Viterra realiseert digitale transformatie met virtuele twin van wereldwijde supplychain

| Dassault Systèmes | 2 min | 25 februari 2021 10:22
Copyright: Viterra
Viterra - voorheen bekend als Glencore Agriculture - is gestart met een ingrijpende digitale transformatie van het inkopen, verschepen, verwerken en verkopen van agrarische producten. Het transformatieproces is bedoeld om tot betere zakelijke beslissingen te komen. Onderdeel van dit programma is het implementeren van DELMIA Quintiq van Dassault Systèmes. Deze planningsoplossing zal worden gebruikt voor het creëren en benchmarken van scenario’s, zodat de processen van Viterra transparanter worden en continu kunnen worden bijgestuurd en geoptimaliseerd.

Integraal overzicht supplychain

Viterra verwerkt dagelijks grote hoeveelheden data ter ondersteuning van de wereldwijde logistieke supplychain van agrariërs die granen, oliezaden, peulvruchten, rijst, suiker en katoen verbouwen en aanleveren. Om deze logistieke operatie verder te verbeteren, heeft Viterra behoefte aan een oplossing die helpt om overzicht te houden van en inzicht te verkrijgen in de impact van al deze grondstofstromen. Zodat op eenvoudige wijze mogelijkheden voor operationele efficiencyverbeteringen te vinden zijn.

Behoefte aan meer transparantie

“Commodity traders als Viterra hebben behoefte aan meer transparantie in hun supplychain”, zegt Peter Mouthaan, CFO van Viterra. “We moeten ons ervan verzekeren dat we onze operatie op de meest kosteneffectieve manier ‘runnen’. Tegelijkertijd dienen we een hoog niveau van serviceverlening te bieden en moeten we nieuwe kansen op een efficiënte en flexibele wijze kunnen grijpen. Met DELMIA Quintiq van Dassault Systèmes integreren we ons wereldwijde netwerk en hebben we een integraal overzicht. Hierdoor kunnen wij betere zakelijke beslissingen nemen. Door gebruik te maken van de krachtige analysemogelijkheden en key performance indicators kunnen we onze operatie optimaliseren en efficiëntie maximaliseren.”

Virtuele supplychain-twin

"Door gebruik te maken van een zogeheten ‘virtuele supplychain-twin’ kan Viterra op de meest winstgevende manier profiteren van zijn wereldwijde waardeketen en anticiperen op veranderingen die zich voordoen in een dynamische zakelijke omgeving, zoals de handel in agrarische producten", aldus John Kitchingman, Managing Director, EURONORTH, Dassault Systèmes. “Onze DELMIA Quintiq supplychain-planningsoplossing zal Viterra op data gebaseerde informatie bieden om beslissingen te nemen en toe te passen in de hele supplychain. Dit zal Viterra helpen zowel sneller als wendbaarder te zijn in tijden van verstoring."

Door een virtuele twin van de supplychain te creëren, kunnen handelaren in agrarische producten alle processen synchroniseren en optimaliseren. Dit maakt het mogelijk de handelsmarges te maximaliseren. Dassault Systèmes stimuleert winstgevende groei op lange termijn binnen de landbouwsector met het 3DEXPERIENCE-platform en de DELMIA Quintiq supplychain-planningsoplossing. Het biedt alle supplychainpartners nieuwe manieren om samen te werken, slimmere methoden voor het beheren van gegevens, beter bruikbare KPI-monitoring en snellere besluitvorming op basis van het simuleren van what-if-scenario's.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.