Equinix en Vodafone bouwen samen digitale hub in Genua om Afrika, Europa en het Midden-Oosten onderling te verbinden en connectiviteit te versterken

Het nieuwe datacenter van Equinix in Genua (GN1) dient als landingspunt voor het 2Africa kabelsysteem, waarmee Italië wordt gepositioneerd als strategisch interconnectiepunt voor onderzeese kabelnetwerken

| Equinix | 2 min | 26 februari 2021 16:38
Copyright: 2Africa
Equinix, Inc. en Vodafone bouwen samen een nieuwe onderzeese hub, genaamd GN1, in Genua. De Noord-Westelijke Italiaanse kustplaats ligt gunstig om te dienen als knooppunt in het wereldwijde onderzeese kabelnetwerk. Vodafone brengt het 2Africa-kabelsysteem aan land in Genua. Het gebruikt hierbij de GN1-faciliteit van Equinix als strategisch interconnectiepunt, voor een sterkere connectiviteit in Europa.

Groei van 4G, 5G en bandbreedtetoegang

De kabel omcirkelt het gehele Afrikaanse continent en verbindt zestien landen rechtstreeks met Europa en het Midden-Oosten. Hiermee wordt voorzien in de toenemende vraag naar internetcapaciteit en betrouwbare verbindingen die als basis dienen voor de verdere groei van 4G, 5G en vaste breedbandtoegang voor honderden miljoenen mensen. Het project stimuleert daarnaast ook de groei van digitaliserende economieën in Europa door de connectiviteit tussen Europese landen te versterken.

Een groeimarkt

Ook in Afrika groeit de roep om digitalisering; waarbij de verwachting is dat dit de komende jaren een rol gaat spelen bij de verbetering van de levenskwaliteit van de Afrikaanse bevolking en de digitale economie. De Global System for Mobile Communications (GSMA) voorspelt dat het aantal gebruikers van mobiel internet in Afrika snel blijft toenemen. Dit komt vooral doordat smartphones aan populariteit winnen en er een gebrek is aan infrastructuur voor vaste lijnen. Hierdoor hebben ook diensten als mobiele betalingen, instant messaging en online streaming media een vlucht genomen.

Nick Gliddon, directeur, Vodafone Carrier Services: "Het 2Africa-project is van vitaal belang voor de verbetering van de connectiviteit tussen Europa, Afrika en het Midden-Oosten, en zal ook de intra-Europese connectiviteit verbeteren. Door Spanje en Portugal rechtstreeks met Genua en Milaan te verbinden worden ook de Gigabit-netwerken van Vodafone verder versterkt."

Eugene Bergen Henegouwen, President EMEA bij Equinix: "Ik ben blij om een nieuwe metro toe te voegen aan ons EMEA-portfolio. Equinix’ site in Genua biedt een geweldige landingshub voor onderzeese kabeloperators, en geeft tegelijkertijd de digitale ecosystemen op ons nieuwe flagship datacenter in Milaan, ML5, een boost. Equinix blijft zich richten op het uitbreiden van zijn positie als wereldwijde serviceprovider voor connectiviteit. Wij zetten ons in om wereldwijd bedrijven te ondersteunen in hun proces van digitale transformatie en zullen ervoor zorgen dat zij in niets tekortkomen om hierin te slagen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Equinix
Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.