NorthC verbindt regionale datacenters via snelle Region Connect Ring

Met eigen glasvezelverbindingen ontstaat één landelijk ‘virtueel datacenter’

| NorthC | 3 min | 17 februari 2021 9:39
Copyright: NorthC
  • Toegang tot de diensten en (inter)nationale partijen vanuit ieder NorthC datacenter
  • Flexibele en schaalbare breedbandverbindingen van 100 Mbit/s tot 10 Gbit/s voor snel en bedrijfszeker datatransport tussen regionale datacenters
  • Redundante glasvezellijnen volledig in eigen beheer
  • Aankondiging markeert tevens het voltooien van de integratie van de datacenterbedrijven NLDC en The Datacenter Group tot NorthC Datacenters, dat een jaar geleden werd geïntroduceerd.
NorthC, het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, verbindt haar tien regionale datacenters via snelle glasvezelverbindingen: de Region Connect Ring. Met deze breedbandverbinding worden de NorthC datacenters aan elkaar gekoppeld tot één landelijk ‘virtueel datacenter’. Dit betekent dat data, applicaties, verbindingen en diensten van ieder datacenter toegankelijk zijn voor klanten die in een of meer van de andere datacenters van NorthC in het land zitten. De aankondiging van de Region Connect Ring markeert tevens het voltooien van de integratie van de twee datacenterbedrijven NLDC en The Datacenter Group tot NorthC Datacenters, dat een jaar geleden op 17 februari 2020 werd geïntroduceerd.
Afbeelding met oceaanbodem

Automatisch gegenereerde beschrijving

“De realisatie van de Region Connect Ring is een zeer belangrijke stap voor NorthC. Het markeert een volgende fase in onze groeistrategie. De snelle digitalisering van de Nederlandse economie en het toenemende belang van ‘de regio’ in die digitale economie zorgt voor een groeiende vraag naar datacentercapaciteit in de buurt. Maar ook naar meer connectiviteit tussen datacenters in de verschillende regio’s in ons land. De Region Connect Ring is de oplossing voor organisaties die willen samenwerken met partners, zoals netwerk- of cloudproviders, die wellicht niet beschikbaar zijn in de eigen regio. Maar ook voor klanten met vestigingen op meerdere locaties, die op zoek zijn naar flexibele, betrouwbare en schaalbare verbindingen om data en applicaties snel en veilig te transporteren tussen deze locaties”, zegt Alexandra Schless, CEO bij NorthC. “Hiermee krijgen bijvoorbeeld klanten in onze datacenters in Eindhoven of Rotterdam toegang tot de diensten van zowel nationale als internationale carriers en cloudaanbieders in bijvoorbeeld ons datacenter in Almere.”

Flexibiliteit

Een van de kenmerken van digitale transformatie voor organisaties is het snel en flexibel reageren op marktontwikkelingen. Het cloud- en het as-a-servicemodel biedt organisaties daarvoor uitstekende mogelijkheden. Dezelfde flexibiliteit moet echter ook beschikbaar zijn in de infrastructuur en in de bandbreedtecapaciteit van de dataverbindingen. De Region Connect Ring biedt deze flexibiliteit. Omdat de verbinding volledig in eigen beheer is, zijn de responstijden kort: een nieuwe aansluiting is binnen enkele werkdagen gerealiseerd. En bij gebruik van meerdere multiservice poorten is zelfs een levertijd binnen enkele uren mogelijk. Zo kunnen organisaties altijd op volle snelheid zakendoen, groeien en opschalen wanneer dat nodig is.

Met de Region Connect Ring hebben klanten een kant-en-klare, snelle en schaalbare dataverbinding tot hun beschikking met een maximale datacapaciteit van 10Gbit/s.

Ook voor klanten met twee of meer datacenters voor backup- en redundantie is de Region Connect Ring een zeer betrouwbare oplossing om de beschikbaarheid en de consistentie van data en toepassingen te garanderen. Uiteraard stond bij het ontwerp van de Region Connect Ring niet alleen de breedbandcapaciteit centraal, maar ook de betrouwbaarheid en veiligheid van deze verbinding. Daarom is de hele ring redundant aangelegd, met een volledig gescheiden backuproute.

Uitgebreide informatie over de Region Connect Ring is te vinden in deze whitepaper: https://bit.ly/37i9Ab9.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NorthC
NorthC een regionaal datacenterbedrijf in Nederland, dat zowel grote organisaties en overheidsinstellingen bedient, als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. NorthC onderscheidt zich onder andere door een sterke lokale aanwezigheid in de verschillende regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten en maatwerk op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. Dankzij nauwe samenwerking met regionale IT-partners kan NorthC totaaloplossingen aanbieden die klanten helpen bij hun digitale transformatie.
Meer over NorthC
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.