Ricoh bekroond met Silver Class erkenning in S&P Global's Sustainability Yearbook 2021

| Ricoh | 1 min | 19 februari 2021 11:41
Copyright: Ricoh
Ricoh heeft de prestigieuze onderscheiding Silver Class ontvangen in het Sustainability Yearbook 2021. Deze erkenning werd uitgereikt door S&P Global, een toonaangevende organisatie op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen.

Duurzaamheidsprestaties

Elk jaar beoordeelt S&P Global de duurzaamheidsprestaties van ongeveer 3.500 grote bedrijven wereldwijd op het gebied van: economie, milieu en maatschappij. S&P Global kijkt hierbij naar bedrijven die zijn opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices. Tevens erkent S&P Global bedrijven voor hun uitmuntende duurzame inspanningen door in elke industriegroep een gouden, zilveren en bronzen onderscheiding toe te kennen.

Onderzoekscategorieën

Ricoh werd geselecteerd voor de categorie ‘Computers & Randapparatuur en Kantoorelektronica’ en behaalde de beste score in elf categorieën: gedragscodes, supply chain management, belastingstrategie, informatiebeveiliging, innovatiemanagement, milieurapportage, milieubeleid & managementsystemen, klimaatstrategie, sociale rapportage, mensenrechten, en ontwikkeling van menselijk kapitaal.

Doelen verduurzaming

Ricoh heeft zeven thema's geïdentificeerd, gebaseerd op de Sustainable Development Goals (SDGs). Deze wereldwijde doelstellingen zijn opgesteld door de Verenigde Naties om duurzame ontwikkeling te stimuleren en zo van de wereld een betere plek te maken voor 2030. Daarnaast heeft Ricoh veertien ESG-doelstellingen bepaald. ESG staat voor ‘Environmental, Social, and Corporate Governance’. Deze factoren meten het evenwicht tussen milieu, sociale belangen en financiële economische resultaten. Deze thema’s en doelstelling zijn opgenomen in de bedrijfsstrategieën van Ricoh. Op deze manier draagt Ricoh bij aan duurzamere samenleving.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ricoh
Ricoh laat mensen beter en makkelijker werken en leven. We helpen klanten informatie en documenten effectiever organiseren en creëren. Veilig, sneller, slimmer en duurzaam. Al meer dan 80 jaar doen we dat met document management solutions, IT services en commerciële en industriële printoplossingen.
Meer over Ricoh
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.