8 adviezen van CIO’s voor studeren op afstand in het hoger onderwijs

| AWS | 4 min | 23 februari 2021 9:03
Copyright: Beci Harmony op Unsplash
COVID-19 had een grote impact op het hoger onderwijs en versnelde een aantal veranderingen. Technologie hielp de continuïteit van het onderwijs te waarborgen. Echter, om die continuïteit te bereiken moesten Chief Information Officers (CIO's) een aantal uitdagingen overwinnen. Amazon Web Services (AWS) en ucisa, de beroepsorganisatie voor digitale beoefenaars in het onderwijs in het Verenigd Koninkrijk (VK), brachten CIO's uit het VK en Europa samen om hun recente ervaringen te delen. Hun adviezen zijn als volgt:
  1. Gebruik de gelegenheid om je wensenlijstje voor de IT-strategie te implementeren
Sinds het begin van de pandemie zijn universiteiten veel meer bereid om te experimenteren met technologische oplossingen omdat er snel moet worden gehandeld. Velen implementeerden in een paar weken of maanden een IT-strategie waarvan de uitrol verspreid over meerdere jaren was gepland. Het is ook belangrijk om stil te staan ??bij het enorme werk dat bekwame teamleden onder veeleisende omstandigheden hebben verricht.
  1. Stel digitale ambassadeurs aan
Er zijn ??aanzienlijke uitdagingen om leren op afstand en face-to-face leren op hetzelfde niveau te krijgen, zeker aangezien de behoeften van elk publiek verschillen. Hoewel het voor docenten eenvoudig kan zijn om hun traditionele methoden in te zetten voor klassikaal onderwijs op afstand, kan dit ten nadelen zijn van de studenten die de stof digitaal moeten gaan beheersen. Het aanstellen van docenten die zich al goed hebben aangepast aan leren op afstand als 'digitale ambassadeurs' kan de broodnodige ondersteuning en advies geven aan collega's die het lastiger vinden. Dit kan helpen om de overgang voor docenten en studenten soepel laten verlopen.
  1. Zorg voor een consistente ervaring
Studenten die weer terugkeren in de fysieke schoolomgevingen kunnen zich toch in onbekende of nieuwe leeromgevingen bevinden, aangezien veel instellingen colleges en werkcolleges verplaatsen naar ruimtes met een grotere capaciteit of in de zomermaanden zelfs naar buiten. Consistentie van de studentervaring op het gebied van lesmethoden, technologie en programma's vergemakkelijkt een soepelere overgang van de ene module naar de volgende. Inconsistentie kan moeilijk zijn voor studenten die al moeten wennen aan de overgang naar leren op afstand. Neem snelle beslissingen om ervoor te zorgen dat alle lesinhoud online beschikbaar is om een ??zekere mate van controle en consistentie te behouden in een veranderende situatie.
  1. Bepaal de strategie voor het beheer van digitale rechten
Het opnemen van lezingen of seminars roept problemen op met betrekking tot het beheer van digitale rechten, maar de noodzaak om het onderwijs snel online te zetten kreeg voorrang op deze zorgen. Naarmate we afstand nemen van die noodhulp en het vastleggen van deze lessen gemeengoed wordt, wordt het bezit van digitale inhoud steeds prominenter. Onderwijsinstellingen moeten zich hier bewust van zijn en een strategie voor het beheer van digitale rechten bepalen.
  1. Omarm toegankelijkheid
Leren op afstand heeft barrières weggehaald die face-to-face onderwijs kan opleveren, en als gevolg daarvan worden klassen toegankelijker. Instellingen moeten toegankelijkheid volledig omarmen en ervoor zorgen dat alle digitale leerinhoud geschikt is voor alle leerlingen. ‘Informatie is simpelweg niet voldoende.
  1. Pak digitale armoede aan
De pandemie legde de volledige omvang van digitale armoede onder studenten bloot. Veel studenten zijn voor IT-apparatuur en internettoegang afhankelijk van universiteiten. Door de lockdown hadden veel studenten geen toegang meer tot de IT-middelen die nodig waren voor hun studie. De meeste instellingen rantsoeneerden de middelen en werkten samen met partners om apparatuur rechtstreeks naar studenten te sturen. Instellingen moeten zich ervan bewust zijn dat digitale armoede vaak verband houdt met uitdagende financiële omstandigheden - problemen die worden verergerd door lockdown-maatregelen en economische onzekerheid.
  1. Zorg ervoor dat je diensten voor het welzijn van studenten blijft verlenen
Naast IT-middelen betekent het gebrek aan toegang tot de campus ook dat studenten geen toegang hebben tot diensten ten behoeve van hun welzijn op de campus. Zorg op afstand moet een prioriteit zijn voor instellingen om deze aanhoudende leegte op te vullen, aangezien lockdowns ook in 2021 voortduren.
  1. Omarm en profiteer van werk op afstand
Onderwijsinstellingen moeten profiteren van de nieuwe mogelijkheden die de pandemie ook biedt. Zo is de pool van onderwijstalent die beschikbaar is voor afgelegen universiteiten vergroot door werken en lesgeven op afstand. Innovatie in combinatie met veerkracht zal van onschatbare waarde blijken wanneer instellingen de komende uitdagingen het hoofd bieden. Degenen die dit omarmen, zullen in de toekomst goed gepositioneerd zijn.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.