Ook op Mars vertrouwt NASA op Ty-Rap kabelbinders van ABB

| ABB | 2 min | 04 maart 2021 11:11
Gewaardeerd
Copyright: ABB
De Rover Perseverance is na de landing op 18 februari 2021 zijn nieuwe planetaire thuis aan het verkennen met 's werelds meest geavanceerde technologie, waaronder Ty-Rap™ kabelbinders van ABB. Ook tijdens eerdere ruimtevaartexpedities beschermden ze onderdelen van NASA Rovers tegen de zware invloed van de elementen en radicale temperatuurveranderingen. En al bijna 50 jaar presteren de Ty-Rap kabelbinders onder de meest extreme omstandigheden op onze planeet.

De Ty-Rap kabelbinders van ABB, die te vinden zijn in gebouwen, metro's, de diepste oceanen en de ruimte, zijn ontworpen om aan de eisen van ruimtevluchten te voldoen ??en om corrosie en straling in de meest extreme omgevingen te weerstaan. NASA heeft met dezelfde Ty-Rap kabelbinders die wereldwijd in commerciële toepassingen worden gebruikt, de binnen- en buitenbekabeling en onderdelen van de Rover gebundeld en daarmee de betrouwbaarheid van onderzoeks- en laboratoriumapparatuur zekergesteld.

"Net zoals kabelbinders een praktische oplossing zijn voor gebruik in huis om elektriciteitssnoeren en kabels van bijvoorbeeld buitenverlichting te organiseren, kunnen de krachtige Ty-Rap kabelbinders de kabels en apparatuur van de Rover bundelen en vastzetten", aldus Matthias Heilmann, President van ABB-installatieproducten.

ABB Installation products levert sinds 1973 producten voor het ruimteprogramma. Zo worden Ty-Rap kabelbinders gebruikt op de nog steeds actieve NASA Curiosity-Rover en werden ze eerder gebruikt op de twee Spirit- en Opportunity-Rovers. Oorspronkelijk gepatenteerd in 1958 werden standaard Ty-Rap kabelbinders bekend vanwege hun Grip of Steel ™ -vergrendeling voor zakelijk en huishoudelijk gebruik. Sindsdien zijn er bijna 30 miljard Ty-Rap kabelbinders geproduceerd. Aan elkaar gelegd genoeg lengte om meer dan twaalf keer de afstand naar de maan en terug te overbruggen.

De Mars 2020 Rover-missie met de Perseverance maakt deel uit van het Mars Exploration Program van NASA dat op langere termijn robotverkenning van de Rode Planeet uitvoert. De missie geeft prioriteit aan belangrijke wetenschappelijke doelen, inclusief antwoorden krijgen op belangrijke vragen over de mogelijkheid voor leven op Mars.

De langlopende relatie van ABB met NASA begon meer dan 30 jaar geleden door bijdragen te leveren ter ondersteuning van experimenten met optische sensoren van de spaceshuttle. In november 2020 werd een contract gesloten met het Jet Propulsion Laboratory van NASA. In 2025 zal essentiële technologie van ABB en partner Nüvü Cam?ras aan boord van de ruimtetelescoop meevliegen om voor het eerst beelden te maken van planeten buiten ons zonnestelsel. ABB is ook een belangrijke leverancier van de JPSS Amerikaanse weersatellietserie van NASA. Deze weersatellieten zijn cruciale hardware voor operationele en toonaangevende Amerikaanse ruimtemissies.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

ABB

Over ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een technologisch leider die de digitale transformatie van industrieën vormgeeft. Met een innovatiegeschiedenis van meer dan 130 jaar heeft ABB vier klantgerichte, wereldwijd toonaangevende businesses: Elektrificatie, Industriële Automatisering, Motion en Robotica & Discrete Automatisering, ondersteund door het digitale platform ABB Ability™.
Meer over ABB

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.