O’Neill beschermt volledige IT-omgeving met SentinelOne

| SentinelOne | 2 min | 02 maart 2021 10:17
Copyright: SentinelOne
SentinelOne, ontwikkelaar van autonome endpoint-bescherming, kondigt aan dat het Californische surfkleding- en surfboardmerk O’Neill heeft gekozen voor het next-gen endpoint security platform van SentinelOne voor de bescherming van zijn IT-omgeving en endpoints. Het Europese hoofdkantoor van O’Neill is gevestigd in Nederland, waar ook het eigen datacenter staat. Van daaruit wordt de infrastructuur aangestuurd voor de verschillende landen waar O’Neill is vertegenwoordigd. De IT-omgeving bestaat voornamelijk uit Microsoft-werkstations, remote desktop servers, reguliere en testservers, en enkele MacBooks voor designers.

Marc Lindemann*, Sr. Infrastructure Consultant bij O’Neill, was betrokken bij de keuze voor een nieuwe antimalware-oplossing. Bij de vorige oplossing van Trend Micro miste Lindemann het overzicht: “Elk besturingssysteem werkte met verschillende interfaces. We hebben hier Microsoft servers, werkstations en Macbooks. Die moesten allemaal apart worden aangestuurd. Er was slecht zicht op welke versies van de antimalware ze draaiden. Bovendien moesten we via allerlei omwegen remote workers zien te beveiligen. Het kostte gewoon veel te veel tijd allemaal.”

Succesvolle proof of concept met SentinelOne

Voor een proof of concept werd SentinelOne geïnstalleerd op ongeveer 25 testservers en een remote desktop server waarop op dat moment dagelijks zo’n 50 mensen inlogden voor hun werkzaamheden. Twee zaken sprongen er direct uit. Als eerste het inzicht in de infrastructuur; alle systemen waren overzichtelijk bij elkaar te zien in één interface. Daarnaast signaleerde SentinelOne gelijk een threat, vermoedelijk een drive-by download die de vorige oplossing over het hoofd had gezien.

Na de succesvolle proof of concept werd allereerst de IT-afdeling overgezet. De installatie van de agent op de remote desktop server bleef gewoon draaien, daarna werd SentinelOne ook op de andere systemen geïmplementeerd. Naast het inzicht in de infrastructuur was Lindemann ook gecharmeerd van de lage workloads op de systemen: “Voorheen moest ik nog wel eens folders uitsluiten, omdat de scans de processen in de weg zaten. Daar is nu geen sprake meer van. Sowieso is het beheer verminderd. We hebben de oude antimalware verwijderd, SentinelOne geïmplementeerd en een herstart gedaan van alle systemen. Daarna heb ik dat niet meer hoeven doen; dat scheelt enorm veel tijd.”

De keuze voor SentinelOne biedt O’Neill verbeterde zichtbaarheid in de infrastructuur en in de bedreigingen, terwijl de IT-afdeling er nauwelijks omkijken naar heeft. Lindemann: “Detecteren en tegenhouden is leuk, maar door middel van inzicht in staat zijn dreigingen direct een halt toe te roepen, dat is pas echt meerwaarde. En dat was precies wat we zochten.”

*) Marc Lindemann is sinds kort niet meer werkzaam bij O'Neill

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SentinelOne
SentinelOne (NYSE: S) levert autonome endpoint-bescherming middels een enkelvoudige agent die preventie, detectie, respons en opsporings-functionaliteit combineert. Het SentinelOne platform is ontwikkeld met het oog op zeer hoog gebruiksgemak en bespaart gebruikers tijd dankzij de inzet van AI om automatisch en in realtime dreigingen binnen het bedrijf en in de cloud te elimineren. Daarnaast is het de enige oplossing die volledig inzicht biedt van edge tot cloud over het hele netwerk.
Meer over SentinelOne
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.