Gedateerde roostersoftware zorgt voor stevige omzetverliezen

Verouderde technologie is grootste beperking voor leidinggevenden

| Quinyx | 2 min | 25 februari 2021 16:28
Copyright: Quinyx
  • Quinyx ondervroeg 300 leidinggevenden in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland over hun grootste uitdagingen en topprioriteiten bij het managen van werknemers met een niet-kantoorbaan.
  • Bedrijven zonder AI-gedreven workforce management software verloren tot 15% aan inkomsten en gaven tot 25% meer uit aan salariskosten.
  • 30% van de leidinggevenden geeft aan dat hun huidige WFM-software de hoeveelheid variabelen in de planning niet aankan; 40% geeft aan dat verouderde technologie hun grootste beperking is.
Een nieuw rapport van Quinyx, leider in Workforce Management (WFM) oplossingen, toont aan dat de voordelen en besparingen van het gebruik van AI-gestuurde WFM-software aanzienlijk zijn. Quinyx ondervroeg wereldwijd 300 leidinggevenden uit verschillende sectoren over hun grootste uitdagingen en topprioriteiten bij het plannen van het personeel met een niet-kantoorbaan. Zij maken ongeveer 80 procent van het wereldwijde personeelsbestand uit.

Grote operationele uitdagingen

De bevindingen van het rapport ‘De kosten van slecht roosteren’ zijn verontrustend. Bedrijven zonder moderne software werden tijdens de pandemie geconfronteerd met grote operationele uitdagingen. Bij gebrek aan flexibiliteit om te voldoen aan de continu veranderende coronamaatregelen, meer uitval op de werkplek en extra hygiëneprotocollen, verloren bedrijven zonder AI-gestuurde WFM tot 15 procent van de omzet. Ook werd er tot 25 procent te veel aan salariskosten uitgegeven. Het is dan ook niet gek dat een kwart van de ondervraagde leidinggevenden graag software wil die hun planningsproces vereenvoudigt. Een op de drie (30%) wil een planning die automatisch wordt geoptimaliseerd op basis van de zakelijke behoeften.

Drie op de tien leidinggevenden geeft aan dat hun huidige WFM-software het aantal planningsvariabelen niet aankan. 40 procent ziet verouderde technologie bovendien als grootste beperking als het aankomt op de personeelsplanning.

Boetes door wetsovertredingen

Naast het ondervragen van leidinggevenden, analyseerde Quinyx ook 450.000 planningen. Hieruit bleek dat roosters, gemaakt zonder AI-gestuurde planningssoftware, gemiddeld drie tot acht overtredingen van de arbeidswetgeving per week veroorzaakten. Dit resulteerde in boetes die opliepen tot duizenden euro’s.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Quinyx
Quinyx biedt software voor workforce management aan die het personeel in de dienstverlenende industrie helpt om mensen en bedrijven te laten groeien. Quinyx helpt bedrijven over de hele wereld om personeelsplanning te optimaliseren met AI-voorspellingen, tijd rapportages efficiënter te maken, kosten te verlagen, te voldoen aan wetgevingen en betrokken te zijn met werknemers.
Meer over Quinyx
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.