OPPO brengt snelladen naar auto’s, openbare ruimtes en nieuwe apparaten samen met wereldwijde partners

Anker, FAW-Volkswagen en NXP Semiconductors worden nieuwste partners

| OPPO | 4 min | 23 februari 2021 10:10
Copyright: OPPO
Vandaag op MWCS 2021 lanceert OPPO, een van de grootste smart device merken ter wereld, zijn nieuwe wereldwijde snellaadproject: The Flash Initiative. Het bedrijf markeert hiermee een nieuw tijdperk in mobiele oplaadtechnologie. Gebaseerd op OPPO's baanbrekende VOOC-snellaadtechnologie, kunnen visionaire organisaties een licentie afnemen van OPPO’s technologie om snelladen mogelijk te maken op verschillende plekken en voor nieuwe apparaten. Dit initiatief stelt gebruikers in staat om apparaten op ieder moment van de dag in een mum van tijd te kunnen opladen.

OPPO’s nieuwe partners zijn onder meer FAW-Volkswagen, Anker en NXP Semiconductors – toonaangevende bedrijven op het gebied van auto's, draagbare opladers en chip fabricatie. Samen bereiken hun producten consumenten in drie omgevingen waar gebruikers hun apparaten vaak moeten opladen: thuis, in de auto en in openbare ruimtes. Iedere partner zal werken met eigen technische ontwerpen die zijn ontwikkeld door OPPO, waarvoor wereldwijd meer dan 2.950 octrooien voor snelladen zijn aangevraagd. Inmiddels zijn er al meer dan 1.400 aanvragen toegekend.

Technologisch certificatielaboratorium CTTL (China Telecommunication Technology Laboratory) test en certificeert alle partnerproducten die zijn gemaakt met VOOC. CTTL heeft het voortouw genomen bij het vaststellen van veiligheidsnormen voor snellaadtechnologie, en heeft OPPO al een vijfsterrenwaardering toegekend. Tevens heeft OPPO samengewerkt met CTTL om een??technisch document te ontwikkelen met waardevolle informatie over de technologie, vooral over de veiligheid van apparaten en consumenten. Dit document zal kort na MWCS worden gepubliceerd.

The Flash Initiative is ontstaan ??vanuit OPPO’s toewijding om het leven van de consument zo gemakkelijk mogelijk te maken. Met deze reden neemt het merk zijn baanbrekende IP verder dan de standaard opladers, en breidt zijn expertise uit naar auto's, openbare ruimtes en chips binnen een breed scala aan technologieën.

Adler Feng, Senior Director of Intellectual Property bij OPPO, sprak vandaag op MWCS: ‘’The Flash Initiative weerspiegelt OPPO’s geloof in mensgerichte technologieën die verschil maken in het dagelijks leven van gebruikers. En dankzij onze nieuwe partners kunnen onze gepatenteerde technologieën meer mensen bereiken dan ooit tevoren. Dit is een essentiële stap om consumenten de vrijheid te geven hun apparaten te gebruiken zoals ze willen, ongeacht wat ze moeten doen of waar ze zich ook bevinden.’’

Cynthia Tan, Brand Director bij Anker Innovations China, zei: ‘’Onze gebruikers hebben altijd de hoogste prioriteit gehad bij Anker, en dit past perfect bij OPPO’s mensgerichte filosofie. Vanaf de eerste dag wilden we onze innovaties gebruiken om zoveel mogelijk gebruikers de beste laadtechnologie te bieden. Door samen te werken met OPPO, kijken we ernaar uit om onze klanten nieuwe ervaringen met snelladen te bieden.’’

Will Wang, Head of Smart Power & IoT Solutions APAC bij NXP Semiconductors, vertelde: ‘’We werken aan een slimmere wereld en sneller opladen is hier een cruciaal onderdeel van. Als we het leven van mensen willen verbeteren door middel van technologie, dan moeten we hun dagelijkse ervaringen gemakkelijker en handiger maken – en OPPO’s VOOC-snellaadtechnologie doet precies dat.’’

MWCS 2021

OPPO’s MWCS-stand presenteert een scala aan innovatieve technologieën in vier verschillende zones, waaronder de snellaadzone. Zo worden er tal van voorbeelden getoond van geavanceerde oplaadproducten, waaronder de 125W snellader die een 4.000mAh telefoonbatterij tot 100% kan opladen in slechts 20 minuten. Daarnaast is ook de draadloze 65W AirVOOC-snellader te bewonderen, die dezelfde batterij in slechts 30 minuten oplaadt, evenals producten van verschillende partners die OPPO’s technologieën gebruiken.

De Smart Home of the Future zone laat zien hoe OPPO’s IoT-producten onze huizen slimmer en beter kunnen verbinden dan ooit tevoren. De unieke 5G CPE Omni, aangedreven door Qualcomm® Snapdragon™ X55 5G Modem-RF System, staat hierin centraal. Deze is in staat om 5G-signalen om te zetten in stabiele, razendsnelle wifi-verbindingen via twee eigen antennesystemen.

Het O-Reserve 5G-antennesysteem maakt gebruik van het Sub-6GHz 5G-spectrum en kiest automatisch vier van zijn acht antennes tegelijk om het best mogelijke signaal te krijgen. Tegelijkertijd kan de O-Motion 360°-technologie zijn antennes volledig roteren, waardoor de CPE automatisch is gepositioneerd voor de meest optimale 5G-millimetergolf signaalontvangst. OPPO, Qualcomm en Ericsson hebben onlangs succesvolle 5G-millimetergolftests afgerond met de Omni, waarbij downlink-snelheden van 4.06Gbps werden bereikt.

In de Futuristic Technologies zone kunnen MWCS-bezoekers de OPPO X 2021-concepttelefoon van dichtbij bekijken. Deze is voorzien van een oprolbaar scherm dat uitrolt van 6,7 tot 7,4 inch. Ook kunnen bezoekers hier zien hoe snel en gemakkelijk opladen is met OPPO’s nieuwe Wireless Air Charging-technologie, die tot 7.5W aan oplaadvermogen kan leveren. Deze nieuwste innovatie maakt gebruik van magnetische resonantie om problemen van andere draadloze oplaadtechnologieën gedeeltelijk op te lossen, en werkt zodra apparaten zich binnen 10 centimeter van de oplaadmat bevinden.

OPPO’s VOOC-technologie, welke in 2014 lanceerde, en de meer dan 30 smartphonemodellen met VOOC, hebben tot nu toe de ultrasnelle oplaadervaringen geleverd aan meer dan 175 miljoen gebruikers wereldwijd.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OPPO
OPPO is een wereldwijd toonaangevend smartphonemerk dat naast innovatieve smartphones ook baanbrekende IOT-producten biedt. Sinds de lancering van OPPO’s eerste smartphone in 2008, heeft het bedrijf onophoudelijk gewerkt aan technologische doorbraken zonder afbreuk te doen aan design. 

De opening van het Nederlandse kantoor was in 2018 een van OPPO’s eerste Europese vestigingen. Sindsdien zijn er in verschillende segmenten smartphoneseries geïntroduceerd, van betaalbare eyecatchers (A 2020 Series) tot toestellen die smartphone fotografie wereldwijd naar een hoger niveau tillen (Reno series) en premium toestellen met innovatieve specs (Find X Series). 

OPPO was met zijn Find X2 Series ook het eerste merk dat 5G-smartphones introduceerde op de Nederlandse markt. Als pionier op het gebied van 5G ondersteunt OPPO de commerciële uitrol van 5G op verschillende manieren, waaronder standaard 5G-patentontwikkeling, technologieonderzoek en industriële samenwerkingen. 

In het tijdperk van intelligente connectiviteit is het de ambitie van OPPO om zowel lokaal als internationaal, te blijven investeren in het creëren van impactvolle producten en het ontwikkelen van grensverleggende (5G-) technologieën. OPPO’s SuperVOOC 2.0 is hier een goed voorbeeld van; het is de snelste laadtechnologie die momenteel commercieel beschikbaar is. 

OPPO werkt wereldwijd samen met toonaangevende partners zoals o.a. Lamborghini, FC Barcelona, Wimbledon en National Geographic. Momenteel is OPPO actief in meer dan 45 landen en regio’s en beschikt het over zes onderzoekscentra die zich volledig richten op het creëren van ultieme smartphone-ervaringen voor gebruikers over de hele wereld.
Meer over OPPO
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.