Immuta breidt EMEA-team uit en speelt in op groeiende vraag naar automated data governance

Hylke Visser aangesteld als Regional Sales Director

| Immuta | 2 min | 11 februari 2021 13:01
Afbeelding: Hylke Visser, Regional Sales Director Noord-Europa en Midden-Oosten
Immuta, specialist in automated data governance, kondigt aan dat het zijn Europese team uitbreidt en Hylke Visser heeft aangesteld als Regional Sales Director. Visser wordt verantwoordelijk voor de sales- en business development-activiteiten van Immuta in Noord-Europa en het Midden-Oosten en voor de groei van het bedrijf op de Nederlandse markt.

“We zijn blij Hylke te verwelkomen in ons team en zien ernaar uit samen met hem onze organisatie uit te breiden naar Noord-Europa en het Midden-Oosten”, zegt Michael Dooley, Chief Revenue Officer bij Immuta. “We zijn het afgelopen jaar snel gegroeid met een toename van 100 procent aan nieuwe klanten die hun hoofdkantoor in EMEA hebben. Dankzij het uitgebreide netwerk van Hylke en zijn expertise in het data governance- en privacy-domein verwachten we dat hij kan helpen deze groei voort te zetten en het Immuta-platform naar meer bedrijven in deze regio te brengen.”

Voor zijn overstap naar Immuta was Visser werkzaam als Director Sales en Business Development bij Dataiku waar hij ook leiding gaf aan het Nederlandse team dat hij heeft opgebouwd. Daarvoor was Visser werkzaam in sales-functies bij onder meer SAS en Oracle.

Steeds meer gevoelige functies afhankelijk van data

“Het is een geweldige kans om vanaf de start mee te mogen bouwen aan de lokale aanwezigheid van Immuta en het bedrijf te introduceren in verschillende regio’s”, vertelt Hylke Visser. “Steeds meer functies zijn afhankelijk van gevoelige data om betere beslissingen te kunnen nemen. Het is daarom cruciaal voor organisaties om de privacy van consumenten te beschermen en te voldoen aan de privacy-regels wereldwijd. Ik ben blij dat ik een rol kan spelen in de volgende groeifase van Immuta.”

Dankzij het Automated Data Governance-platform van Immuta kunnen datateams geautomatiseerde en veilige toegang bieden tot analytics data. Hiermee worden initiatieven voor BI, data science en het delen van data sneller en meer compliant. Immuta haalde in 2020 40 miljoen dollar groeigeld op in een Series-C investeringsronde en blijft native integraties met de belangrijkste cloud dataplatformen zoals Databricks, Snowflake, Starburst en Presto uitbreiden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Immuta
Immuta is in 2015 opgericht vanuit een missie binnen de Amerikaanse inlichtingen-gemeenschap om selfservice-toegang tot en de controle van gevoelige data te versnellen. Het Immuta Automated Data Governance-platform ondersteunt compliant BI, analytics en data science voor 's werelds meest datagedreven organisaties. Data engineering en DataOps-teams vertrouwen op Immuta om beheerde data sneller bij  meer gebruikers te brengen door de dataweergaven voor elke gebruiker dynamisch aan te passen op basis van slim databeleid en Privacy Enhancing Technologies (PET's). De geautomatiseerde, schaalbare, cloud-native benadering van Immuta maakt het makkelijk om data te catalogiseren, beveiligings- en governancebeleid op te stellen, self-service toegang en samenwerking te bevorderen en het gebruik van data te controleren.
Meer over Immuta
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.