Drie gebieden waarop "moderne geneeskunde" moderne technologische hulpmiddelen nodig heeft

| Zebra | 3 min | 23 februari 2021 18:13
Copyright: Zebra
De gezondheidszorg is al jaren aan het moderniseren. Ziekenhuizen, klinieken en centra voor ambulante chirurgie over de hele wereld streven er al decennia naar om gegevensverzameling en communicatieprocessen volledig te digitaliseren en automatiseren. COVID-19 heeft ertoe geleid dat veel zorgverleners zich afvragen of er wel genoeg is gedaan om de kwaliteit, efficiëntie en veiligheid van patiëntenzorg te verbeteren.

De snelheid waarmee verandering nodig is, blijft hoger dan de snelheid waarmee verandering plaatsvindt. Technologie kan nu worden ingezet en heeft een onmiddellijke impact op veel zorgfuncties. Zorgteams zijn gemobiliseerd en klinische workflows zijn in recordtijd geautomatiseerd om enkele van de systematische problemen aan te pakken die zijn verergerd door de COVID-19-uitbraak. Mobiele technologieën zijn binnen enkele dagen geïmplementeerd om de efficiëntie en nauwkeurigheid van de patiëntopname en diagnostische acties te verhogen, tekorten aan benodigdheden te verminderen en behandelbeslissingen te informeren.

Wij, bij Zebra Technologies, hebben geleerd hoe de gezondheidszorg technologie kan gebruiken om verschillende onderdelen te verbeteren op het gebied van mensen, patiënten, activa en faciliteiten:
  • Personeelsbeheer: Klinische mobiele computers die realtime communicatie mogelijk maken, helpen bij het uitbreiden van een team en het efficiënter maken van het personeel zonder dat je extra personeel moet aannemen of dat bestaand personeel overwerkt raakt. Ook als collega’s verspreid zijn over verschillende locaties.
  • Patiëntmanagement: door patiënten bij opname een polsbandje met streepjescode te geven, wordt een positieve identificatie (PPID) gegarandeerd tijdens de medicatie- en behandelingsadministratie en wordt het lokaliseren van de patiënt bevorderd. De polsband kan worden gescand met behulp van een draagbare mobiele computer. Zo haal je automatisch gegevens op met de huidige locaties van patiënten en werk je gegevens bij wanneer ze worden verplaatst. Als alternatief kunnen RFID-tags (radiofrequentie-identificatie) op de polsband worden aangebracht voor zichtbaarheid. Door middel van RFID op grotere schaal of realtime locatiesystemen (RTLS) kunnen de locaties van patiënten geverifieerd worden. Andere soorten technologieën voor monitoring op afstand, zoals Internet of Things (IoT)-thermometers, kunnen worden geïmplementeerd om personeel te waarschuwen voor urgente statuswijzigingen en om direct contact met patiënten tijdens routinematige essentiële controles te minimaliseren. Hulpmiddelen voor kunstmatige intelligentie (AI) kunnen helpen bij triage op afstand om acties voor patiëntenzorg beter te sturen voordat ze een faciliteit binnenstappen.
  • Toediening van vaccins en geneesmiddelen: we weten dat zowel artsen als patiënten over de hele wereld bezorgd zijn of tijdens de distributie van COVID-19-vaccins de juiste koeling wordt gehandhaafd. De realiteit is dat alle vaccins temperatuurgevoelig zijn, net als verschillende farmaceutische producten. Elke dag moeten wij (dat wil zeggen, iedereen die verantwoordelijk is voor de productie, distributie, opslag of toediening van deze items) ervoor zorgen dat er op geen enkel moment een temperatuurschommeling heeft plaatsgevonden terwijl het vaccin of medicijn zijn weg naar de patiënt vindt. Dat is de reden waarom best practices op het gebied van temperatuurbewaking meerdere lagen temperatuurbewakingstechnologieën aanbevelen, afhankelijk van of de activa op pallets of koelers worden vervoerd en opgeslagen in koelkasten, diepvriezers of kamers met temperatuurregeling. Elektronische dataloggers kunnen continu de omgevingstemperatuur bewaken en belanghebbenden waarschuwen voor mogelijke temperatuurschommelingen, zodat ze weten dat ze de gecompromitteerde doses niet moeten toedienen. Sterker nog, temperatuurdetectielabels kunnen worden aangebracht op individuele vaccin- en voorgeschreven medicatie-eenheden (d.w.z. flesjes, flessen, dozen) om aan degenen die de medicatie toedienen aan te geven of de juiste temperatuur is gehandhaafd tot het moment van injectie of consumptie.
Klik hier voor meer informatie over hoe technologie helpt bij het moderniseren van zorgactiviteiten. Wil je meer weten over de rol van Zebra Technologies, dan is het mogelijk om een van de woordvoerders te spreken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Zebra
Over Zebra
Zebra (NASDAQ: ZBRA) stelt vooruitstrevende bedrijven in de retail/e-commerce, productie, vervoer en logistiek, gezondheidszorg en andere bedrijfstakken in staat hun concurrenten een stap voor te blijven. Met onze partners maken wij op maat gemaakte end-to-endoplossingen waarmee mensen, goederen en gegevens op intelligente wijze met elkaar worden verbonden en aan de hand waarvan onze klanten bedrijfskritische beslissingen kunnen nemen. Onze toonaangevende oplossingen maken het winkelen voor de klant aangenamer en stellen u in staat uw voorraad te volgen en beheren. Bovendien maken ze efficiëntere toeleveringsketens en betere zorg aan patiënten mogelijk.
Zebra Technologies Corporation en zijn dochteronderenmingen. ZEBRA en de gestileerde afbeelding van het Zebra hoofd zijn handelsmerken van Zebra Technologies Corporation, geregistreerd in vele rechtsgebieden wereldwijd. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.
Meer over Zebra
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.