Renovo en BlackBerry QNX presenteren prijswinnende Automotive Data Platform op CES 2020

Nieuwe ADAS en autonome rijoplossingen worden gedemonstreerd op BlackBerry-stand

| BlackBerry | 2 min | 03 januari 2020 17:21
Internationaal automotive softwarebedrijf Renovo en BlackBerry QNX, onderdeel van BlackBerry Limited, kondigen vandaag een samenwerking aan waarin ze belangrijke beveiligings- en databeheeroplossingen aanbieden. Deze oplossingen zijn bedoeld voor de nieuwste verbonden en zelfrijdende voertuigen.

Als onderdeel van de samenwerking integreert BlackBerry’s QNX ISO 26262- beveiligingsgecertificeerde real time operating system (RTOS) met Insight, het prijswinnende en intelligente automotive dataplatform van Renovo. Dit systeem versnelt de ontwikkelingscycli, verbetert de productprestaties en verlaagt de operationele kosten voor R&D en productie.

De samenwerking tussen BlackBerry QNX en Renovo levert een innovatief Advanced Driver-Assistance System (ADAS) en zelfrijdende voertuigen (AV) ontwikkelingsplatform. Hierin worden meer dan 45 jaar ervaring en diepgaande kennis van ingebedde systemen, schaalbare softwareplatforms en missiekritieke beveiligingssystemen gecombineerd. De bedrijven onthullen een aantal nieuwe, gezamenlijk gecreëerde, functies tijdens de Consumer Electronics Show (CES) 2020.

“QNX RTOS is een real time besturingssysteem dat wereldwijde original equipment manufacturers (OEM’s) de hoogste niveaus van beveiliging en betrouwbaarheid biedt. We zijn enorm trots om onze samenwerking met BlackBerry aan te kondigen”, aldus Chris Heiser, medeoprichter en CEO van Renovo. "Als marktleiders zijn we verheugd onze krachten te bundelen om ADAS en zelfrijdende voertuigen op de weg te brengen."

De BlackBerry QNX-technologie is tegenwoordig ingebed in 150 miljoen auto's, waaronder veel van de autonome testauto’s van Renovo. De integratie met het platform van Renovo is een belangrijke stap in het creëren van veilige, betrouwbare boordsystemen met een duidelijk veiligheidscertificaat. De integratie brengt de BlackBerry QNX RTOS ook naar het Renovo-platform buiten het voertuig door middel van edge computing. Door samen te werken, hopen Renovo en BlackBerry QNX de ontwikkeling en implementatie van deze functies over de hele wereld te versnellen.

"Data is de levensader van software gedreven voertuigen van de toekomst en het snel kunnen identificeren van bruikbare inzichten is een groot probleem voor de auto-industrie", aldus John Wall, SVP en Co-Head, BlackBerry QNX. "Door Renovo's expertise op het gebied van gegevensbeheer en technologie met de onze te combineren, kunnen we een oplossing bieden om de ontwikkeling van veilige en beveiligde, verbonden en zelfrijdende voertuigen te versnellen."

Bezoek Renovo in de BlackBerry-stand #7515 in de North Hall, waar een zelfrijdend voertuig en andere ultramoderne autotechnologieën en -software te zien zijn. Ga naar www.BlackBerry.com en www.Renovo.auto voor meer informatie over de nieuwste producten en diensten voor de auto-industrie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

BlackBerry

Over BlackBerry

BlackBerry (NYSE: BB en TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf biedt organisaties en overheidsinstellingen de technologie die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.
Meer over BlackBerry

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.