Databricks maakt platform internationaal beschikbaar door samenwerking met Google Cloud

Databricks is nu beschikbaar op Google Cloud, met integraties voor Google BigQuery en AI Platform voor data engineering, data science, machine learning en analytics

| Databricks | 4 min | 17 februari 2021 15:47
Copyright: Databricks
Databricks en Google Cloud kondigen vandaag een nieuw partnerschap aan, waardoor het Databricks platform wereldwijd beschikbaar wordt op Google Cloud. Dankzij het partnerschap kunnen organisaties Databricks gebruiken om op het internationale en schaalbare netwerk van Google Cloud een lakehouse op te zetten voor data engineering, data science, machine learning en analytics. Databricks op Google Cloud integreert met het open Google BigQuery platform en maakt gebruik van Google Kubernetes Engine (GKE). Hierdoor kunnen klanten Databricks voor het eerst inzetten in een volledig gecontaineriseerde cloudomgeving. Deze geïntegreerde oplossing geeft organisaties AI-gedreven inzichten, verbetert de besluitvorming en versnelt uiteindelijk hun digitale transformaties met datagedreven applicaties.

"Bedrijven met een sterke basis in data en analytics zijn goed gepositioneerd voor gezonde groei in het komende decennium", zegt Thomas Kurian, CEO bij Google Cloud. "We zijn verheugd dat we met Databricks een lakehouse voor AI- en ML-gedreven analytics kunnen leveren op Google Cloud. We helpen organisaties hun bedrijfsvoering te transformeren met de kracht van data, door de capaciteiten van Databricks op het gebied van data-engineering en analytics te combineren met onze ervaring met analytics en gecontaineriseerde applicaties op het internationale en veilige netwerk van Google Cloud."
"Dit is een cruciale mijlpaal in ons streven om onze klanten flexibiliteit en keuzevrijheid te geven, met een naadloze ervaring op verschillende cloudplatformen", zegt Ali Ghodsi, CEO en medeoprichter van Databricks. "We zijn verheugd samen te werken met Google Cloud en onze gedeelde visie waar te maken van een vereenvoudigd, open en verenigd dataplatform dat alle use cases voor analytics en AI ondersteunt. Het stelt onze klanten in staat nog sneller te innoveren."

"Voor Condé Nast is het essentieel dat we waardevolle inzichten verkrijgen uit enorme hoeveelheden data, zodat we content-ervaringen van wereldklasse kunnen leveren aan klanten over de hele wereld. Databricks op Google Cloud biedt onze data engineers, data scientists en analisten een lakehouse waarin zij samen internationale data kunnen consolideren, analyseren en gebruiken om snel te experimenteren en te innoveren. We zijn blij om leiders als Google Cloud en Databricks te zien samenwerken om simpeler en efficiënter waarde uit data te halen," zegt Nana Essuman, Director of Data Engineering bij Condé Nast.

Databricks snel en veilig wereldwijd inzetten

Internationaal opererende bedrijven moeten applicaties snel kunnen implementeren en, afhankelijk van hun behoeften, soepel kunnen op- en afschalen. Met Databricks op Google Cloud kunnen klanten het Databricks platform snel beschikbaar stellen op het wereldwijde netwerk van Google Cloud, met de geavanceerde controles voor beveiliging en gegevensbescherming die vereist zijn voor sterk gereguleerde sectoren, en met de wendbaarheid om het gebruik aan te passen op basis van de behoeften van het bedrijf.
Klanten kunnen Databricks snel implementeren vanuit de Google Cloud Marketplace, wat de inkoop, provisioning van gebruikers, Single Sign-On en uniforme facturering vereenvoudigt.

Betere analyses met Databricks, BigQuery en Google AI Platform

Databricks op Google Cloud is sterk geïntegreerd met Google BigQuery, waardoor klanten vrij zijn in hun keuze van data analytics-diensten. Met deze integratie kunnen klanten hun bestaande Databricks lakehouse-mogelijkheden die al op Google Cloud draaien uitbreiden. Google BigQuery kan op deze manier worden ingezet om data-analyse te vereenvoudigen en datagebruik te intensiveren, zodat nieuwe datagedreven bedrijfsmodellen en kansen ontstaan.
Unieke integraties tussen Databricks en Google Cloud zijn onder meer:
  • Integratie van Databricks met de analytics oplossingen van Google Cloud. Hierdoor hebben klanten de mogelijkheid om AI-gedreven inzichten eenvoudig uit te breiden met data lakes, data warehouses en meerdere business intelligence (BI) tools.
  • Kant-en-klare verbindingen om Databricks naadloos en snel te integreren met BigQuery, Google Cloud-opslag, Looker en Pub/Sub.
  • Snelle en schaalbare modeltraining met AI Platform met behulp van de data workflows gemaakt in Databricks; vereenvoudigde implementatie van modellen gebouwd in Databricks met behulp van AI Platform Prediction.

De eerste gecontaineriseerde Databricks deployments

Databricks op Google Cloud is de eerste containergebaseerde implementatie van Databricks in de cloud.

Steeds vaker zijn Kubernetes en containers het officieuze orkestratiesysteem van enterprise workloads en applicaties die in de cloud draaien. Databricks op Google Cloud is gebouwd op GKE. Dit is Google Clouds veilige, beheerde Kubernetes-dienst die containergestuurde implementaties van Databricks in de cloud ondersteunt. Door GKE als operationele omgeving te gebruiken, heeft Databricks toegang tot managed services voor security, netwerkbeleid en rekenkracht. Dit voegt voor klanten veel waarde toe aan Databricks analytics-, AI- en ML-mogelijkheden. Daarnaast vergroot Databricks met GKE zijn wendbaarheid en de mogelijkheid om nieuwe features snel, op schaal en tegen lagere kosten uit te brengen.

Ondersteuning van open source innovatie en partnerschap

Databricks en Google Cloud streven beiden naar open innovatie en open source. In dit nieuwe partnerschap blijven de twee bedrijven de open source gemeenschap ondersteunen en open innovatie en samenwerking aanmoedigen. De samenwerking maakt het voor gezamenlijke klanten eenvoudiger open source-technologieën te bouwen.

Diverse leden van ons gezamenlijke ecosysteem van partners hebben inmiddels toegezegd te zorgen voor naadloze integraties met Databricks op Google Cloud, waaronder Accenture, Cognizant, Collibra, Confluent, Deloitte, Fishtown Analytics, Fivetran, Immuta, Informatica, Infoworks, Insight, MongoDB, Privacera, Qlik, SADA, SoftServe, Slalom, Tableau, TCS, Trifacta en anderen.

Op 6 april zullen Ali Ghodsi (CEO, Databricks) en Thomas Kurian (CEO, Google Cloud) tijdens een door TechCrunch georganiseerde discussie meer vertellen over de samenwerking en de visie van een open, uniform platform voor data-analyse. Bezoek de evenementenpagina voor meer informatie.
Meer weten over Databricks op Google Cloud? Kijk op: https://databricks.com/product/google-cloud.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Databricks
De missie van Databricks is datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Als marktleider in Unified Data Analytics helpt Databricks organisaties hun data gebruiksklaar voor analytics te maken, bedrijfsbeslissingen op basis van data te maken, en machine learning te implementeren om de concurrentie voor te blijven. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van populaire open sourceprojecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake en MLflow.
Meer over Databricks
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.