Industriesector is meer bij de tijd op het gebied van ICT dan andere sectoren

Twee op de drie werknemers heeft voldoende ICT kennis om werk goed te doen

| Ictivity | 2 min | 23 februari 2021 17:32
53 procent van de werkenden in de industriesector geeft aan dat het bedrijf waarvoor zij werken, meegaat met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT. Dit percentage ligt hoger dan in de andere sectoren: daar gaat gemiddeld slechts 38 procent van de organisaties mee in de nieuwste ontwikkelingen. Dit blijkt uit onderzoek van IT-dienstverlener Ictivity, uitgevoerd onder 1730 werkende Nederlanders, waarvan er 438 in de industriesector werkzaam zijn. Van de werknemers in de industrie, geeft twee op de drie (67%) aan voldoende kennis van ICT te hebben om het werk goed te doen. Nog eens een kwart (26%) is hier neutraal over. In andere sectoren ligt dit percentage op respectievelijk 58 en 32 procent.

Wilbert van Beek, algemeen directeur bij Ictivity: “We zijn verheugd om te zien dat werkenden in de industrie zo positief denken over het niveau van hun ICT-diensten. De industrie is een sector waar de digitalisering een grote rol speelt. Denk hierbij aan de toenemende mate van robotisering en het toepassen van Artificial Intelligence. Ook maakt bijvoorbeeld Internet of Things het mogelijk dat apparatuur zelfstandig met elkaar communiceert, zonder tussenkomst van een persoon. Door dit soort IT-ontwikkelingen vroegtijdig te adopteren, wordt het als organisatie mogelijk een efficiëntieslag te maken binnen de processen. Daarvoor is het wel belangrijk dat medewerkers voldoende ICT-kennis hebben, zodat zij weten hoe de digitalisering in zijn werk gaat. Maar aan de huidige resultaten te zien zijn ze daarmee al goed op weg.”

IT-werkplek op kantoor bevalt goed

Werkenden in de IT-sector zijn erg positief over hun werkplek op kantoor. Zo geeft 67 procent aan dat zij daarover tevreden zijn. In de zorg ligt dit percentage bijvoorbeeld twintig procent lager (47%) en ook in overige sectoren is slechts 49 procent hierover te spreken. Alleen ambtenaren zijn positiever dan de industrie: 73 procent van de werkenden in de overheid is tevreden met hun IT-werkplek op kantoor.

Veiligheidsmaatregelen verstoren gebruiksvriendelijkheid

Ondanks bovenstaand positieve geluid, is het de industriesector die het vaakst aangeeft dat door alle veiligheidsmaatregelen hun systemen niet meer gebruiksvriendelijk is. 25 procent geeft dit aan, tegenover het gemiddelde van 18 procent in andere sectoren. Dit terwijl de industrie het vaakst (49%) van alle sectoren aangeeft niet dezelfde informatie, zoals gebruikersnaam en wachtwoord, meerdere keren per dag in te voeren. Bij andere sectoren ligt dit percentage op gemiddeld 35 procent.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Ictivity
Over Ictivity
Ictivity heeft al 21 jaar ervaring met het automatiseren van werkplekken en het in beheer nemen van IT omgevingen. Ictivity begrijpt de onderliggende technologie als geen ander. Maar het grootste onderscheid ten opzichte van andere ICT-dienstverleners is dat Ictivity tevens oog heeft voor de medewerker: hoe kunnen we hem of haar optimaal faciliteren? Hoe kunnen we de rompslomp wegnemen en werk efficiënt maken? Dit vraagt om diepgaande kennis van de verticale markten. Immers, een gemeente kent heel andere persona’s dan een zakelijke dienstverlener of een logistiek bedrijf, maar ook heel andere werkprocessen. Doordat Ictivity zich verdiept in de werkprocessen zien zij ook waar het efficiënter kan. Ictivity hanteert altijd User Based Computing als uitgangspunt. Daaronder verstaan zij een IT-omgeving die zich plooit naar de behoeften van gebruikers. Het bedrijf ontwerpt IT-omgevingen niet vanuit een puur technische visie, maar zet de processen van een organisatie en taken van een medewerker centraal.
Meer over Ictivity
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.