Cegeka Data Solutions van start in Nederland

Na integratie met de in mei 2020 overgenomen dataspecialist Finavista

| Cegeka | 3 min | 01 maart 2021 15:11
Copyright: Cegeka
De integratie van de in mei 2020 door Cegeka overgenomen dataspecialist Finavista is voltooid. Per 1 maart gaat Finavista verder als Cegeka Data Solutions, waarin alle data-gerelateerde activiteiten van Cegeka in Nederland zijn gebundeld. Hiermee speelt Cegeka in op de toenemende vraag naar data-gerelateerde diensten en oplossingen.

Door de integratie biedt Cegeka in Nederland (in België is de organisatie al langer actief) - nu diensten en oplossingen op het gebied van data, applicaties en infrastructuur: de ICT-drie-eenheid voor elk bedrijf. Het is de ambitie van Cegeka Data Solutions om binnen nu en 2025 tot de top 5 data-specialisten in Nederland te behoren. Op termijn moet het portfolio ook beschikbaar komen in de overige landen waarin Cegeka actief is.

Marcel Schenk, directeur van Cegeka Data Solutions: “We zien steeds meer organisaties die hun voorspellend vermogen willen verbeteren om beter te kunnen anticiperen. Zij investeren in een data-gedreven aanpak en de daarvoor benodigde ICT-infrastructuur. In 2020 bijvoorbeeld is in Nederland € 1,6 miljard geïnvesteerd in AI-oplossingen. In 2025 zal die investering verdubbeld zijn (bron: ING Sector Research). We verwachten daarom dat de data-gerelateerde activiteiten binnen Cegeka het snelst gaan groeien.”

Cegeka Data Solutions biedt een uitgebreid data-georiënteerd portfolio voor een breed scala aan organisaties van middelgrote organisaties tot enterprises. Het portfolio bestaat uit diensten en oplossingen op het gebied van data engineering (data op de juiste plek), data governance (data op orde), business intelligence (sturen op basis van data) en data science (verbeteren met data). De integratie van Finavista brengt 18 jaar ervaring met datakwaliteit, data governance en datamigratie, met name bij financiële instellingen en in de distributiesector. Deze diepgaande ervaring kan nu ook worden ingezet binnen andere focus-sectoren van Cegeka: gezondheidszorg en overheid.

Marcel Schenk: “Bedrijven weten meestal in grote lijnen wel welke data ze nodig hebben, maar alles daaromheen in detail helder krijgen is niet eenvoudig. Het is echter wel essentieel: de data moeten op orde zijn om als basis voor bijvoorbeeld business intelligence en artificial intelligence te kunnen dienen. Heb je de data beschikbaar en op orde, dan ligt de weg open voor het inzetten van business intelligence en data science technieken. Zo kun je met slimme algoritmes een verandering in klantbehoefte scherp krijgen of voorspellen wanneer extra capaciteit in een proces gewenst is.”

Cegeka Data Solutions heeft oplossingen over de gehele breedte, van het ontsluiten en valideren van data tot en met het bouwen van datawarehouses, de implementatie van management dashboards en de toepassing van artificial intelligence. Samen met de Cegeka-onderdelen Applications, Cloud Enablement, Cyber Security en Digital Workplace, bedient Data Solutions klanten volledig in hun ontwikkeling naar een data gedreven organisatie.

Cegeka Data Solutions hanteert een eigen aanpak en werkwijze met een onafhankelijke quality assurance. Hiermee wordt vastgesteld of er daadwerkelijk volgens de eigen normen en waarden wordt gewerkt. Deze aanpak heeft zich bij Finavista ruimschoots in de praktijk bewezen. Voor de kwaliteitsborging beschikt het bedrijf over de nodige certificeringen. Ook is Cegeka een Microsoft Gold Partner voor Data Analytics.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Cegeka
Over Cegeka
Cegeka is een toonaangevende Europese aanbieder van IT-oplossingen die gespecialiseerd is in multi-cloud oplossingen, cloud orchestration, outsourcing en de optimalisatie van applicaties, infrastructuur en bedrijfsprocessen. Cegeka richt zich verder ook op de ontwikkeling en integratie van applicaties en platformen. Cegeka helpt klanten om relevant te blijven in een snel evoluerende digitale wereld door verder te denken dan de cloud en digitalisering, en door oplossingen aan te bieden die een echte impact op hun business hebben.
Meer over Cegeka
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.