Altares Dun & Bradstreet lanceert Data Blocks: een nieuwe manier van data-integratie

 | Altares Dun & Bradstreet | 55 views | 2 min | 01 maart 2021 13:34
Copyright: Altares Dun & Bradstreet
Bedrijfsdataspecialist Altares Dun & Bradstreet lanceert Data Blocks. Data Blocks is een nieuwe manier om precies de relevante data uit de Dun & Bradstreet Data Cloud – een wereldwijde database met informatie van meer dan 400 miljoen bedrijven – direct in de systemen en applicaties te streamen van de klanten van Altares Dun & Bradstreet. Data Blocks is onderdeel van Direct+, de reeds bestaande API van Altares Dun & Bradstreet en stelt organisaties in staat logische en thematische blokken te selecteren, en per Data Block het gewenste detailniveau te bepalen. Zo krijgen gebruikers uitsluitend de voor hen relevante data, wat de data waardevoller maakt en vergroot het gebruiksgemak.

Flexibele en schaalbare toegang tot data

Het verdelen van data op thema is een vernieuwende manier om data simpel, gestandaardiseerd en toch flexibel en schaalbaar aan te bieden. De thematische Data Blocks kunnen op elkaar worden aangesloten, om zo de perfecte dataset te creëren voor de gewenste toepassing. Voorbeelden van de Data Blocks zijn: Company Information, Principal & Contacts, Hierarchies & Connections en Company Financials.

2500 kiesbare data-elementen

Ieder Data Block heeft diverse, maximaal vijf, niveaus van gedetailleerdheid, ook wel datalevels genoemd. Gebruikers kunnen kiezen of ze van een Data Block alleen de basisdata willen afnemen, iets specifieker, of tot elk klein detail. In totaal is er keuze uit zo’n 2500 verschillende data-elementen.

Binnen één maand na lancering zijn er al vijf nieuwe klanten van Altares Dun & Bradstreet die gebruik maken van Data Blocks. Naast de toename in het gebruiksgemak werd ook de transparante prijsopbouw goed door hen ontvangen.

David Verheecke, Managing Director Benelux bij Altares Dun & Bradstreet: “Dat data kwalitatief en actueel zijn, is vandaag niet meer afdoende. Gebruiksvriendelijkheid wordt steeds meer een factor. Want in de drukte van alledag gaan medewerkers niet een losse applicatie opstarten om in een kluwen van data te zoeken naar dat ene mogelijk relevante gegeven. Maar als ze precies de relevante gegevens krijgen aangeboden op de plek waar ze hun werk doen – rechtstreeks in Salesforce bijvoorbeeld – gebruiken ze het gretig. Dan pas wordt data omgezet in toegevoegde waarde voor de business.”

API Direct+

Omdat Data Blocks een nieuwe manier is van data-integratie binnen Direct+, profiteren Data Blocks-gebruikers van één API die de hele organisatie toegang geeft tot de wereldwijde Dun & Bradstreet Data Cloud. Dankzij Direct+ monitoring wordt de data uit de Data Blocks real-time geüpdatet, rechtstreeks in alle bedrijfsapplicaties van de gebruiker.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Over Altares Dun & Bradstreet

Altares Dun & Bradstreet is in de Benelux marktleider in het verzamelen, verwerken en leveren van zakelijke bedrijfsgegevens. Als bedrijfsdataspecialist en partner van het wereldwijde netwerk van Dun & Bradstreet bieden zij hun klanten toegang tot data van bedrijven in zeer veel landen. De Data Cloud-oplossingen van Altares Dun & Bradstreet leveren inzichten die klanten in staat stellen om risico’s te beperken, hun omzet te verhogen, kosten te verlagen en zo hun bedrijfsprestaties te verbeteren.

Disclaimer

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
Alle rechten voorbehouden © 2019-2021, TechVisor
Vermelde prijzen zijn altijd excl. BTW. Beeldmateriaal is eigendom van hun respectievelijke eigenaren en wordt gebruikt op een 'fair use' basis.