Zeeman moderniseert supplychainoperaties met Manhattan Active® Warehouse Management

Cloud-native warehousemanagementsysteem zorgt voor snelheid, wendbaarheid en flexibiliteit van het fulfilmentnetwerk

| Manhattan Associates | 2 min | 08 maart 2021 9:42
Copyright: Manhattan Associates
Manhattan Associates Inc. heeft vandaag bekendgemaakt dat de Nederlandse textielretailer Zeeman voor Manhattan Active Warehouse Management in zijn centrale distributiecentrum in Alphen aan den Rijn heeft gekozen. Het systeem is onderdeel van een supplychaintransformatie dat voor verbeterde snelheid, wendbaarheid en flexibiliteit van fulfilment van zijn Europese winkelnetwerk zal zorgen.

Het bedrijf is in 1967 door de Nederlandse ondernemer Jan Zeeman opgericht, met zijn visie dat goede kleding en textiel niet duur hoeft te zijn. Deze filosofie ligt ook vandaag nog aan de basis van het merk Zeeman en het netwerk van 1.300 winkels in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Spanje. De uitdagingen om meer dan 1.000 winkels en het afhandelen van e-commerceorders in heel Europa te beheren, hebben ervoor gezorgd dat de distributie- en supplychainmogelijkheden van de bestaande systemen niet meer toereikend waren. Dit was voor Zeeman de aanleiding om de gesprekken met Manhattan Associates te starten.

Schelte Halma, Directeur Logistiek bij Zeeman, licht toe: "Ter voorbereiding op huidige en toekomstige consumentenverwachtingen zagen wij de noodzaak van een wendbaarder en flexibeler supplychainnetwerk. Voorheen maakten we gebruik van een in-house ontwikkeld warehousemanagementsysteem (WMS) dat ons door de jaren heen prima van dienst is geweest.

Vooruitkijkend zagen we echter in dat we behoefte hadden aan een best-in-class oplossing. We waren onder de indruk van Manhattan's ervaring in de retailsector en de innovatieve orderstreaming- en cross-dockmogelijkheden van de Manhattan Active Warehouse Management-oplossing.

Dankzij de cloud-native warehousemanagementoplossing zullen we in staat zijn de orderstroom door het distributiecentrum automatisch op basis van capaciteit en cut-offtijden te beheren, waardoor de throughput en het benutten van middelen verbeteren.

De microservicesarchitectuur waarop Manhattan's nieuwste WMS is gebouwd, betekent dat regelmatige updates en innovaties heel snel kunnen worden uitgerold, waardoor we een wendbare, geprofessionaliseerde en toekomstbestendige supplychainoperatie kunnen runnen", aldus Halma tot slot.

Pieter Van den Broecke, managing director bij Manhattan Associates Benelux en Duitsland, voegt hieraan toe: "Hoewel de manier van winkelen en trends de afgelopen tijd zijn veranderd, blijft de reputatie van het merk dat Jan Zeeman heeft opgebouwd stevig overeind. De voortdurende innovatie, schaalbaarheid en flexibiliteit van onze cloud-native Manhattan Active Warehouse Management-oplossing zal Zeeman in staat stellen om gelijke tred te blijven houden met verschuivende consumententrends. We zijn verheugd om met zo'n geliefd Nederlands retailmerk samen te werken nu het zijn pan-Europese supplychainactiviteiten blijft transformeren", eindigt Van den Broecke.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Manhattan Associates
Manhattan Associates (NASDAQ: MANH) is een technologieleider op het gebied van supply chain en omnichannel commerce. We brengen informatie van de hele organisatie samen, van sales aan de voorkant tot supplychainexecutie aan de achterkant. Onze software, platformtechnologie en ervaring zorgen ervoor dat onze klanten op een winstgevende manier kunnen groeien.

Manhattan Associates ontwerpt, bouwt en levert geavanceerde cloud en on-premise oplossingen, zodat u zowel in de winkel als via het netwerk of fulfilmentcentrum de vruchten van de omnichannelmarktplaats kunt plukken.
Meer over Manhattan Associates
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.