Macaw trekt investeerder aan om groeistrategie te realiseren en unieke bedrijfscultuur te behouden

Avedon Capital Partners helpt Macaw de komende jaren met dubbele cijfers te groeien

| Macaw | 3 min | 23 februari 2021 18:08
Afbeelding: William van der Pijl, CEO van Macaw | Copyright: Macaw
Macaw, toonaangevend leverancier van digitale diensten, maakt vandaag bekend dat private equity firm Avedon Capital Partners in het bedrijf gaat investeren. Dankzij deze samenwerking kan de 'Great Place to Work'-onderneming zijn 'Macaw 25'-groeistrategie uitvoeren. Het doel van deze strategie is een toonaangevende Europese speler te worden die klanten toegevoegde waarde biedt met Microsoft- en Sitecore-technologie.

Macaw staat voor succesvolle implementaties en diensten op het gebied van digitale marketing en e-commerce, data en AI, werken in de cloud, en geïntegreerde bedrijfsapplicaties. Dankzij de specialisatie in de softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore kunnen klanten als Heineken, Eneco, Henkel en Vorwerk, profiteren van eersteklas technologie en de brede kennis en ervaring van de meer dan 350 medewerkers. Naast het hoofdkantoor in Nederland heeft Macaw in kantoren in Duitsland en Litouwen. Het bedrijf heeft de ambitie om in 2025 in meerdere Europese landen actief te zijn en het team uit te breiden naar in totaal 1000 mensen.

Internationale groei

Macaw wil zijn internationale expansie voortzetten via zowel autonome groei als acquisities, waarbij uitbreiding in de DACH-regio de eerste prioriteit heeft. Met de steun van Avedon Capital Partners kan Macaw een buy-and-build-strategie volgen om nieuwe markten te betreden met een schaalbare lokale ‘footprint’. De focus zal liggen op Microsoft- en Sitecore-specialisten met een speciale focus op data, customer experience-oplossingen en bedrijfsapplicaties.

Unieke bedrijfscultuur en DNA

Macaw heeft een bijzondere bedrijfscultuur die sterk gericht is op de medewerkers naast de focus op klanten. Niet alleen door hen veel verantwoordelijkheid en vertrouwen te geven en door respect te tonen, maar ook door een werkomgeving te creëren waarin samenwerking, leren, authenticiteit, vitaliteit en het behalen van succes centraal staan. Deze cultuur is ontstaan door het combineren van diverse disciplines, zoals advies, creatie, technologie en data. En kenmerkt zich door vakmanschap, toewijding en passie. Macaw’ers zijn ambitieuze doorzetters die houden van een uitdaging en gaan voor het beste resultaat. De slogan van het bedrijf is dan ook 'challenge accepted'. Het combineren van de beste technologie met de beste mensen – aangevuld met een extra dosis creativiteit, passie, expertise en verbondenheid – creëert een sterke basis voor succes.

Succesvol en duurzaam bedrijf

William van der Pijl, CEO van Macaw, licht toe: “We willen meer klanten ondersteunen met hun digitale transformatie en willen ze helpen succesvol te zijn met onze oplossingen en diensten. In Avedon Capital Partners hebben we een goede partner gevonden om onze internationalisering te versnellen en tegelijkertijd onze unieke cultuur te behouden. Met de nodige aandacht en zorg zullen we specialisten met dezelfde mindset selecteren om samen een succesvol en duurzaam bedrijf op te bouwen. Klanten kunnen hierdoor profiteren van zowel diepere en bredere vakkennis als een breder geografisch bereik.”

Ronald van Es, CFO van Macaw, voegt daaraan toe: “We zijn erg blij dat we onze groei en prestaties kunnen voortzetten in een vertrouwensvolle omgeving waarin onze mensen zich geïnspireerd en veilig voelen en trouw aan zichzelf kunnen zijn. We zijn bezig met een nieuwe reis van groei om een toonaangevende innovator te blijven en onze sterke focus op werknemers en klanten te behouden.”

“We zijn verheugd deel uit te maken van het indrukwekkende groeipad van Macaw”, zegt Emily Jeffries, Investment Director bij Avedon Capital Partners. “In deze snelgroeiende markt is talent schaars. Macaw heeft een cultuur en werkomgeving gecreëerd die getalenteerde mensen aantrekt en behoudt. Deze uitstekende werknemerspropositie, in combinatie met sterke technische capaciteiten, plaatst Macaw in een goede positie om verder te profiteren van de grote vraag die we in de markt zien. We zijn onder de indruk van de waardering die klanten en partners zoals Microsoft en Sitecore hebben ten aanzien van de technische capaciteiten en de manier van werken van Macaw. De uitstekende reputatie zal het groeimomentum blijven aanwakkeren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Macaw
Over Macaw
IT-dienstverlener Macaw helpt grootzakelijke bedrijven met oplossingen en diensten op het gebied van digitale marketing & e-commerce, data & AI, werken in de cloud en geïntegreerde bedrijfsapplicaties. Macaw heeft zich gespecialiseerd in de softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore. Klanten kunnen hierdoor profiteren van eersteklas technologie en de uitgebreide kennis en ervaring van onze medewerkers.
Meer over Macaw
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.