AOC bundelt krachten met Red Bull Racing Esports

| AOC | 3 min | 11 februari 2021 13:18
Copyright: AOC
Displayspecialist en wereldleider op het gebied van gamingmonitoren AOC breidt hun samenwerking met gaminggigant Red Bull uit door hun simrace-divisie, Red Bull Racing Esports, te ondersteunen.

AOC biedt een assortiment van hun beste monitoren om de coureurs van Red Bull Racing Esports te ondersteunen bij hun training. Daarnaast is Red Bull Racing’s Esports Erena in Milton Keynes, VK, volledig uitgerust met AOC-monitoren, zoals de AOC AGON AG273QZ of de gebogen AOC AGON AG273QCX. Met behulp van de kennis van Red Bull Racing Esports streeft AOC ernaar hun portfolio te blijven uitbreiden en de best mogelijke displays voor simracers te produceren.

De samenwerking tussen AOC en Red Bull kent een rijk verleden. AOC biedt met hun monitoren ondersteuning bij verschillende toernooien in games zoals League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive. Met het huidige, snelgroeiende fenomeen van simracen, kijkt AOC ernaar uit om de volgende tak in de wereld van competitief gamen in te stappen en Red Bull Racing Esports-coureurs te ondersteunen bij het behouden van hun dominantie.
image

De snelste ‘bulls’ ter wereld krijgen een upgrade

De Red Bull Racing Esports race-line-up telt enkele van ‘s werelds beste talenten. Twee jaar op rij wonnen hun coureurs het Team Championship in de F1 Esports Pro Series. Ster-racer Sebastian Job werd in 2020 gekroond tot wereldkampioen iRacing door de Porsche TAG Heuer Esports Supercup-titel te behalen, terwijl het Forza-team de LeMans Esports-titel mee naar huis nam.

Met trots faciliteert AOC de race-divisie en de officiële locatie van het team, om zo de prestaties van het team nog verder te versnellen. “Red Bull Racing Esports-simracers hebben hun vaardigheden en drive om de top te bereiken al bewezen. Met hun feedback willen we AOC-monitoren verder afstemmen op de behoeften van sim-racers en, samen met hun talent, hun prestaties naar een hoger niveau tillen”, zegt Stefan Sommer, Director Marketing en Business Management bij AOC.

Met de juiste uitrusting op weg naar het podium

Monitoren zijn een cruciaal element in het simracen, omdat ze een perfect overzicht van het circuit moeten bieden en de gebruiker in staat moeten stellen om andere coureurs in de gaten te houden. Displays bieden daarnaast beelden met supersonische snelheid, aangezien elke milliseconde telt in de wereld van Esports. Elke discipline profiteert van verschillende displays. Red Bull Racing’s Esports iRacing-team geeft de voorkeur aan een opstelling met drie of vier schermen, terwijl de F1-divisie slechts een plat scherm nodig heeft. De V10-R-coureurs geven de voorkeur aan een enkele gebogen breedbeeldmonitor.

Oliver Hughes, Chief Marketing Officer van Red Bull Racing, licht toe: “Deze nieuwe samenwerking met AOC sluit aan op elk aspect van ons simrace-programma. In zo'n zeer competitieve sport waar tienden en honderdsten van een seconde tellen, zijn een hoge verversingssnelheid van het scherm en een bliksemsnelle reactietijd van cruciaal belang voor onze coureurs om vooraan op de grid te staan. Het assortiment high-end monitoren van AOC is speciaal ontworpen voor gaming en biedt onze coureurs een concurrentievoordeel. Onze nieuwe, speciaal gebouwde Esports-trainingsfaciliteit op de Red Bull Technology Campus in Milton Keynes is volledig uitgerust met AOC's bekroonde monitoren, die het team voorzien van apparatuur die past bij onze ambitieuze doelstellingen en de hoogwaardige faciliteit die we hebben gecreëerd.”

AOC is klaar om de concurrentie te domineren en de simrace-talenten van Red Bull Racing Esport te begeleiden naar hun volgende kampioenstitels.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AOC
AOC is een van de wereldwijde topmerken op de beeldschermenmarkt, welke de industrie regelmatig impulsen geeft met vernieuwende, creatieve en ongewone beeldschermen. Dankzij hoge kwaliteit, eersteklas service, een aantrekkelijk design en milieuvriendelijke en innovatieve producten met moderne technologieën voor concurrerende prijzen vertrouwen steeds meer klanten en distributiepartners op AOC.
Meer over AOC
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.