EDB sluit succesvol jaar van hypergroei af

Marktleider in Postgres rapporteerde in 2020 een stijging van 59 procent in abonnementsinkomsten

| EDB | 3 min | 23 februari 2021 9:46
Copyright: EDB
EDB, een belangrijke contributor aan PostgreSQL, kondigt aan dat het in 2020 een recordgroei heeft geboekt. Het bedrijf breidde zijn technologieportfolio uit met de overname van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde 2ndQuadrant, waardoor het de grootste dedicated leverancier van PostgreSQL-producten en -oplossingen ter wereld werd.

Hoogtepunten 2020

  • 59 procent stijging van de jaarlijks terugkerende omzet en 117 procent netto klantuitbreiding

  • 44 opeenvolgende kwartalen van jaarlijks terugkerende omzetgroei

  • 400 levenslange klanten, waaronder 28 procent van de Fortune 500 en 22 procent van de Fortune 100

  • Het team groeide met 46 procent. Op dit moment heeft EDB meer dan 300 specialisten die zich bezighouden met PostgreSQL

“De markt voor Postgres explodeert en klanten gebruiken het op alle platformen: on-premises, in de cloud en in hybride omgevingen. Door onze exclusieve focus op Postgres, leidt EDB deze groei, wat resulteerde in een nieuw recordjaar”, aldus Ed Boyajian, president en CEO van EDB. "Op dit moment zijn er twee koplopers op het gebied van open source-databases. Indien je een ware onafhankelijke open source-database wilt, dan is er maar één: Postgres."

Leiderschap uitgebreid om groei te ondersteunen

De snelle omzetgroei van EDB leidde tot het aanstellen van Sean Dolan als Chief Revenue Officer, die zich zal concentreren op het opschalen van EDB om aan de toenemende marktvraag naar PostgreSQL te voldoen. Dolan brengt uitgebreide wereldwijde ervaring met zich mee. Zo werkte hij eerder voor Qlik Technologies, Juniper Networks, Alcatel-Lucent en EY.

Leslie O’Neil werd gepromoveerd tot senior vice president human resources om het snel groeiende wereldwijde personeelsbestand van het bedrijf te beheren. Simon Riggs, voorheen CEO van 2ndQuadrant, vervoegde het managementteam als de eerste EDB Fellow. Carrie Palin trad toe tot de raad van bestuur van EDB. Palin is een ervaren marketingmanager die als senior vice-president en chief marketing officer heeft gewerkt bij Box, SendGrid en databedrijf Splunk.

PostgreSQL-leiderschap

  • De vooraanstaande reviewsite voor datatechnologie, DB-Engines, heeft PostgreSQL voor de derde keer uitgeroepen tot Database Management Systeem van het jaar 2020. PostgreSQL blijft MongoDB, Redis en MySQL overtreffen.

  • Het EDB-technologieteam heeft verschillende bijzondere bijdragen geleverd aan PostgreSQL 13 die de snelheid en beveiliging van de core database hebben verhoogd. Het bedrijf bracht ook EDB Postgres Advanced Server 13 uit, dat de bruikbaarheid, beveiliging en implementatieflexibiliteit verbetert om aan de behoeften van de grootste enterprises te voldoen.

Cloud-groei

  • Meer dan 40 procent van de omzet van EDB is afkomstig van klanten die implementaties in de cloud draaien.

  • Uitgebreid aanbod in technische ondersteuning en beheerde services voor Amazon RDS en Microsoft Azure Database.

  • Samen met IBM werd de enige PostgreSQL-gecertificeerde extensie voor IBM Cloud Pak for Data, een uitgebreid data- en AI-platform gebouwd op Red Hat OpenShift, geïntroduceerd. Hierdoor kunnen klanten implementeren in de cloud van hun keuze.

“Bedrijven hebben de voordelen van open source ingezien bij het verlagen van de operationele kosten en profiteren van de voordelen van een standaard, breed geaccepteerde en door de gemeenschap ondersteunde technologie. Velen hebben het echter nog niet gebruikt voor ambitieuzere projecten, omdat ze bang waren dat alleen zij de kosten en het risico zouden dragen”, zegt Carl Olofson, vice-president Research, Data Management Software, IDC. "Bedrijven die hun plannen willen uitvoeren met behulp van open source-technologie zoals PostgreSQL, hebben de betrouwbaarheid en beveiliging nodig van een professionele support-organisatie, vooral wanneer die organisatie toont een hoge mate van toewijding en de middelen te hebben om hen te ondersteunen waar nodig."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over EDB
PostgreSQL is in toenemende mate de voorkeursdatabase voor organisaties die innovatie willen stimuleren en hun business willen versnellen. De enterprise-class software van EDB breidt PostgreSQL uit en helpt klanten zowel on-premises als in de cloud, het maximale te halen uit PostgreSQL. De 24x7 wereldwijde ondersteuning, professionele services en training helpen onze klanten risico's te beheersen, kosten te managen en efficiënt te schalen.
Meer over EDB
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.