Ricoh wordt lid van de Responsible Business Alliance

| Ricoh | 2 min | 24 december 2019 11:01
Afbeelding: Responsible Business Alliance | Copyright: Ricoh
Ricoh sluit zich aan bij de Responsible Business Alliance (RBA). Dit is een globaal opererende coalitie gewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in toeleveringsketens wereldwijd.

De RBA is een coalitie zonder winstoogmerk. De coalitie bewaakt de rechten en het welzijn van werknemers en gemeenschappen, die te maken hebben met de wereldwijde toeleveringsketen. De RBA is opgericht in 2004 door een groep van toonaangevende elektronicabedrijven. Vandaag de dag zijn bedrijven in een breed scala sectoren zoals detailhandel, de auto- en speelgoedsector, maar ook elektriciteits-, elektronica- en ICT-fabrikanten wereldwijd aangesloten. Als lid van de RBA ondersteunt Ricoh de visie en missie van de coalitie volledig.

Visie & missie van de RBA

De coalitie streeft naar een wereldwijde elektronica-industrie die duurzame waarde creëert voor werknemers, het milieu en het bedrijfsleven. Alle leden, leveranciers en belanghebbenden werken samen om de werk- en milieuomstandigheden te verbeteren door vastgestelde normen en gebruiken.
In de RBA-gedragscode zijn normen gedefinieerd om ervoor te zorgen dat de arbeidsomstandigheden in de toeleveringsketens veilig zijn, dat werknemers met respect en waardigheid behandeld worden en dat de productieprocessen in lijn zijn met de impact op het milieu. Ricoh houdt zich bij haar zakelijke activiteiten aan deze gedragscode. Bovendien respecteert Ricoh de gemeenschappelijke doelstellingen en de filosofie van RBA en past het deze toe in de praktijk.

Lidmaatschap Ricoh

In de toekomst wil Ricoh, als lid van de RBA, een bijdrage leveren aan het bereiken van een duurzame samenleving door de visie en missie van de RBA te delen met haar leveranciers op basis van de Code of Conduct vanuit de coalitie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ricoh
Ricoh laat mensen beter en makkelijker werken en leven. We helpen klanten informatie en documenten effectiever organiseren en creëren. Veilig, sneller, slimmer en duurzaam. Al meer dan 80 jaar doen we dat met document management solutions, IT services en commerciële en industriële printoplossingen.
Meer over Ricoh
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.