Interconnect bouwt nieuw hoofdkantoor en datacenters in Den Bosch

| Interconnect | 3 min | 01 maart 2021 11:19
Gewaardeerd
Datacenter- en cloudspecialist Interconnect start deze zomer met de bouw van een nieuw hoofdkantoor en twee datacenters op bedrijvenpark De Brand in Den Bosch. Met deze stap breidt het bedrijf zijn totale netto datacentervloeroppervlak uit van 6.000 m2 naar 10.000 m2 (bruto 23.000 m2). Interconnect verdubbelde in 2020 al de capaciteit in zijn datacenter in Eindhoven.

De bouw van een nieuw hoofdkantoor en twee datacenters is ingegeven door een blijvende sterke groei sinds de oprichting in 1995. “Toen startten we in Den Bosch met 250 m2”, zegt Rob Stevens, medeoprichter en commercieel directeur van Interconnect. “Onze sterke groei is in de eerste plaats te danken aan een grote groep loyale klanten die zelf in de afgelopen jaren ook sterk doorgroeiden. Zij zagen hun behoefte aan een solide en hoogbeschikbare IT-infrastructuur continu toenemen en wij hebben daar altijd met enthousiasme, focus en toewijding op ingespeeld.”

Duurzaamheid centraal

De nieuwe datacenters in Den Bosch worden Tier 3-locaties, wat betekent dat ze hoge beschikbaarheid waarborgen dankzij maximale redundantie van onder meer servers, storage, netwerkverbindingen en voeding. Net als bij het vorig jaar uitgebreide datacenter in Eindhoven staat duurzaamheid voorop voor Interconnect. De datacenters in Den Bosch en Eindhoven gaan restwarmte leveren aan andere gebouwen. Interconnect heeft daartoe in de bouwplannen al de nodige investeringen voor gereserveerd. Het bedrijf is met provincie, gemeenten en mogelijke afnemers van warmte in gesprek over de uitwerking van warmtelevering.

Maatwerk is standaard

Met deze stap wordt Interconnect een van de grootste puur Nederlandse datacenterspelers. “Wij onderscheiden ons duidelijk van andere aanbieders”, zegt medeoprichter en CTO Jeroen Stevens.

“Bij ons is het standaard om maatwerk te leveren. Onze dienstverlening is gericht op veeleisende klanten met heel kritische omgevingen. Voor hen zijn zaken als privacy, locatie van hun data en flexibele toegang tot hun systemen cruciaal. Wij voorzien daarin en leveren op basis daarvan optimale kwaliteit vanuit een langetermijnvisie. Die kwaliteit ligt niet alleen in de technologie die we toepassen, maar ook in onze mensen. Wij werken met het hoogstopgeleide team in Nederland waarbij elke medewerker tenminste CDCP-gecertificeerd is. De meesten hebben daarnaast nog hogere certificeringen. Daardoor zijn ze in staat om niet alleen alle systemen optimaal draaiende te houden, maar ook om advies te geven op het gebied van zaal- en rack-design, migratie en projectmanagement. Verder hebben we in tegenstelling tot in de Randstad geen last van beperkingen wat betreft stroomvoorziening.”

White label

Interconnect speelt met de nieuwe datacenters ook in op de toenemende vraag naar whitelabel-datacentercapaciteit, waarbij derde partijen onder eigen naam capaciteit aan klanten kunnen leveren. “Deze derde partijen kunnen daarbij rekenen op maximale keuzevrijheid, variërend van eigen toegang tot eigen logo bij de ingang”, zegt Rob Stevens.

Eerste klant

Inmiddels heeft Interconnect al de eerste klant voor het nieuwe datacenter in Den Bosch opgetekend: cloudserviceprovider Skysource, die zakelijke ICT-dienstverlening levert aan bedrijven en instellingen. Skysource is met name actief in de zorg en zakelijke dienstverlening.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Interconnect
Interconnect is datacenter- en cloudspecialist. Met twee datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven beschikt Interconnect in totaal over een datacenter vloeroppervlakte van 6.800 m2. Het Tier 3+ datacenter is hiermee het grootste datacenter van Zuid-Nederland en vanuit hier leveren wij onze eigen private cloud dienstverlening. Met deze dienstverlening bedienen wij o.a. managed service providers, softwareleveranciers en eindgebruikers naar volle tevredenheid.
Meer over Interconnect
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.