Newzoo kiest voor gemoedsrust in de cloud met Telindus

| Telindus | 3 min | 20 december 2019 14:00
Newzoo, wereldwijde aanbieder van game- en e-sports-analyses, is een partnership aangegaan met Telindus voor het inrichten, beveiligen en beheren van de public cloudomgeving. Door Cloud Insight as a Service af te nemen, waarborgt Newzoo de enorme groei die de organisatie op dit moment doormaakt. Belangrijke voordelen van deze clouddienst voor Newzoo zijn het inzicht hebben in de kosten van de cloudomgeving, de ontzorging op het gebied van IT-kennis en mankracht, en de continue bewaking van de security governance.

Complexe infrastructuur en datatoename als uitdaging

De grote hoeveelheid data waar Newzoo mee werkt, vereist een flexibele en schaalbare cloudomgeving. De uitdaging zit in het feit dat de data makkelijk toegankelijk moet zijn, maar tegelijkertijd ook goed beschermd. Gezien de enorme hoeveelheid data die Newzoo heeft, stelt het bedrijf hoge eisen aan de cloudbeveiliging. Voor het inzichtelijk maken van de kosten en het continu bewaken van de security governance van de cloudomgeving, ontbreekt het echter aan voldoende kennis en mankracht.
 
André Ferreira, ICT Manager bij Newzoo, vertelt: “De IT-infrastructuur moet aan steeds meer eisen voldoen en als IT-manager heb ik enorm veel verantwoordelijkheid. De veiligheid en structuur van de cloud moeten altijd opperbest zijn. Dat vergt veel aandacht en expertise. Hierom was ik op zoek naar een partner die mij kon ontzorgen in de cloud. Er komen altijd weer nieuwe dreigingen en Telindus adviseert ons in welke functionaliteit we niet meer nodig hebben, en welke juist wel. Ze zijn daarom blijvend van meerwaarde. Dankzij Telindus heb ik gemoedsrust en valt er een zware last van mijn schouders. Ik kan hen volledig vertrouwen.”
 
Ruud Oude Maatman, Product lead IT as a Service bij Telindus: “We zijn erg blij met onze samenwerking met Newzoo. Met een initiële scan is de oorspronkelijke situatie bij de organisatie in kaart gebracht. Vervolgens hebben we mogelijke verbeteringen in incrementele (wekelijkse) stappen samen met Newzoo doorgevoerd, bijvoorbeeld het versleutelen van de lijnen. Door dit op continue basis voort te zetten, te monitoren en gezamenlijk mitigeren, helpen we Newzoo aan een veilige en efficiënt ingerichte cloud: dat is waar de dienst om draait.”

Meer dan een dienst

De samenwerking tussen Newzoo en Telindus is pas net gestart, maar in korte tijd al uitgegroeid tot een hecht partnership. Jos Vulto, Solutions Architect IT as a Service bij Telindus, vertelt hierover: “We hebben verschillende plannen voor de toekomst om onze service verder uit te breiden. Google Cloud komt er bijvoorbeeld op korte termijn bij en we zijn bezig om de stap te zetten naar multicloud management. Dat houdt in dat wij beide typen cloud gaan beheren. Newzoo kan op deze manier blijven groeien, zonder dat ze zich hoeven te bekommeren om de vraag welke IT-infrastructuur daarvoor nodig is.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Telindus
Telindus is de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms. Een platform dat de business versnelt, versterkt en laat groeien. Een veilige, innovatieve en betrouwbare motor die snel schakelt om te kunnen reageren op de continue druk vanuit de business en de markt. Telindus begrijpt de digitale transformatie en zet deze kennis om in platforms en services voor de meest uitdagende klanten. Platforms gebaseerd op gefundeerd advies en gebouwd en beheerd door gekwalificeerde experts. Telindus werkt al ruim 30 jaar met de beste leveranciers en nieuwste technieken en investeert continu in innovaties. Van on-premise oplossingen tot hybride cloud-omgevingen en IT as a Service, Telindus zorgt ervoor dat bedrijven excelleren en accelereren.
Meer over Telindus
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.