een totaaloplossing biedt voor de pandgebruiker en waar de gezondheid en beleving van de eindgebruiker centraal staat.

“Nu veel gebouwen tijdelijk niet of minimaal bezet zijn, is het moment daar om te investeren in oplossingen die bijdragen aan een veilige en gezonde omgeving. Het gebruik van gebouwen staat in directe verbinding met het technische beheer daarvan. De waardevolle inzichten die we met dit platform verkrijgen, leidt tot een efficiënter en duurzamer gebouwmanagement", vertelt Marc de Vreede, directievoorzitter Heijmans Bouw & Techniek. “We verwachten in de toekomst het platform verder uit te breiden om ook met andere dienstverleners te bouwen aan een gezonde omgeving voor iedereen”.

Slimmere en gezondere wereld

De toekomst van werken verandert structureel. Gebouwen worden meer ingericht volgens het principe ‘activity based working’, waarbij gekeken wordt naar de activiteit die in het gebouw plaatsvindt. “Er komt steeds meer vraag integrale smart building oplossingen. Met Beyond Eyes maken we werkomgevingen gezond en toekomstbestendig. Daarbij zetten we de de mens centraal met oplossingen in een ecosysteem van partners. Door inzicht in de bezetting en de activiteiten, kan slimme schoonmaak toegepast worden. Schoonmakers kunnen effectiever te werk gaan en de gebruiker is tevredener met een fris en merkbaar schoon pand. De bundeling van de krachten van CSU en Heijmans zorgt voor een betere, slimmere en gezondere wereld en dat maakt ons trots”, vertelt Esmée Ficheroux, lid Raad van Bestuur CSU.

Toekomstbestendige gebouwen

De diensten lenen zich voor elk type gebouw, zoals kantoren, musea, universiteiten, ziekenhuizen, stadions en andere instellingen. De technologie en diensten van Beyond Eyes geven inzicht in het gebruik en de prestaties om zo te kunnen verbeteren en ontzorgen.
  • BE Equipped: een veilige en goed ingerichte (werk)omgeving passend bij de activiteiten en het gebruik van het pand, zodat er efficiënter en effectiever gewerkt kan worden.
  • BE Vital: een gezond gebouw met comfortabel klimaat dat bijdraagt aan de vitaliteit van de gebruikers. Dit zorgt voor een lager verzuim en een hogere tevredenheid.
  • BE Clean: makkelijker, sneller en duurzamer schoonmaken op basis van daadwerkelijk gebruik zodat gebruikers een hygiënisch, veilig en fijn gevoel ervaren.
  • BE Energized: duurzaam en verantwoord met energie omgaan door actief energiemanagement en het realiseren van energiebesparingen.
  • BE Safe: sturen op slim gebouwbeheer, veilige inrichting en daadwerkelijk gebruik. Zowel bezetting, benutting, hygiëne en binnenklimaat in één oplossing.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.