Nieuwe Siemens-servomotoren voor kleine afsluiters zijn stil, veelzijdig en communicatief

| Siemens | 2 min | 19 februari 2021 11:29
Copyright: Siemens
  • Meer flexibiliteit dankzij KNX-communicatie
  • Minder bedrading bespaart kosten en beperkt in- en uitgangen op de controller
  • Ideaal voor geluidsgevoelige toepassingen dankzij geluidsniveau <28 dB

Siemens Smart Infrastructure heeft zijn serie SSA-servomotoren voor kleine afsluiters verbeterd met nieuwe functies die energiezuinigere en veelzijdigere hydronische ruimtetoepassingen mogelijk maken. De vernieuwde SSA-servomotoren bieden nu meer flexibiliteit dankzij het brede scala aan besturingsmogelijkheden, van analoge besturing tot KNX-communicatiemogelijkheden voor ruimteoplossingen en snelle integratie in netwerksystemen. Door dezelfde kabel voor communicatie en stroomvoorziening te gebruiken, bespaart de klant tijd en kosten. Dankzij de nachtbedrijfsmodus zijn de servomotoren met een geluidsniveau van minder dan 28 dB stiller dan ooit. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen, zoals hotels, opnamestudio's, vergaderzalen en bibliotheken.

Vereenvoudigde installatie, snelle inbedrijfstelling

Tijdens het koude seizoen brengen mensen meer tijd binnenshuis door en dan moet de verwarming efficiënt worden geregeld. Met eenvoudige installatie en bediening zijn de vernieuwde SSA-servomotoren zeer geschikt om in deze behoefte te voorzien. Alle nieuwe servomotoren worden voorgeconfigureerd geleverd en zijn klaar voor onmiddellijke installatie. Dankzij de IP54-bescherming kunnen de servomotoren in elke montagepositie worden geïnstalleerd, zelfs boven het hoofd. Dit maakt een veelzijdiger gebruik mogelijk. De nieuwe LED-statusweergave op de SSA-servomotoren zorgt voor een snelle en foutloze inbedrijfstelling. Het geeft de klepstand en de verschillende bedrijfstoestanden weer, en helpt gebruikers met diverse functies, zoals zelfkalibratie. Dit laatste is vooral belangrijk bij stroomuitval, waarbij de juiste werking kan worden hersteld zonder technische ondersteuning of handmatige tussenkomst. Hierdoor kunnen gebruikers comfortabel in een gebouw verblijven zonder onderbrekingen. Bovendien biedt zelfkalibratie automatische herkenning van de eindpositie van de slag en zorgt ervoor dat de servomotor altijd correct op de afsluiter past, wat leidt tot een nauwkeurige regeling en energiebesparing.

Hoogwaardige functies voor meer toepassingen

Nieuwe functies, zoals feedbacksignaal en de mogelijkheid om over te schakelen op handbediening, maken de bediening nog eenvoudiger, tijdbesparender en kosteneffectiever. Dankzij handmatige bediening of opheffing is het testen van ventielen en servomotoren eenvoudig, omdat het systeem zelf niet in werking hoeft te zijn. Handmatige bediening is ook in geval van stroomuitval beschikbaar. Maar het grootste voordeel voor gebruikers is de nieuwe KNX-communicatiemogelijkheid van de SSA-servomotoren. Dit maakt toepassingen met ruimteregelaars mogelijk, alsmede toepassingen met ruimteautomatiseringsstations of een eenvoudige verbinding met bedieningspanelen. De vernieuwde SSA-servomotoren hebben minder bedrading omdat dezelfde kabel wordt gebruikt voor communicatie en stroomvoorziening, wat dan weer geoptimaliseerde workflows mogelijk maakt. Dankzij twee digitale ingangen kunnen raamcontacten, aanwezigheidsmelders of dauwpuntsensoren worden aangesloten, waardoor nog minder bedrading nodig is, installatiekosten minder hoog zijn en het aantal bezette in-/uitgangen op de controller wordt beperkt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Siemens
Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.