Veeam benoemt Danny Allan tot Chief Technology Officer

Promotie brancheveteraan om bedrijf naar volgende fase van hybrid-cloudgroei te leiden

| Veeam | 2 min | 07 januari 2020 10:14
Afbeelding: Danny Allan | Copyright: Veeam
Veeam Software, de leidende aanbieder van back-upoplossingen en Cloud Data Management ™, heeft Danny Allan benoemd tot Chief Technology Officer (CTO) en Senior Vice President (SVP) van Product Strategy. Allan promoveerde vanuit zijn vorige rol als Vice President (VP) van Product Strategy en zal nu Veeam’s wereldwijde productstrategiegroep en -initiatieven leiden en het voortouw nemen in de technologievisie van het bedrijf, namelijk om de nummer 1-leverancier van back-upoplossingen voor clouddatamanagement te zijn. 

Met meer dan twintig jaar technologische ervaring is Allan gepassioneerd door het oplossen van klantproblemen en software-innovatie. In zijn vorige rol als VP van Product Strategy was Allan verantwoordelijk voor het bedenken en communiceren van de Veeam-visie voor clouddatamanagement, in samenwerking met grootzakelijke klanten en grote dienstverleners om het succes op lange termijn in de sector te beoordelen en te garanderen. Hiervoor was hij CTO van Desktone, een softwareplatform voor dienstverleners die hosted desktops bieden, dat werd overgenomen door VMware. Eerder in zijn carrière was Allan directeur Security Research bij IBM en lid van de Security Architecture Board, waar hij medeauteur was van het IBM Secure Engineering Framework. Hij is in het bezit van meerdere softwareoctrooien op het gebied van cloud en beveiliging. 

Ratmir Timashev, medeoprichter en Executive Vice President Sales & Marketing van Veeam: “Danny heeft een significante invloed op de visie en de strategische richting van Veeam gehad sinds hij begin 2017 bij het bedrijf begon. Daarnaast heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het verstevigen van ons marktleiderschap. Nu klanten wendbaarder willen zijn en de kracht van hun data willen vergroten, moet Veeam blijven innoveren en onder leiding van Danny weet ik dat we de groei van onze organisatie versnellen nu we overgaan naar Act II.” 

Danny Allan, Chief Technology Officer en Senior Vice President of Product Strategy bij Veeam: “ De afgelopen tien jaar heeft Veeam de markt gedomineerd door het leveren van oplossingen die voldoen aan de eisen van de klant. Eenvoud, flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn essentieel voor organisaties over de hele wereld en Veeam's leidende positie op dit gebied is duidelijk. Ons portfolio stelt klanten in staat hun gegevens te beschermen en te beheren, ongeacht waar ze zich bevinden – of het nu in virtuele, fysieke of cloud-omgevingen is. Maar ik ben enthousiast over wat er nog komt en ik weet dat 2020 een breed scala aan nieuwe innovaties zal brengen die ervoor zorgen dat Veeam zijn dominante positie op de markt blijft versterken.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Veeam

Over Veeam

Veeam is de wereldwijde leider in back-up-oplossingen die Cloud Data Management leveren. Het Veeam Availability Platform is de meest complete back-up-oplossing die klanten helpt succes te behalen in de vijf fases van Cloud Data Management.
Meer over Veeam

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.