SentinelOne neemt Scalyr over om XDR en beveiligingsanalyse verder te ontwikkelen

Big Data-platform levert autonome XDR upload-, analytics- en orkestratiemogelijkheden voor de gehele organisatie

| SentinelOne | 3 min | 10 februari 2021 17:40
Copyright: SentinelOne
SentinelOne, ontwikkelaar van het autonome cybersecurity-platform, kondigt de overname aan van Scalyr, een cloud-native, cloud-scale data-analytics-platform. Met deze overname kan SentinelOne gegevens van iedere resource opnemen, correleren, doorzoeken en er actie op ondernemen. Hiermee wordt het meest geavanceerde geïntegreerde XDR-platform geleverd voor realtime mitigatie van dreigingen binnen een organisatie en de cloud.

Met de overname lost SentinelOne een van de grootste uitdagingen op in het leveren van een volledig geïntegreerd XDR-platform: het opnemen en verwerken van alle operationele data in realtime vanuit een security-first-perspectief. Volgens Gartner "is het bouwen van een effectieve XDR uitdagender dan het lijkt. Gebrek aan gegevensverzameling, veelgebruikte gegevensformats en API's, evenals producten die zijn gebouwd op legacy database-structuren, maken het moeilijk om beveiligingstools te integreren, zelfs binnen het productportfolio van dezelfde leverancier."

Het SaaS-platform van Scalyr, dat is geboren in de cloud, kan de volledige belofte van XDR waarmaken. Scalyr kan enorme hoeveelheden machine- en applicatiegegevens in realtime opnemen door data schema-vereisten uit het opnameproces en indexbeperkingen uit de query's te elimineren. Hierdoor kunnen organisaties gegevens analyseren, opvragen en er actie op ondernemen met ongeëvenaarde snelheid en kosteneffectiviteit. Dit biedt SentinelOne-klanten autonome, realtime en indexvrije dreigingsanalyse en -mitigatie die verder reikt dan het endpoint - voor het gehele bedrijfs- en cloud attack surface - iets wat niet mogelijk is met de huidige door mensen aangedreven en schematisch beperkte cybersecurity-producten.

"Door de overname van Scalyr lost SentinelOne een van de grootste data-uitdagingen in de branche op voor het leveren van volledig geïntegreerde XDR-mogelijkheden. De big data-technologie van Scalyr is perfect voor use cases van XDR, waarbij terabytes aan gegevens over meerdere systemen worden opgenomen en met machinesnelheid worden gecorreleerd, zodat beveiligingsprofessionals beschikken over bruikbare informatie om dreigingen autonoom te detecteren, erop te reageren en te verminderen", zegt Tomer Weingarten, medeoprichter en CEO, SentinelOne. “Dit is een grote sprong voorwaarts voor onze branche - terwijl andere next-gen producten volledig afhankelijk zijn van SIEM-integraties of OEM's voor point-in-time datacorrelatie en respons, biedt SentinelOne klanten op unieke wijze proactieve operationele inzichten vanuit een security-first perspectief. De combinatie van de data-analyse van Scalyr met onze AI-mogelijkheden luidt een nieuw tijdperk in van snelle preventie, detectie en respons op aanvallen binnen de onderneming."

Realtime gegevensopname en -correlatie is de volgende generatie van detectie

Met Scalyr als de big data-engine van het Singularity XDR-platform, herdefinieert SentinelOne autonome bescherming. Scalyr vergroot het bereik van gegevensbronnen en creëert een realtime data lake voor het opnemen van gestructureerde en ongestructureerde gegevens van elk technologisch product of platform - inclusief Microsoft, AWS, Google, CrowdStrike en meer - evenals interne bedrijfsgegevensbronnen. Diverse XDR-data, in combinatie met SentinelOne's AI-gedreven Storyline-technologie, verbindt automatisch ongelijksoortige data tot rijke stories en identificeert op autonome wijze kwaadaardig gedrag, met name technieken die worden vertoond door geavanceerde langdurige, doelgerichte dreigingen, waaronder APT-malware zoals Sunburst.

Scalyr is opgericht door de maker van Google Docs, Steve Newman, en is het eerste cloud-native, cloud-scale data-analytics-platform in de branche voor logmanagement en -observatie. Scalyr verzamelt petabytes aan gestructureerde en ongestructureerde machinegegevens en slaat deze op, en is geoptimaliseerd voor high-cardinality en high-dimensionality data: gegevens zoeken en opslaan tegen lage kosten en hoge snelheden. Scalyr wordt gebruikt door grote merken zoals NBC Universal, CareerBuilder, TomTom, Lacework, Zalando, Tokopedia en Asana voor het beheer van grootschalige data-operations.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SentinelOne
SentinelOne (NYSE: S) levert autonome endpoint-bescherming middels een enkelvoudige agent die preventie, detectie, respons en opsporings-functionaliteit combineert. Het SentinelOne platform is ontwikkeld met het oog op zeer hoog gebruiksgemak en bespaart gebruikers tijd dankzij de inzet van AI om automatisch en in realtime dreigingen binnen het bedrijf en in de cloud te elimineren. Daarnaast is het de enige oplossing die volledig inzicht biedt van edge tot cloud over het hele netwerk.
Meer over SentinelOne
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.