Check Point Software host eerste virtuele CPX360: ‘Enorme toename in cyberaanvallen door COVID-19’

Check Point´s CEO Gil Shwed belicht samen met industrie-experts de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity en launcht nieuwe productfamilie ‘Harmony’

| Check Point | 3 min | 01 maart 2021 15:06
Copyright: Check Point
Check Point Software Technologies, leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen, hostte hun jaarlijkse klanten- en partnerevenement, CPX 360, voor het eerst virtueel. Het tweedaagse evenement staat in het teken van het aanpakken van de meest urgente cybersecurity-uitdagingen van vandaag – en morgen – en het helpen van grote en kleine organisaties bij hun strategie tegen cyberdreigingen en hackers.

Nieuwe werkplekken, nieuwe beveiliging

In zijn keynote 'New World, New Opportunities' beschreef Check Point-oprichter en CEO Gil Shwed de wereldwijde impact van de sterke verschuiving naar thuiswerken in 2020 als gevolg van de COVID-19-pandemie – en hoe we het afgelopen jaar een enorme toename zagen in alle soorten cyberaanvallen, met een stijging van 50% in geraffineerde cyberattacks. Vooruitkijkend stelt Shwed dat bij maar liefst 74% van de organisaties in 2021 en daarna werknemers permanent of in hybride vorm gaan thuiswerken. Hij benadrukt ook de dringende noodzaak om deze nieuwe gedistribueerde werkplekken te beveiligen tegen geavanceerde aanvallen.

Shwed beschreef zijn visie op de nieuwe veiligheidsuitdagingen van de toekomst als volgt: "We hebben nu te maken met Gen V cyberaanvallen, die multi-vector, polymorf en ontwijkend zijn, waardoor je ze ontzettend moeilijk kunt identificeren. De grootste uitdaging is echter dat de meeste organisaties alleen Gen III-beveiligingstechnologie gebruiken, die niet in staat is om deze huidige generatie aanvallen te detecteren. Onze prioriteit is om die beveiligingsgeneratiekloof te overbruggen en organisaties naar Gen V-beveiligingstechnologieën te brengen en hen ook in de toekomst te beschermen."

Behind the Scenes of a Cyber Pandemic

Op het evenement sprak ook Chris Krebs, de voormalige Amerikaanse directeur van het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA). In zijn keynote, 'Behind the Scenes of a Cyber Pandemic', besprak hij zijn ervaringen vanuit zijn CISA-rol en enkele van de uitdagingen die hij heeft moeten overwinnen als de hoogste cyberbeveiligingsfunctionaris van de Amerikaanse regering. Hij was verantwoordelijk voor het beveiligen van de presidentsverkiezingen.

Harmony: eerste unified oplossing, totale endpoint bescherming op elk device

Daarnaast onthulde Itai Greenberg, VP Product Management, Check Point's nieuwe security-oplossingen, waaronder Check Point Harmony. Dit is de eerste unified oplossing die veilige connectiviteit mogelijk maakt naar mogelijke bron en totale endpoint-bescherming biedt voor gebruikers op elk device. Harmony beveiligt zowel bedrijfs- als BYOD-apparaten en internetverbindingen tegen bekende en zero-day aanvallen, terwijl het Zero-Trust toegang geeft tot bedrijfsapplicaties in één eenvoudig te beheren omgeving. Greenberg gaf ook inzicht in Check Point's roadmap voor oplossingen voor het komende jaar en hoe de drie belangrijkste technologische pijlers bedrijfsnetwerken, cloud-implementaties en werknemers op elke locatie zullen beveiligen.

CISO Life en Evolutie van malware

Andere keynote sprekers waren Mac Avancena, de CISO van Kern County, Californië, die het 'CISO Life, Corona Style' beschreef en inging op de uitdagingen op het gebied van beveiliging en werken op afstand die hij tijdens de pandemie heeft overwonnen. Maya Horowitz, Director of Threat Intelligence & Research, die wereldwijd het malware-onderzoek van Check Point leidt, besprak ook de evolutie van malware en de opkomende trends.

Het CPX 360-evenement biedt een exclusieve blik achter de schermen van de huidige cyber-pandemie. Het event kon rekenen op meer dan 21.000 registraties wereldwijd en de steun van meer dan 21 sponsoren en virtuele standhouders.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Check Point

Check Point Software Technologies (NASDAQ: CHKP) biedt cybersecurity-oplossingen voor overheden en enterprises wereldwijd. Het beschermt klanten tegen cyberaanvallen met een ongeëvenaarde vangstratio van malware, ransomware en andere soorten aanvallen. Check Point biedt een multi-level security-architectuur die de netwerken tot en met de mobiele toestellen van bedrijven beschermt.
Meer over Check Point

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.