Dankzij deze aansluiting kunnen klanten van maincubes en DCspine gemakkelijk gebruik maken van de wederzijdse datacenter- en connectiviteitsdiensten

| DCspine | 2 min | 4 maart 2021 10:36
Afbeelding: Jan Michiel Berkel, Managing Director van DCspine | Copyright: DCspine
Het AMS01 datacenter van maincubes op Schiphol-Rijk is het eerste OCP Ready™ Datacenter in Continentaal Europa. Hiermee voert maincubes een unieke propositie ten opzichte van andere datacenters in Nederland en Europa. Recent heeft interconnectieplatform DCspine, maincubes AMS01 aangesloten op zijn netwerkbackbone.

“Door de modernisering van maincubes AMS01 heeft DCspine de vraag naar verbindingen naar maincubes zien toenemen. We zijn blij met de uitbreiding en verwachten snel de eerste klanten aan te sluiten.” geeft Jan Michiel Berkel, managing director van DCspine aan.

Joris te Lintelo, vicepresident van maincubes, vult aan: “maincubes is een sterk geconnecteerd datacenter. DCspine biedt met haar flexibele en snelle dienstverlening extra mogelijkheden aan onze klanten en prospects. Onze klanten kunnen hierdoor sneller live gaan en makkelijker hun IT-infrastructuur aanpassen vanuit of naar het maincubes datacenter.”

Overeenkomstige visie

DCspine en maincubes sluiten qua visie sterk op elkaar aan. maincubes positioneert zich als carrier neutraal datacenter met een sterke focus op Open Compute. Het Open Compute principe sluit naadloos aan op de Open Networking principes waar DCspine zich op baseert. De uitgangspunten van deze bewegingen, die gericht zijn op goede interconnectie met externe partijen, creëren een verhoogde flexibiliteit, efficiëntie en schaalbaarheid waardoor klanten betere prestaties en snellere innovatie kunnen bewerkstelligen.

OCP Ready

Als OCP Ready™ datacenter levert maincubes AMS01 de verbeterde flexibiliteit en prestaties van OCP naast de bestaande geavanceerde technologie, hogere vermogensdichtheden in kW en verbeterde energie-efficiëntie. maincubes bouwt voort op de belofte om de adoptie van OCP en innovatie voor datacenters te bevorderen. Het datacenter in Schiphol-Rijk is tevens de locatie van het Europese OCP Experience Center, waar CIO’s, CTO’s, ICT-managers en datacentermanagers zelf kunnen ervaren welke voordelen de principes van OCP bieden voor hun organisaties. In het Experience Center kunnen ze ook OCP-oplossingen testen en uitproberen voor hun specifieke situaties.

100Gbit netwerk

Het software gedefinieerde platform van DCspine biedt real-time connectiviteitsdiensten, op een nationale backbone met een capaciteit van ten minste 100Gbit. Sinds 2017 heeft DCspine meer dan 75 datacentra in Nederland en België met elkaar verbonden, meer dan 200 IT- en cloudproviders op het netwerk verwelkomd en de maximale capaciteit in bepaalde delen van het netwerk opgewaardeerd naar 400Gbit.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DCspine
Wij zijn een interconnectieplatform voor datacenters. Ons netwerk is software-defined, volledig geautomatiseerd en biedt hoge bandbreedtes. DCspine verbindt u met de diensten die u nodig heeft, wanneer u ze nodig heeft. DCspine kan gezien worden als een ‘virtuele meet-me room’ voor alle verbonden datacenters. DCspine maakt connectiviteit tussen verschillende datacenters net zo gemakkelijk als connectiviteit binnen een enkel datacenter.
Meer over DCspine
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.