Tile en HP gaan samenwerking aan om laptops altijd vindbaar te maken

Elite Dragonfly van HP wordt eerste laptop die dankzij Tile-technologie altijd te vinden is, ook als hij offline is of uit staat

| Tile | 2 min | 06 januari 2020 11:11
Copyright: Tile

Tile, ’s werelds toonaangevende leider in slimme locatietechnologie, kondigt zijn samenwerking aan met HP, marktleider in de pc-industrie. Met de samenwerking, die de toonaangevende producten van HP combineert met de bluetooth-trackingtechnologie van Tile, treedt Tile toe in een nieuwe verticale markt: laptops. Met de introductie van de eerste laptop met ingebouwde Tile-technologie1, de HP Elite Dragonfly, zorgen beide partijen er samen voor dat gebruikers hun waardevolle laptops nooit meer kwijtraken.

Vanaf begin 2020 bevat de HP Elite Dragonfly Tile’s zoektechnologie als optie. Hiermee zijn gebruikers in staat hun Tile-app te gebruiken om hun laptop te zoeken. Ze zien de laatste plaats waar de laptop werd gezien en kunnen Tile’s zoeknetwerk inzetten voor hulp als het apparaat zich buiten het bluetooth-bereik bevindt – zelfs als de HP-laptop offline is of is uitgeschakeld. De integratie werkt met een nieuwe Tile Windows-app op de HP Elite Dragonfly en de mobiele app van Tile. Het zoekbereik en de geluidsfuncties van de Dragonfly met Tile zijn vergelijkbaar met die van de krachtigste hardware van Tile.

In een recent internationaal onderzoek gaf bijna de helft van de respondenten aan het afgelopen jaar zonder laptop te zijn vertrokken op weg naar werk – waardoor ze te laat kwamen en hun werkdag slecht begon. De nu aangekondigde samenwerking tussen Tile en HP maakt laptops vindbaar, waar gebruikers ook naartoe gaan – wat tijd bespaart en het dagelijks leven verbetert. 72 procent van de respondenten geeft inderdaad aan dat de mogelijkheid om hun verloren laptop te lokaliseren zeer waardevol zou zijn.

Naar verwachting worden de komende vijf jaar meer dan 29 miljard bluetooth-apparaten2 verkocht waarvan bijna een miljard laptops3. Integraties zijn dan ook een belangrijke zakelijke pijler voor Tile. Vanaf 2018 kondigde het bedrijf een aantal nieuwe partners aan, waaronder Bose en Sennheiser, evenals bluetooth-chipmakers Nordic, Qualcomm en Toshiba, wat het totale aantal Tile-partners op meer dan twintig brengt. In de toekomst blijft Tile zijn portfolio van geïntegreerde partnerschappen uitbreiden – naar verwachting wordt het aantal partners in 2020 meer dan verdubbeld.

  1. Op basis van HP's interne analyse van notebooks met in de fabriek voorgeïnstalleerde Tile trackinghardware en -software vanaf december 2019. HP Elite Dragonfly naar verwachting beschikbaar vanaf Q1 2020. Moet bij aankoop worden geconfigureerd.
  2. https://www.ericsson.com/en/mobility-report/internet-of-things-forecast
  3. https://www.statista.com/statistics/272595/global-shipments-forecast-for-tablets-laptops-and-desktop-pcs/

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Tile

Tile creëert een wereld waarin iedereen alles kan vinden wat ertoe doet. We helpen mensen de dingen te vinden die voor hen het belangrijkst zijn door middel van bluetooth-trackers.
 
Meer over Tile

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.