XPRIZE en Cognizant kondigen winnaars Pandemic Response Challenge aan

| Cognizant | 2 min | 10 maart 2021 10:33
Copyright: Cognizant
Het Spaanse VALENCIA IA4COVID19 wint XPRIZE en Cognizant’s $500K Pandemic Response Challenge, een wereldwijde competitie ontwikkeld om de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) en data te benutten zodat beleidsmakers, bedrijfsleiders en de gezondheidszorg voorzien worden van nieuwe inzichten. Het doel was om oplossingen te vinden die lokale economieën helpen te heropenen, zonder daarbij veiligheid uit het oog te verliezen. Experts worden aangemoedigd de inzichten uit de wedstrijd te gebruiken om verspreiding van het virus in te perken, nu en in de toekomst.

Deelnemende teams moesten effectieve, door datagedreven AI-systemen ontwerpen die nauwkeurig COVID-19-besmettingen voorspellen, en aan de hand daarvan interventies en restricties voor kunnen stellen. Die scenario’s werden met ‘wat als…’-simulaties getoetst op het inperken van besmettingen, maar ook op de (negatieve) impact op de economie. De winnende modellen worden beschikbaar gesteld aan beleidsmakers, bedrijfsleiders en zorgexperts die strategieën voor het heropenen van de samenleving overwegen. Alle deelnemende teams gebruikten Cognizant’s onderzoek en Evolutionary AI™ als basis. Ze bouwden hun modellen met data van de Oxford COVID-19 Government response tracker, van Oxford University’s Blavatnik School of Government.

JSI vs COVID uit Ljubljana, Slovenië, werd tweede. De competitie kende 48 finalisten uit zeventien verschillende landen. Beide teams verdelen de pot prijzengeld van 500.000 dollar. De jury besloot echter de groep uit Valencia in het bijzonder uit te lichten voor hun voortreffelijke inzending.

Brian Humphries, CEO bij Cognizant: “Wij loven de vindingrijkheid en het doorzettingsvermogen van de winnende teams van de Pandemic Response Challenge, VALENCIA IA4COVID19 en JSI vs COVID, en bedanken iedereen die heeft deelgenomen aan deze wedstrijd. Het is fantastisch wat er kan gebeuren als je creatieve geesten van datawetenschappers, programmeurs, machine learning-experts en epidemiologen bij elkaar zet. Deze door datagedreven AI-modellen helpen beleidsmakers en andere autoriteiten de samenleving op een veilige manier te heropenen. Bovendien leren ze ons allemaal waardevolle lessen, ook voor een mogelijke toekomstige gezondheidscrisis.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Cognizant
Over Cognizant
Cognizant (Nasdaq-100: CTSH) is een van 's werelds grootste professionele dienstverleners. De organisatie helpt klanten hun business-, operationele en technologiemodellen te transformeren voor het digitale tijdperk. De unieke marktgerichte en adviserende benadering van Cognizant ondersteunt klanten bij het creëren en implementeren van een innovatievere en efficiëntere bedrijfsvoering.
Meer over Cognizant
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.