Stuur je medewerkers veilig de weg op

| FleetGO | 2 min | 10 maart 2021 11:33
Copyright: FleetGO
Binnen veel bedrijven is het de normaalste zaak van de wereld dat (een deel van) de medewerkers wegens hun werkzaamheden een deel van de tijd of misschien zelfs wel heel de dag onderweg zijn. Dat kan extra risico’s met zich meebrengen. In het verkeer gebeuren nu eenmaal ongelukken. Gelukkig doen we er allemaal zo veel mogelijk aan om deze risico’s te verkleinen. Hierin spelen de medewerkers zelf, maar zeker ook hun werkgevers eveneens een belangrijke rol.

Ga verantwoord de weg op

Ben je voor je werk regelmatig op de weg te vinden, dan brengt dat altijd een zekere vorm van risico met zich mee. Aan je bureau zit je nu eenmaal veiliger dan in een voertuig op een drukke weg, waar een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. Voorkomen, dat kun je het helaas niet. Maar er zelf actief aan bijdragen dat de kans zo klein mogelijk is, dat natuurlijk wel.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je alleen goed uitgerust in je voertuig stapt, en stop op de eerste veilige plek die je tegenkomt als je merkt dat je moeite krijgt om scherp te blijven. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook die van je medeweggebruikers. Houd je aan de maximale snelheden en haal geen gevaarlijke manoeuvres uit. Op tijd op je afspraak arriveren is belangrijk, maar nooit zo belangrijk als een mensenleven. Ook is alcohol drinken terwijl je moet rijden natuurlijk uit den boze, en houd je je aan de vastgestelde rij-en-rusttijden. Bij een controle kan de politie je tachograaf uitlezen, en dus precies zien of je dit netjes hebt gedaan. Je er niet aan houden kan je dus niet alleen ongelukken, maar ook een boete opleveren.

Altijd zicht op ieders locatie

Veel bedrijven die meerdere medewerkers op de weg rond hebben rijden, vinden het prettig om altijd te kunnen zien waar hun medewerkers zich bevinden. Zo worden eventuele vreemde afwijkingen snel opgemerkt, en kan er met de chauffeur contact op worden genomen. Ook kan een bedrijf ingrijpen als een medewerker te lang op de weg blijkt te zitten, of snel in actie komen als er bijvoorbeeld een ongeluk plaatsvindt. Vrachtwagens zijn meer dan eens slachtoffer van berovingen, en ook dan is het altijd goed om te kunnen zien wat de exacte locatie is.

Door voertuigen uit te rusten met een goed GPS trackingsysteem, wordt bovendien direct een rittenregistratiesysteem aangeschaft. Handig, want zo hoeft dat niet meer handmatig bijgehouden te worden, wat iedereen een hoop tijd en ergernis kan besparen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over FleetGO
FleetGO is opgericht in 2010, maar onze historie gaat al veel langer terug. Vandaag de dag zijn we één van Europa’s snelst groeiende technologiebedrijven. We ontwikkelen high-end telematica oplossingen voor kleine, middelgrote en grote bedrijven. We helpen ze om slimmer om te gaan met hun vloot en leveren bruikbare data en inzichten op het gebied van chauffeurs- en voertuigprestaties, voertuiggebruik, diagnostische informatie, tachograafdata en trailerdata. We richten ons hierbij voornamelijk op de technologie en de eindgebruiker. We geloven er namelijk in dat we alleen samen met onze klanten de best mogelijke oplossingen kunnen bieden.

Dagelijks vertrouwen bedrijven met hun voertuigen op ons platform om hun bedrijfsvoering te verbeteren, kosten te verlagen en risico’s te verkleinen.
Meer over FleetGO
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.