RobotWise organiseert tijdens de voorjaarsvakantie gratis dag voor leerlingen van Amstelveense basisschool

| RobotWise | 2 min | 26 februari 2021 16:52
Copyright: O.Sahin
RobotWise, dat zich richt op talentontwikkeling met behulp van sociale educatieve robots, heeft tijdens de voorjaarvakantie een gratis RobotWise-dag georganiseerd voor leerlingen van groepen 6 en 7 van basisschool De Bloeiwijzer in Amstelveen. Om deze vakantie-activiteit mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat alles veilig gebeurde volgens de geldende RIVM-richtlijnen, is nauw samengewerkt met de gemeente Amstelveen.

Het doel van deze RobotWise-dag, op donderdag 25 februari, was om kinderen juist tijdens deze vakantieperiode in coronatijd extra sociale en emotionele ondersteuning te bieden. Maar ook voor leerlingen die bijvoorbeeld extra aandacht nodig hebben op het gebied van taal of rekenen. Er waren verschillende activiteiten met educatieve robots, waarbij leerlingen veel met elkaar moesten samenwerken en spelenderwijs leerden om robots te programmeren. Trainers van RobotWise waren de hele dag aanwezig om de leerlingen te begeleiden en om ervoor te zorgen dat de coronarichtlijnen werden gevolgd.

“Voor kinderen is het wezenlijk om gezien te worden. Dit is altijd belangrijk, maar in deze tijd helemaal. Mooi dat De Bloeiwijzer en RobotWise samenwerken om in de vakantie kinderen te ondersteunen bij het verkennen van hun talenten en mogelijkheden. De gemeente moedigt dit soort initiatieven aan”, zegt Frank Berkhout, Wethouder Onderwijs & Jeugd bij de gemeente Amstelveen.

“Kinderen hebben het bijzonder zwaar met alle coronamaatregelen. Voor kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben, geldt dit nog sterker. Daarom hebben we in samenwerking met De Bloeiwijzer en met de gemeente Amstelveen deze RobotWise-dag georganiseerd”, zegt Tamar Neter, CEO en oprichter van RobotWise. “Dit was voor de leerlingen niet alleen een leuke en boeiende vakantie-activiteit; ze kregen ook extra aandacht op sociaal en emotioneel gebied. Ons leerprogramma met diverse educatieve robots is daar specifiek voor ontwikkeld. We zien telkens weer dat kinderen het niet alleen erg leuk vinden om zelf met onze robots aan de slag te gaan, maar ook dat ze beter met elkaar samenwerken en communiceren.”

De Bloeiwijzer is een openbare school voor speciaal basisonderwijs, waar ieder kind wordt gezien en gehoord en ruimte en vertrouwen krijgt om te groeien.

Meer informatie over de mogelijkheden van RobotWise is te vinden op https://robotwise.nl/robotlesprogramma/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over RobotWise

RobotWise ontwikkelt en biedt sociale educatieve robot (les)programma’s voor alle typen onderwijs, het bedrijfsleven en jeugdhulp. Wij richten ons op talentontwikkeling met robots als hulpmiddel, waarbij ‘Socializing through technology’ de rode draad. 
Meer over RobotWise

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.