IT Skills & Salary Report: Naast salaris ook certificering noodzakelijk om talentvolle IT’ers te behouden

| Global Knowledge | 4 min | 09 maart 2021 17:49
Gewaardeerd
Afbeelding: Rene Lap, Managing Director Benelux bij Global Knowledge | Copyright: Global Knowledge
Er zijn maar weinig markten zo competitief op HR-gebied als de IT-markt. Met het aantal vacatures dat al sinds 2014 blijft stijgen zijn er altijd kapers op de kust die talent maar al te graag bij andere ondernemers weghalen. Het IT Skills and Salary Report van Global Knowledge brengt verschillende factoren in kaart die van belang zijn bij het succesvol werven en behouden van IT-talent. René Lap, Managing Director Benelux bij Global Knowledge: “Intrinsieke en extrinsieke motivatie zijn vooral van cruciaal belang.”

Het IT Skills and Salary Report van Global Knowledge is ‘s werelds grootste studie in zijn soort onder professionals in de technologische industrie. Het onderzoek wordt sinds 2006 gehouden en Global Knowledge ondervroeg bijna 10.000 experts om tot zijn resultaten te komen.

Nederlandse IT’ers zijn hoge middenmoters

IT’ers krijgen in Nederland niet slecht betaald. Volgens het jaarlijkse onderzoek van Global Knowledge verdient deze groep gemiddeld 63.500 euro per jaar, wat 75 procent boven modaal is. In vergelijking met Europese collegae zijn Nederlandse IT’ers hoge middenmoters, als het aankomt op hun salaris. In Zwitserland, een uitschieter binnen Europa, verdienen IT’ers bijna 110.000 euro per jaar. Buurlanden als het Verenigd Koninkrijk (68.000 euro), België (ruim 70.000 euro) en Duitsland (72.500 euro) betalen beter, en daar ligt een kans voor IT-bedrijven: ze moeten onderzoeken of zij concurrerende salarissen bieden, en zorgen dat ze niemand kwijtraken omdat een ander simpelweg méér betaalt.

De moeite die IT-bedrijven hebben bij het talent aantrekken en behouden is duidelijk. 30 procent van de organisaties in Nederland zegt problemen te ondervinden in dit proces. Toch is de noodzaak van zowel werving als behoud er wel: 19 procent zegt sterkere IT-teams nodig te hebben om concurrerend te blijven.

Werknemers krijgen niets voor niets

René Lap benadrukt echter wel dat enkel het bieden van een salarisverhoging, zonder daar verwachtingen aan te koppelen, geen slimme zet is. “Ondernemers zouden hun personeel intrinsiek én extrinsiek moeten motiveren door hen een certificatie aan te bieden in skills die de organisatie nodig heeft. Een salarisverhoging kan daarvoor een stimulans of een logisch gevolg zijn.”

Een certificaat werkt vooral ook als een aanmoediging, en lijkt dus een uitstekend middel om personeel aan een organisatie te binden. Het IT Skills & Salary Report laat namelijk ziet dat wanneer organisaties dit niet doen, het personeelsverloop hoog is: 47 procent van de werknemers veranderde ooit van baan omdat een organisatie niet in hen investeerde. Als werknemers eenmaal ongelukkig zijn met hun werk, zijn ze waarschijnlijk weg. Maar liefst 90 procent van de IT’ers die nu ontevreden is, zegt volgend jaar namelijk van baan te wisselen.

Gecertificeerde medewerkers zeggen zelf beter te zijn in hun werk (45%), meer betrokken (28%) en sneller te kunnen werken (20%). Certificering van het personeel levert bedrijven dus tevreden medewerkers en meer efficiëntie op. Daarnaast geldt ook dat zogenaamde ‘knowledge gaps’, gaten tussen de vaardigheden van medewerkers en de behoefte van de organisatie, hen veel kosten. Een werknemer die niet genoeg kennis heeft van wat hij of zij moet doen kan een bedrijf tot zo’n 520 uur per jaar kosten. Dat is omgerekend in geld zo’n 24.000 euro. Het dichten van juist de knowledge gaps, door middel van certificering van de juiste mensen voor de juiste kwaliteiten, is daarom van cruciaal belang.

Figuur: Factoren voor een salarisverhoging.

Cybersecurity & Cloud-technologie leiden de markt

De ene IT-opleiding is de andere niet, en verschillende certificaten en skills hebben elk hun eigen waarde voor werkgevers. Organisaties moeten daarom allereerst achterhalen waar de ‘knowledge gaps’ liggen en hun werknemers in de gewenste richting bewegen.

Bepaalde gebieden binnen de IT hebben al eerste stappen gezet om sommige knowledge-gaps (succesvol) aan te pakken. De wens van werkgever en werknemer liggen namelijk nergens dichter bij elkaar dan op het werkgebied van cybersecurity. IT-organisaties geven in het onderzoek van Global Knowledge massaal aan dat zij behoefte hebben aan meer beveiligingsspecialisten: 32 procent van de managers in Nederland is op zoek naar méér, en uitgebreid geschoolde, security experts. In 2020 had al meer dan de helft van de IT’ers een certificaat in deze tak op zak, en 30 procent van de meest gevolgde cursussen op dit vakgebied, wereldwijd, valt ook dit jaar in deze categorie. Het lijkt erop dat organisaties het nut van digitale veiligheid goed inschatten en werknemers bereid zijn nieuwe vaardigheden te leren, om zo waardevoller te zijn voor hun organisatie.

Het aanbod voor certificering is inmiddels waarschijnlijk voldoende om de vraag op te vangen. Alleen al in cloud-technologie bieden vrijwel alle aanbieders (Amazon Web Services, Azure en Google Cloud bijvoorbeeld) hun eigen certificering aan, en Global Knowledge’s rapport laat zien dat veel IT’ers zich ook in die tak scholen.

Organisaties hebben de juiste mensen vaak al

Om de IT-sector toekomstbestendig te maken en te houden, stelt ongeveer 3 van de 10 organisaties dat er binnen de IT meer training en scholing nodig is. 26 Procent van de organisaties zegt dat ze méér mensen aan zouden nemen, als er kandidaten beschikbaar waren die beter gekwalificeerd waren in hun kennisniveau. Maar Lap waarschuwt ook dat organisaties zich niet moeten blindstaren op dit laatste. “Slimme organisaties draaien die laatste redenering juist om. Ze beseffen dat ze de juiste kandidaten vaak al in huis hebben, en maken daar betere werknemers van door de inzet van (om)scholing en certificering.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Redelijk (8 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Global Knowledge
Global Knowledge is de wereldwijde marktleider in trainingen voor IT-professionals en voorziet organisaties en werknemers van de juiste kennis, met als motto: “Building skills to enable success”. Continu leren, zowel online als in het klaslokaal, is van groot belang door de snelheid waarin de huidige maatschappij zich ontwikkeld. We helpen IT-professionals door heel Nederland en België aan de juiste skills door middel van trainingen, certificeringen en assessments. En we denken daarbij niet alleen aan de harde IT skills, maar ook aan de soft skills. Global Knowledge zorgt ervoor dat jij succesvol bent én blijft.
Meer over Global Knowledge
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.