PA Consulting rondt investering door Jacobs af

Investering waardeert PA op £1,825 miljard; biedt nieuwe groeikansen voor klanten en mensen

| PA Consulting | 3 min | 04 maart 2021 10:39
Copyright: Jacobs
PA Consulting (PA) en Jacobs hebben met succes de strategische investering van Jacobs in PA afgerond.

Jacobs voegt zich met deze investering bij PA’s eigen medewerkers, tevens aandeelhouders in het bedrijf. Jacobs ondersteunt hiermee de groeiplannen van PA, waardoor het met nog meer organisaties over de hele wereld kan samenwerken en met vindingrijkheid kan bouwen aan een positieve toekomst. Een belangrijk kenmerk van de transactie is dat PA-medewerkers aandeelhouders blijven.

De investering door Jacobs is voltooid nadat de aandeelhouders van PA voor 99,9% hebben ingestemd met de transactie en de succesvolle afronding van een goedkeuringsproces bij de Britse rechtbank op 2 maart 2021. Bestaande aandelenbelangen zijn door het gehele management vrijwillig doorgerold naar de nieuwe constructie, wat het enthousiasme en de betrokkenheid van de partners en werknemers van PA voor deze groeikans onderstreept. Met de transactie wordt PA gewaardeerd op £1,825 miljard.

De afronding van deze investering houdt ook in dat de huidige institutionele belegger, The Carlyle Group, zijn belang in PA zal terugtrekken. Daarmee wordt een succesvolle investeringsperiode van vijf jaar afgesloten, waarin de EBITDA meer dan verdubbelde en de samengestelde jaarlijkse omzetgroei sinds 2016 12% bedroeg.

Vindingrijkheid zit sinds de oprichting in 1943 in de haarvaten van PA. De organisatie werkt samen met een breed scala aan klanten - van starters met een veelbelovend idee om de wereld te veranderen tot enkele van de belangrijkste multinationale bedrijven en organisaties. Samen met hen creëert PA op innovatieve wijze succesvolle producten en diensten die bedrijfsgroei bevorderen, klanten blij maken en de maatschappij en het milieu verbeteren.

PA en Jacobs hebben de intentie hun kwaliteiten te bundelen en zo het vermogen van hun teams om ingenieuze oplossingen voor klanten te leveren verder te versterken.

Ken Toombs, CEO van PA Consulting: “De afronding van deze investering is het begin van een spannend nieuw hoofdstuk voor PA. De cultuur, de waarden en de klanten van Jacobs sluiten nauw aan bij die van ons, waardoor het een logische partner op de markt is. De aanvullende kennis en kunde van Jacobs zullen ons nog beter in staat stellen om onze klanten innovatieve oplossingen te bieden. De overweldigende steun van de PA-aandeelhouders voor de transactie bewijst het grote potentieel dat wij allen in dit partnerschap zien. We willen ook Carlyle bedanken voor het sterke partnerschap en de steun in de afgelopen vijf jaar, die PA aanzienlijk heeft helpen groeien."

Jacobs’ voorzitter en CEO Steve Demetriou: "Dit partnerschap versnelt onze strategie om marktleider te worden in innovatieve en creatieve oplossingen die hedendaagse uitdagingen helpen op te lossen, zoals klimaatverandering, digitalisering, verstedelijking en de aanhoudende crisis in de gezondheidszorg. PA heeft de afgelopen vijf jaar een sterke groei laten zien. Samen zullen onze organisaties een nieuwe branchestandaard neerzetten en daarmee nog meer waarde leveren aan klanten, werknemers en investeerders van Jacobs en PA."

Fraser Robson, Managing Director in het adviesteam van Carlyle Europe Partners: "We zijn trots op onze samenwerking met PA en wat we samen hebben bereikt. Het bedrijf heeft een sterke groei laten zien door de focus op mensen, innovatie en strategische overnames die PA's end-to-end innovatiecapaciteiten versterkt. We wensen PA het allerbeste en kijken uit naar de verdere groei van het bedrijf.”

Jacobs heeft de overeenkomst op 2 maart 2021 afgerond in overeenstemming met de op 30 november 2020 aangekondigde voorwaarden. De transactie werd gefinancierd door een combinatie van liquide middelen en bestaande schuldfaciliteiten.

Adviseurs

  • Rothschild & Co. trad op als exclusief financieel adviseur en Fried, Frank, Harris, Shriver & Jacobson LLP trad op als juridisch adviseur van Jacobs.
  • J.P. Morgan en HSBC fungeerden als financieel adviseurs voor The Carlyle Group en PA.
  • Linklaters trad op als juridisch adviseur van The Carlyle Group en PA, en Dickson Minto trad op als juridisch adviseur van het management van PA.
Opmerking: De bedrijfswaarde van £1,825 miljard ($2,5 miljard) is gebaseerd op een wisselkoers van 1,3951 USD per GBP.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over PA Consulting

PA Consulting gelooft dat de kracht van onze vindingrijkheid bijdraagt aan een positieve toekomst voor de mens in een wereld die wordt gedreven door technologie. Waar strategie, technologie en innovatie samenkomen, zien zij kansen in complexiteit. Teams van experts op uiteenlopende gebieden combineren innovatief denken met baanbrekende technologie om sneller en verder vooruit te komen. Klanten transformeren en groeien mee, om zo samen duurzame tot resultaten te komen. Als innovatie- en transformatieconsultant heeft PA specialisten in huis op het gebied van financiële diensten, overheid, productie, energie- en nutsbedrijven, consumenten, defensie en beveiliging, gezondheidszorg, biowetenschappen, transport, reizen en logistiek.
Meer over PA Consulting

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.