Techleap.nl trekt Maurice van Tilburg, Wibe van de Vijver en Marloes Mantel aan als domein directeuren en Pauline van Tol als CFO/COO

| Techleap | 3 min | 24 december 2019 11:50
Gewaardeerd
Afbeelding: Van links naar rechts: Pauline van Tol, Wibe van de Vijver, Marloes Mantel en Maurice van Tilburg | Copyright: Techleap
Techleap.nl versterkt het team met Maurice van Tilburg (ex-CEO Euronext Amsterdam), Wibe van de Vijver (ex-Google), Marloes Mantel (ex-Eventbrite). Zij worden de directeuren van respectievelijk de domeinen ‘Access to Capital’, ‘Access to Markets’ en ‘Access to Talent’. Pauline van Tol wordt de Chief Financial Officer/Chief Operations Officer (CFO/COO). Zij zullen op 1 januari 2020 officieel van start gaan met hun werkzaamheden.

Met de nieuwe directeuren van de verschillende domeinen van Techleap, en de Chief Financial Officer/Chief Operations Officer geeft Techleap.nl invulling aan haar missie om het tech-ecosysteem van Nederland te kwantificeren en te versnellen door de leiders van morgen op het gebied van technologie te empoweren. Techleap.nl creëert zo het optimale klimaat voor technologiebedrijven om op te schalen met programma's en initiatieven die de toegang tot kapitaal, markt, talent en technologie verbeteren.
Maurice, Wibe, Marloes en Pauline worden ook onderdeel van het strategieteam van Techleap.nl.

Meer over de ambities en acties van de verschillende Domeinen en Programma's van Techleap.nl wordt op 21 januari 2020 bekendgemaakt tijdens het evenement Empowering Dutch leaders in Tech in het Louwman Museum in Den Haag. 

Maurice van Tilburg- Directeur Access to Capital

Maurice van Tilburg wordt Directeur Access to Capital. In dat domein wordt gekeken naar manieren om de beschikbare middelen voor Nederlandse scale-ups te verhogen. Maurice was van 2015 tot 2019 CEO van Euronext Amsterdam, waar hij onder andere onderzocht hoe hij tech-bedrijven naar de Nederlandse markt kon brengen. Maurice heeft ook niet-uitvoerende functies en adviesfuncties voor verschillende startende ondernemingen bekleed.

Wibe van de Vijver – Directeur Access to Markets

Wibe van de Vijver zal leiding geven aan het Access to Markets-domein. Zijn focus ligt op het ondersteunen van Nederlandse scale-ups om hun groei te versnellen door internationalisering en verbeterde toegang tot bedrijven, overheid en kennis. Geboren en getogen in Nederland, begon Wibe zijn carrière bij Google, waar hij zich heeft opgewerkt van Account Manager in het Europese hoofdkantoor in Dublin tot Senior Strategist in het Global HQ in Silicon Valley. Na voor Google te hebben gewerkt, besloot Wibe zich aan te sluiten bij de Y-Combinator startup Impraise als hun eerste belangrijke aanwinst voor het Business Development team. Binnen deze functie verhuisde Wibe naar New York om de expansie te leiden en de Amerikaanse business uit te bouwen. 

Marloes Mantel - Directeur Access to Talent

Als Directeur Access to Talent zal Marloes Mantel ervoor zorgen dat scale-ups in Nederland de middelen en kennis hebben om het beste talent te werven, te behouden en te ontwikkelen om internationaal te groeien en te schalen. Marloes' begon haar HR-carrière bij Ticketscript, waar ze verantwoordelijk was voor het opzetten en ontwikkelen van de HR- en recruitmentafdeling. Na een succesvolle exit is ze bij Eventbrite in San Francisco in dienst getreden om leiding te geven aan hun Europese people operations.

Pauline van Tol - Chief Financial Officer/Chief Operations Officer

Pauline van Tol is de Chief Financial Officer/Chief Operations Officer van Techleap.nl. Zij heeft ruime ervaring in management/financiële functies bij zowel offshore als kennisinstellingen.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Techleap
Over Techleap
Techleap.nl helpt het tech-ecosysteem van Nederland te kwantificeren en te versnellen door de leiders van morgen op het gebied van technologie te empoweren. Techleap.nl creëert zo het optimale klimaat voor technologiebedrijven om te schalen met programma's en initiatieven die de toegang tot kapitaal, markt, talent en technologie verbeteren. Special Envoy voor Techleap.nl is Constantijn van Oranje.
Meer over Techleap
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.